Alle aankomende fantasy en scifi boekverfilmingen

De fantasy en scifi liefhebbers kunnen de komende tijd hun hart ophalen, want er komen binnenkort heel veel leuke fantasy en scifi boekverfilmingen uit! Waarschijnlijk heb je al gehoord dat er een Lord of  the Rings tv-serie in de maak is, maar dat is nog lang niet alles. Wij hebben daarom voor jullie alle aankomende fantasy en scifi boekverfilmingen onder elkaar gezet!

Dune - 16 september 2021

Dune is een sciencefiction boek dat in 1965 is uitgebracht. In 1984 werd het boek al verfilmd, maar dit jaar kunnen we van een nieuwe verfilming gaan genieten! Op 16 september draait Dune namelijk in de Nederlandse bioscopen. Voor deze film is er een sterrencast uitgerukt want onder andere Timothée Chalamet, Jason Momoa, Zendaya en Oscar Isaac zullen een rol in de film gaan spelen.

Het verhaal van Dune gaat over Paul Atreides. Hij is voorbestemd voor grootse dingen. Zijn familie krijgt de taak om de planeet Arrakis te beschermen. Op deze planeet is de enige bron van 'spice' te vinden. Een waardevolle substantie in het universum. De controle over Arrakis is een gewilde en gevaarlijke positie. Er wordt namelijk door verschillende kwaadaardige heerschappijen gestreden om deze grondstoffen, waardoor Arrakis de gevaarlijkste planeet in het universum is. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

The Wheel of Time - november 2021

The Wheel of Time-serie (in het Nederlands uitgekomen onder de naam Het rad des tijds) bestaat uit maar liefst 14 boeken en momenteel werken Amazon Studios en Sony Pictures Television aan een verfilming ervan. De serie zal straks dan ook te zien zijn op Amazon Prime Video. Het eerste seizoen van deze serie zal uit 8 afleveringen bestaan. Of het eerste seizoen alleen het eerste boek gaat verfilmen, of dat er ook verhaallijnen van de andere boeken gebruikt gaan worden is nog niet bekend. De cast van de serie is inmiddels bekend. Rosamund Pike (Jack Reacher, Gone Girl) zal de hoofdrol gaan spelen. Zij vertolkt namelijk het karakter Moiraine Damodred. Kae Alexander (Game of Thrones, Fleabag) gaat de rol van Min Farshaw spelen, Naana Agyei Ampadu (Gameface) gaat de rol van Danya spelen en Hammed Animashaun (How to Build a Girl, A Midsummer Night's Dream) gaat de rol van Loial spelen. Amazon Studios heeft bekend gemaakt dat de serie in november 2021 in première gaat op de streamingdienst. 

Het verhaal van The Wheel of Time speelt zich af in een land waar magie bestaat, maar deze kan alleen beoefend worden door sommige vrouwen. We volgen Moiraine terwijl ze aan een gevaarlijke, wereldomvattende reis begint. Ze wordt vergezeld door vijf jonge mannen en vrouwen. Volgens een voorspelling is één van hen een herrezen draak, een machtig persoon die de mensheid zal redden of vernietigen.

The Sandman - 2021

Netflix werkt aan een verfilming van The Sandman van Neil Gaiman! Er is voor deze verfilming ook al een cast bekend gemaakt. Vivienne Acheampong (The Witches) gaat de rol van Lucienne spelen, Gwendoline Christie (Game of Thrones) neemt de rol van Lucifer op zich, Charles Dance (Game of Thrones) vertolkt Roderick Burgess en Tom Sturridge (Sweetbitter) gaat de rol van Dream spelen. Volgens de website IMDB zal The Sandman in 2021 op Netflix verschijnen. Een officiële releasedatum is nog niet onthuld.

The Sandman gaat over een tovenaar die probeert om Death te vangen, zodat ze kan onderhandelen over het eeuwige leven. Maar in plaats van Death vangt ze per ongeluk haar jongere broer Dream. Om hem veilig te houden, houdt de tovenaar Dream tientallen jaren gevangen in een glazen fles. Nadat Dream ontsnapt is, die ook bekend staat onder de naam Morpheus, gaat hij op een quest om zijn verloren objecten van macht terug te vinden. Onderweg komt Morpheus Lucifer en demonen van de Hel tegen, maar ook de Justice League, John Constantine en Hellblazer.

House of the Dragon - 2022

House of the Dragon is een prequel op Game of Thrones en gebaseerd op het boek Vuur & Bloed van George R.R. Martin. Deze serie speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af en we volgen de geschiedenis van Huis Targaryen. 

Momenteel zijn de opnames van de serie in volle gang. De cast van House of the Dragon is dus ook al bekend. Zo zullen onder andere Matt Smith (Doctor Who, The Crown), Graham McTavish (Outlander), Rhys Ifans (The King's Man), Eve Best (Fate: The Winx Saga) en Olivia Cooke (Ready Player One) een rol in de serie gaan vertolken.

De serie zal in 2022 te zien zijn op HBO Max.

Lord of the Rings - 2 september 2022

Het zal je vast niet zijn gegaan dat Amazon werkt aan een Lord of the Rings tv-serie! Over het plot is nog niet veel bekend gemaakt, maar we weten wel dat de serie zich voor de gebeurtenissen van de Lord of the Rings films afspelen. De serie zal zich namelijk afspelen in de zogeheten 'Second Age', dat betekent dat de serie zich bijna duizend jaren eerder afspeelt dan de de oorspronkelijke trilogie. In de oorspronkelijke LOTR-trilogie kwamen we erachter dat Sauron aan het einde van de ‘Second Age’ ten val werd gebracht. De kans is dus groot dat we in de Lord of the Rings serie te zien krijgen dat Sauron zijn macht probeert te verkrijgen en dat we duidelijkheid krijgen over hoe de ringen zijn gecreëerd. In de serie zullen ook twee oude bekenden terugkeren. De elven Galadriel en Elrond zullen ook in de tv-serie een grote rol gaan spelen. 

De cast voor de tv-serie is ook al onthuld. Momenteel zijn de opnames in volle gang en de releasedatum van de serie staat gepland voor 2 september 2022.

The Broken Earth trilogie

N.k. Jemisin heeft The Broken Earth trilogie geschreven. Deze serie is in het Nederlands uitgekomen onder de titel Gebroken aarde. TriStar Pictures gaat de film produceren en de auteur gaat de boeken zelf adapteren voor een film. De film is nog in de beginfase van ontwikkeling. Er is daarom nog geen plot, releasedatum of cast bekend gemaakt.

In Het Vijfde Seizoen, het eerste boek uit de serie, volgen we drie vrouwen met een speciale gave die de natuur kunnen beïnvloeden, maar ook aardbevingen kunnen veroorzaken. In het verhaal volgen we Damaya, een jong meisje dat wordt getraind om het Koninkrijk te dienen; Syenite, een ambitieuze jonge vrouw die zich verplicht moet voortplanten met haar verbitterde en angstaanjagende mentor; en Essun, een moeder die op zoek is naar de vader die haar zoontje vermoordde en hun dochter ontvoerde vlak nadat een nieuw Seizoen een diepe kloof door het land trok.

A Court of Thorns and Roses

Sarah J. Maas heeft in maart van 2021 onthuld dat er een A Court of Thorns and Roses tv-serie in de maak is! Samen met Ron Moore, de maker van Outlander, is ze haar boeken aan het bewerken tot een tv-serie. Sarah J. Maas en Ron Moore werken samen aan de pilot aflevering van A Court of Thorns and Roses. Er is verder helaas nog niet veel bekend gemaakt over de tv-serie. Zo is er nog geen releasedatum en cast onthuld. Wij hebben ondertussen alvast een fancast gemaakt voor de serie. Wel weten we dat de serie in ontwikkeling is voor het netwerk Hulu. Hulu is in Amerika een aparte streamingdienst. In Nederland zijn series van Hulu op Disney+ te zien. Hopelijk kunnen we in Nederland tegen die tijd ook de A Court of Thorns and Roses tv-serie daar gaan bekijken! 

De synopsis van het boek luidt als volgt: Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Children of Blood and Bone

Children of Blood and Bone (in het Nederlands uitgekomen onder de naam Bloed en beenderen) van Tomi Adeyemi zal geproduceerd worden door Lucasfilm en 20th Century Studios. De film zal naar alle waarschijnlijkheid op Disney+ te zien zijn. Er is nog geen cast en releasedatum aangekondigd.

De synopsis van het boek luidt als volgt: Ooit leefden er in Orïsha mensen met magische krachten. Tot een wrede koning besloot de magi, een minderheid met donkere huid en zilverwitte haren, te vervolgen. Zélie kan zich de nacht dat ze toe moest kijken hoe de handlangers van de koning haar moeder ophingen nog levendig herinneren. Sindsdien is magie een doodzonde en een donkere huid iets om op neer te kijken. Tien jaar later krijgt Zélie de kans om de magie terug te brengen naar Orïsha. Met de hulp van een prinses op de vlucht, moet ze uit handen zien te blijven van Inan, de kroonprins, die vastbesloten is de magie nu voorgoed uit te bannen. Gevaar ligt overal op de loer in Orïsha, maar het grootste gevaar schuilt misschien nog wel in haar groeiende gevoelens voor de vijand...

Vampire Academy

Vampire Academy van  Richelle Mead is al een keer verfilmd, maar nu krijgt deze populaire boekenserie een eigen tv-serie! Niemand minder dan Julie Plec, een van de makers van The Vampire Diaries, gaat de serie creëren. Julie Plec is al jarenlang fan van de Vampire Academy boeken en nu eindelijk gaat ze de boeken verfilmen. Ze heeft onder andere The Vampire Diaries, The Originals en Legacies gecreëerd, dus ze is geen onbekende in de wereld van de vampiers. Ze gaat deze serie samen met Marguerite MacIntyre maken. Marguerite MacIntyre kun je kennen als Sheriff Forbes uit The Vampire Diaries, maar ze was tevens de producer van The Originals en Legacies. Ze heeft voor deze series ook meegeschreven aan het script. De Vampire Academy tv-serie wordt gemaakt voor Peacock, de streamingdienst van NBCUniversal. De streamingdienst heeft nu ook de cast voor de serie bekend gemaakt. Voor nu zijn er 10 afleveringen van de serie besteld. Er is nog geen officiële releasedatum bekend, maar volgens IMDB zal de serie in 2022 verschijnen.

De serie gaat over Lissa Dragomir. Ze is de prinses van de Moroi, een sterfelijke vampier die beschermd moet worden tegen de Strigoi: de onsterfelijke vampiers die wreed en gevaarlijk zijn. Rose is de beste vriendin van Lissa en tevens een dhampier. Ze is half mens, half vampier. Zij leidt een gevaarlijk leven dat in dienst staat van het beschermen van Lissa. Want de Strigoi zijn vastbesloten Lissa een van hen te maken. Rose en Lissa moeten voortdurend op hun hoede zijn, en verliefd worden is streng verboden, want de Strigoi kunnen elk moment toeslaan…

Red Queen

De Red Queen boekenserie van Victoria Aveyard is in het Nederlands verschenen onder de titel Rode koningin en bestaat uit in totaal 4 delen. Er wordt nu gewerkt aan een Red Queen tv-serie voor de streamingdienst Peacock, dezelfde streamingdienst waar Vampire Academy ook voor in de maak is. Elizabeth Banks zal de tv-serie produceren, regisseren én ze zal een van de hoofdrollen gaan vertolken. Welke rol ze precies zal gaan spelen is nog niet bekend gemaakt. Ook de rest van de cast van de Red Queen tv-serie is nog niet bekend gemaakt. Het script wordt geschreven door Beth Schwartz, die onder andere heeft meegewerkt aan Arrow, en door Victoria Aveyard zelf. Er is nog geen releasedatum bekend.

Het eerste deel van de Red Queen boekenserie gaat over Mare Berrens. Ze leeft in een wereld waar mensen rood of zilver bloed hebben. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Ninth House

Momenteel kunnen we van de serie Shadow and Bone genieten op Netflix, maar er wordt nog een boek van Leigh Bardugo verfilmd, namelijk Ninth House (in het Nederlands uitgekomen onder de naam Het negende huis). Ninth House is het eerste fantasy boek voor volwassen dat Leigh Bardugo heeft geschreven. Amazon heeft de rechten van het boek weten binnen te slepen en werkt nu aan een verfilming ervan. Leigh Bardugo gaat zelf het script schrijven en zal fungeren als uitvoerend producent. Er is tot nu toe nog geen cast en releasedatum aangekondigd.

In het boek volgen we Galaxy ‘Alex’ Stern. Ze is opgegroeid in Los Angeles bij haar hippie moeder. Alex is van school afgegaan en terechtgekomen in een wereld met drugsdealende vriendjes, doodlopende baantjes en iets dat nog veel erger is. Op haar twintigste heeft ze als enige een meervoudige moord overleefd. Sommige zeggen dat ze haar leven heeft vergooid, maar wanneer Alex in het ziekenhuis ligt, krijgt ze een tweede kans aangeboden; ze mag aan de meest elitaire universiteit studeren. Maar wat is het addertje onder het gras? En waarom hebben ze haar uitgekozen? Alex arriveert in New Haven waar ze de activiteiten van Yale’s geheime verenigingen in de gaten moet houden. Maar hun activiteiten blijken veel sinisterder te zijn dan ze ooit had kunnen denken…

Armada

In 2012 werden de filmrechten van het boek Armada van Ernest Cline al gekocht door Universal Pictures. Dat is 2 jaar voordat het boek werd uitgebracht. Ernest Cline heeft zelf het script voor de film geschreven, maar in 2018 werd er een nieuwe scriptschrijver aan boord gebracht, namelijk Dan Mazeau. Hij werkte eerder mee aan Wrath of the Titans en hij heeft de taak gekregen om het script aan te passen. Sinds 2018 is er geen nieuws over deze verfilming naar buiten gebracht en er is dus ook nog geen cast en releasedatum bekend. 

De synopsis luidt als volgt: Voor Zack Lightman is het een dag als alle andere. Hij zit uit het raam te staren tijdens een saaie les wiskunde. Plotseling ziet hij een ufo langsvliegen. Hij denkt dat hij gek is geworden. Als hij wat beter kijkt, weet hij wel zeker dat hij gek is geworden. Het ruimteschip ziet er namelijk precies zo uit als dat van de kwaadaardige aliens in Armada, de game waar Zack zo verslaafd aan is dat hij op de wereldwijde ranking op de zesde plek staat.
Wat hij ziet blijkt allemaal echt te zijn. Aliens zijn vastbesloten de aarde te vernietigen en zullen binnen vierentwintig uur aanvallen. De wereld maakt zich op voor een verwoestende aanval. Zack en andere fanatieke spelers van Armada moeten drones besturen om te helpen de aarde te verdedigen. Het lot van d

 

Lees ook: Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De beste Young Adult sprookjes

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

Zoek in artikelen