Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

Animatiefilms zijn zowel voor jong als oud geweldig om te kijken! Er zit vaak leuke humor in die zowel kinderen als volwassenen kunnen waarderen. Het productiebedrijf Dreamworks heeft vele geweldige animatiefilms op zijn naam staan, zoals Shrek en Madagascar. Wij hebben onze top 10 Dreamworks films onder elkaar gezet!

10. Rise of the Guardians

Rise of the Guardians is een uniek verhaal waarin vijf legenden, zoals de Paashaas en de Kerstman, het moeten opnemen tegen het kwaad om de aarde te beschermen. Het is een spannend en magisch verhaal, waarbij je helemaal zin krijgt in de feestdagen!

9. Shark Tale

"Working at the car wash!" Shark Tale is een heerlijke, vrolijke en kleurrijke animatiefilm die een lach op je gezicht brengt. En na het kijken van deze film krijg je het nummer Car Wash niet meer uit je hoofd!

8. The Prince of Egypt

The Prince of Egypt is een prachtige film die het verhaal van Moses vertelt. Het verhaal en de animaties zijn prachtig en de film heeft daarnaast ook nog eens een sterrencast ingehuurd om de stemmen van de karakters in te spreken. Een absolute aanrader.

7. The Croods

In The Croods worden we meegenomen naar de oertijd, waar we kennismaken met de eerste familie uit de prehistorie. Wanneer hun grot wordt verwoest hebben ze geen andere keus dan op ontdekkingsreis te gaan. 

6. Kung Fu Panda

Ook de film Kung Fu Panda verdient zeker een plekje in de top 10 Dreamwork films die nog steeds geweldig zijn. Jack Black heeft een geweldige rol neergezet als de panda Po en dankzij de toffe kung fu elementen zullen vele kinderen (en stiekem ook de volwassenen) van deze film genieten. 

5. Madagascar

Wie kent Madagascar niet? Het verhaal waarin vier dieren uit de dierentuin op Madagascar belanden is ondertussen wereldberoemd. En na het kijken van deze film zing je de hele dag nog "I like to move it, move it"! 

4. Shrek 2

Vervolgfilms kunnen vaak het succes van de eerste film niet evenaren. Met Shrek is dat niet het geval! De tweede film is namelijk (bijna) even leuk als de eerste! Er zit net als Shrek ontzettend veel humor in, maar ook het verhaal van de tweede film lijkt een heel logisch vervolg op deel 1. Kortom, een aanrader!

3. The Road to El Dorado

The Road to El Dorado is spannend, avontuurlijk en zit boordevol humor! Ben je nog niet overtuigd ? Lees dan deze 18 redenen waarom The Road to El Dorado geweldig is.

2. How to Train your Dragon

Op de tweede plek is How to Train your Dragon geëindigd! Deze film heeft een prachtig verhaal, geweldige animaties en na deze film wil iedereen zijn eigen Toothless hebben! Een heerlijke film om met het hele gezin te kijken.

1. Shrek

En op nummer 1 van geweldige Dreamworks films staat *tromgeroffel*... Shrek! Deze heerlijke familiefilm is leuk voor jong en oud. Met zjin unieke verhaal, leuke karakters en geweldige humor blijft deze film zelfs na de tiende keer geweldig om te kijken. Dit komt mede dankzij de geweldige volwassen grappen die in Shrek verstopt zitten.

 

Lees ook: Deze volwassen grappen laten je heel anders kijken naar bekende kinderfilms

Nieuwste artikelen

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen