Alle aankomende Disney films

Disney brengt elk jaar heel wat films uit. Van de nieuwste animatiefilms, tot spannende avonturen films en live-action remakes, Disney heeft voor ieder wat wils. De komende tijd gaat Disney nog veel meer films uitbrengen en hebben we nog heel wat om naar uit te kijken. 

Home Sweet Home Alone - 12 november

Dit jaar kunnen we van een nieuwe Home Alone film gaan genieten! In deze nieuwe film probeert een getrouwd stel een waardevol erfstuk terug te stelen van een lastig kind.

Alle aankomende Disney filmsBron: Twentieth Century Fox

Encanto - 24 november 2021

In deze nieuwe animatiefilm maken we kennis met de familie Madrigals, ze wonen in de bergen van Columbia in de plaats Encanto. Alle kinderen van deze familie hebben speciale krachten. Zo is een van de kinderen ontzettend sterk, kan de andere van gedaante veranderen en weer een andere kan het goed vinden met dieren. Alleen Mirabel, de 15-jarige dochter van de familie, heeft als enige geen krachten. Maar wanneer ze erachter komt dat de magie van haar familie wordt bedreigt, realiseert ze zich dat zij de enige is die ze kan redden. 

Alle aankomende Disney filmsBron: Walt Disney Pictures

Turning Red - 11 maart 2022

Turning Red gaat over het 13-jarig meisje Mei Lee die met een "poef" in een gigantische rode panda verandert als ze te opgewonden raakt (wat dus bijna altijd is). Mei Lee heeft een beschermende, zo niet enigszins hoogmoedige moeder, Ming, die nooit ver van haar dochter verwijderd is – wat een een lastige realiteit vormt voor de tiener. 

Alle aankomende Disney filmsBron: Pixar Animation Studios, Walt Disney Pictures

Lightyear - 17 juni 2022

Volgend jaar verschijnt er een film over Buzz Lightyear. Deze film zal niet gaan over het bekende speelgoed uit de Toy Story films, maar over de astronaut waarop het speelgoed is gebaseerd! Chris Evans (Captain America) zal de stem van Buzz Lightyear gaan vertolken. 

Alle aankomende Disney filmsBron: Walt Disney Pictures, Pixar

Indiana Jones 5 - 29 juli 2022

Over het plot van de vijfde film in deze franchise is nog niks bekend gemaakt, maar we weten wel dat Harrison Ford terug zal keren als Indy! Daarnaast zullen ook Mads Mikkelson (Hannibal), Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) en Antonio Banderas (Hitman's Wife's Bodyguard) in de film te zien zijn.

Alle aankomende Disney filmsBron: Paramount Pictures, Lucasfilm

Night at the Museum: Kahmunrah Rises Again - 2022

Disney+ werkt aan een geanimeerde Night at the Museum film! Er is nog geen plot bekend gemaakt en ook is er nog geen releasedatum onthuld. Wel weten we dat de film in 2022 op Disney+ zal verschijnen en dat de regisseur van de originele film aan het project verbonden is. 

Alle aankomende Disney filmsBron: Twentieth Century Fox 

Chip N' Dale: Rescue Rangers - 2022

Rescue Rangers wordt een hybride tussen een live-action en animatie film. Er is nog geen plot bekend gemaakt, maar wel weten we dat John Mulaney (Spider-Man: Into the Spider-Verse) de stem van Chip en Andy Samberg (Brooklyn Nine-Nine) de stem van Dale gaan verzorgen. 

Cheaper by the Dozen - 2022

In 2022 zal er een reboot verschijnen van de bekende film Cheaper by the Dozen. De film gaat over "een multiraciale, gemengde familie van 12, die een hectisch gezinsleven navigeert terwijl ze hun familiebedrijf runnen."

Alle aankomende Disney filmsBron: Twentieth Century Fox

Disenchanted - 2022

Amy Adams kruipt weer in de huid van Giselle in het vervolg op Enchanted! Ook zal Patrick Dempsey weer te zien zijn als Robert, James Marsden als Prince Edward en Idina Menzel als Nancy. Enchanted 2, die eigenlijk Disenchanted zal gaan heten, zal zich 10 jaar na de gebeurtenissen van het eerste deel afspelen. In het vervolg vraagt Giselle zich af of haar leven hoe het er nu uitziet wel écht haar happy end is. Hierdoor worden de levens van de mensen in de echte wereld én in Andalasia overhoop gegooid. 

Bron: Walt Disney Pictures

 

Voor de onderstaande films zijn er nog geen releasedatums bekend gemaakt.

Aladdin 2

De film is nog in de eerste fase van ontwikkeling en momenteel wordt er hard gewerkt aan het script. De nieuwe film zal geen inspiratie halen uit de tweede Aladdin film, maar het zal een nieuw, origineel verhaal worden. Dan Lin en Jonathan Eirich, de producers van de eerste film, zullen ook Aladdin 2 produceren. Naar verluidt willen ze graag de originele cast, namelijk Will Smith, Mena Massoud en Naomi Scott terug laten keren voor het vervolg. Guy Ritchie zal ook deze tweede film gaan regisseren. 

Bron: Walt Disney Pictures 

Cruella 2

Er is officieel bekend gemaakt dat er een vervolg op Cruella in de maak is. Er is nog niet veel bekend over deze tweede film, maar wel weten we dat regisseur Craig Gillespie en schrijver Tony McNamara terugkeren voor het vervolg. Emma Stone zal weer in de huid kruipen van Cruella. 

Bron: Walt Disney Pictures

Hocus Pocus 2

Wie kent de geweldige film Hocus Pocus niet? Binnenkort zal hier eindelijk een vervolg op verschijnen! Hocus Pocus 2 zal worden uitgebracht op Disney+. Voor dit vervolg zullen de drie hoofdrolspelers ook terugkeren! Sarah Jessica Parker (Sarah), Bette Midler (Winifred) en Kathy Najimy (Mary) zullen alledrie weer terugkeren voor Hocus Pocus 2. De film zal geregisseerd worden door Anne Fletcher, de regisseur van onder andere The Proposal en 27 Dresses

Bron: Walt Disney Pictures

The Lion King prequel

Er zal een vervolg, of eigenlijk een prequel verschijnen van The Lion King! Volgens de website IMDB luidt de synopsis als volgt: Simba, die koning van de Pride Lands is geworden, is vastbesloten om zijn welp in zijn voetsporen te laten treden terwijl de oorsprong van zijn overleden vader Mufasa wordt onderzocht. Waarschijnlijk zal de film twee verhaallijnen volgen, een in het heden en een in het verleden. Barry Jenkins (If Beale Street Could Talk, Moonlight) zal de film gaan regisseren. 

Bron: Walt Disney Pictures

Peter Pan and Wendy

De live-action film Peter Pan & Wendy wordt geregiseerd door David Lowery, de regisseur van onder andere Pete's Dragon. Hij zal tevens meewerken aan het script. De film is gebaseerd op het boek van J.M. Barrie, waarop ook de originele tekenfilm uit 1953 is gebaseerd. Het bekende verhaal van Peter Pan gaat over de jongen Peter Pan. Hij woont in Neverland en hij wil voor altijd kind blijven. Dan ontmoet hij Wendy en neemt hij haar mee naar Neverland. 

Bron: Walt Disney Pictures 

Pinocchio

Het verhaal van Pinocchio zal in een nieuw jasje worden gestoken. Disney werkt namelijk aan een live-action remake. Robert Zemeckis (Back to the Future, The Witches) zal de film gaan regisseren. Tom Hanks zal de rol van Geppetto gaan vertolken. Benjamin Evan Ainsworth (The Haunting of Bly Manor) zal de titelrol van Pinocchio gaan spelen. Luke Evans, die eerder al te zien was in de live-action film van Beauty and the Beast als Gaston, zal in deze remake de rol van The Coachman gaan vertolken. 

Bron: Walt Disney Pictures

Pirates of the Caribbean

Disney werkt aan een nieuwe Pirates of the Caribbean film met vrouwelijke karakters in de hoofdrollen. De hoofdrol zal vertolkt worden door niemand minder dan Margot Robbie (Birds of Prey, Once Upon a Time... in Hollywood)! Voor deze film gaat ze weer samenwerken met Christina Hodson. Christina Hodson zal het script voor de nieuwe Pirates of the Caribbean schrijven en eerder schreef ze al het script voor Birds of Prey, waarin Margot Robbie ook de hoofdrol speelde. Waar het verhaal precies over zal gaan is nog niet bekend. Wel weten we dat het geen reboot zal gaan worden en dat Margot Robbie geen vrouwelijke Jack Sparrow zal gaan spelen. 

Bron: Columbia Pictures

Sister Act 3

Er wordt gewerkt aan een Sister Act 3, maar tot nu toe is er nog vrijwel niks over bekend. Wel weten we dat Whoopi Goldberg weer de rol van Deloris zal gaan spelen! Ze zal de film ook deels gaan produceren. 

Bron:Touchstone Pictures

The Little Mermaid

Een releasedatum van The Little Mermaid is nog niet bekend gemaakt. Wel is er al een deel van de cast onthuld. Zo zal Halle Bailey de rol van Ariël gaan vertolken. Melissa McCarthy (Mike & Molly) gaat de rol van Ursula vertolken en Jonah Hauer-King de rol van Prins Eric. Awkwafina (Jumanji: The Next Level) zal de rol van Scuttle vertolken en Jacob Tremblay (Wonder, Luca) is gecast als Flounder.

Bron: Disney, ABC (Grown-Ish)

Three Men and a Baby

In de film uit 1987 worden drie mannen ineens gedwongen om voor een baby te zorgen als één van hun vriendinnen die bij hun achterlaat. In eerste instantie zijn de mannen niet al te blij met de baby, maar dan krijgen ze ineens het vadersinstinct te pakken! Binnenkort zal er dus een remake van deze leuke film verschijnen en niemand minder dan Zac Efron zal een van de hoofdrollen gaan vertolken! Welke rol hij zal gaan spelen is nog niet bekend gemaakt. Ook zijn er nog geen andere castleden onthuld. 

Bron: Touchstone Pictures 

 

Lees ook: De 10 meest onbekende Disney films

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

Zoek in artikelen