De beste romantische komedies van 2021

Romcoms zijn de perfecte films om je verstand even op nul te zetten en gewoon lekker te genieten van het verhaal. Ook in 2021 zijn er weer heel wat leuke romcoms verschenen. Zo hebben de verschillende streamingdiensten ons weer enorm verwend met heel veel leuke romcoms en ook in de bioscopen zijn veel romantische komedies uitgebracht. Wij vertellen jullie in dit artikel welke romcoms je echt niet mag missen!

To All the Boys: Always and Forever (Netflix)

In 2021 konden we genieten van het derde, en tevens laatste deel van de heerlijke filmserie To All the Boys I've Loved Before. Deze film is zeker een must-see als je de eerste twee films ook gezien hebt! In het derde deel zitten Lara Jean en Peter Kavinsky in hun laatste jaar van de middelbare school. Lara Jean en Peter willen aan dezelfde universiteit gaan studeren maar is dat wel wat Lara Jean ook echt wil? Als ze te horen krijgt dat ze niet is aangenomen op de universiteit lijken haar dromen in duigen te vallen. Zal haar relatie met Peter dit wel overleven?

Bron: Netflix

Cinderella (Amazon Prime Video)

In 2021 is er ook weer een nieuwe remake van Cinderella verschenen! Dit keer met zangeres Camila Cabello in de rol van het bekende sprookjeskarakter en Billy Porter kruipt in de huid van de Fairy Godmother. Het verhaal van Cinderella is in een nieuw jasje gestoken. Cinderella is namelijk een getalenteerde ontwerpster die droomt van haar eigen kledingwinkel. Echter wordt ze tegengehouden door haar stiefmoeder, maar ook door de manier waarop de dingen altijd op de ouderwetse manier worden gedaan in het koninkrijk waar ze woont. Ondertussen heeft ze de prins ontmoet die haar uitnodigt voor het grote feest. Ze wil in eerste instantie niet gaan, maar wanneer hij haar beloofd dat er mensen aanwezig zullen zijn die haar jurken kunnen kopen, besluit ze toch te gaan. De prins is verliefd op Cinderella, maar is Cinderella bereid om haar dromen op te geven voor een man?

Bron: Amazon Studios

Resort to Love (Netflix)

Erica werd vlak voor haar huwelijk gedumpt door haar vriend Jason en daarnaast werd haar kans om als zangeres door te breken verpest door een andere artiest. Ze wordt door haar beste vriendin overgehaald om een ​​baan als zangeres aan te nemen in een hotel in de tropen. Bij aankomst is ze verbijsterd als ze hoort dat er vooral van haar wordt verwacht dat ze zingt op bruiloften in het hotel. Haar ontzetting slaat om in paniek wanneer Jason plotseling opduikt met zijn nieuwe verloofde en Erica wordt verwacht te zingen op hun bruiloft. Op het huwelijksfeest is er ook Cre, de broer van Jason, die Erica nog niet eerder heeft ontmoet en die toch wel erg leuk is...

Bron: The Malina Yarn Company

The Last Letter From Your Lover (Netflix)

The Last Letter From Your Lover is een verfilming van het gelijknamige boek van Jojo Moyes. Dit is niet het eerste boek dat van haar verfilmd wordt, want eerder hebben we al kunnen genieten van de film Me Before You! In The Last Letter From Your Lover volgen we Ellie. Ze is een jonge en ambitieuze journaliste in Londen. Ze heeft zelf de nodige gebroken harten ervaren en lijkt niet meer in de liefde te geloven. Tot het moment dat ze een liefdesbrief vindt uit de jaren 60. Ellie is nieuwsgierig en met behulp van een collega uit het archief gaat ze op zoek naar meer brieven, van wie de brieven zijn en.. wat er is geworden van hun liefde.  

Bron: Blueprint Pictures, Netflix

In the Heights (dvd)

In deze musicalfilm volgen we verschillende verhalen en karakters in de New Yorkse buurt Washington Heights, waar veel Latino's wonen. De film is een ode aan de buurt Washington Heights. Het is een verhaal over armoede, immigranten, kansenongelijkheid, diversiteit, maar vooral over hoop, dromen en het hechte gevoel van saamhorigheid. 

Bron: Warner Bros. 

Good on Paper (Netflix)

Good on Paper is een deels waargebeurde romcom gebaseerd op het leven van comédienne Iliza Shlesinger. Het verhaal gaat over Andrea, een stand-upcomedian die in het vliegtuig een man ontmoet. Het is voor haar geen liefde op het eerste gezicht, maar als ze hem beter leert kennen ontdekt ze dat hij slim, aardig en succesvol is. Schijnbaar de perfecte man. Maar is het niet te goed om waar te zijn? Hoe langer ze met hem aan het daten is, hoe meer ze ontdekt dat ze eigenlijk niks over hem weet...

Bron: Universal Pictures, Netflix

The Kissing Booth 3 (Netflix)

Elle is terug en staat voor een moeilijke keuze: Harvard en Berkeley. Indirect betekent haar keuze ook een keus voor Noah of Lee; haar vriendje of haar beste vriend, het broertje van haar vriend. Elle weet niet wat ze moet doen en besluit te genieten van de zomer die ze met haar twee favoriete mannen heeft voor ze een keuze maakt. Toch zal ze uiteindelijk moeten beslissen... en daarbij het hart van één van de twee jongens moeten breken.

Bron: Netflix

We Broke Up (dvd)

In deze romcom maken Lori en Doug, die al heel lang samen zijn, het vlak voor de bruiloft van Lori's zus uit. Eenmaal op de bruiloft aangekomen besluiten ze om niemand te vertellen dat ze niet meer samen zijn en doen ze drie dagen lang alsof ze nog bij elkaar zijn. Doug wil meer van Lori, hij zou met haar willen trouwen en kinderen krijgen. Maar is Lori daar klaar voor? En kunnen ze weer bij elkaar komen?

Bron: Tilted Windmill Productions

The Map of Tiny Perfect Things (Amazon Prime Video)

In deze film maken we kennis met Mark wiens leven zich in een timeloop bevindt. Hij is de enige in zijn omgeving die weet dat ze allemaal dezelfde dag keer op keer beleven. Maar dan ontmoet hij Margaret, zij is zich ook bewust van de timeloop. Samen brengen ze veel tijd door en beginnen langzaamaan gevoelens voor elkaar te ontwikkelen en samen proberen ze erachter te komen hoe ze uit de timeloop kunnen ontsnappen - als ze dat zouden willen. 

Bron: FilmNation Entertainment

Namaste Wahala (Netflix)

De Nigeriaanse vrouw Didi wordt verliefd op de Indische Raj. De twee besluiten al snel om een relatie met elkaar aan te gaan, maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Hun families zijn niet even blij met de culturele verschillen tussen de twee. Toch laat dat Didi en Raj niet in hun weg staan. 

Bron: Forever 7 Entertainment

Finding You (dvd)

Wanneer violist Finley Sinclair wordt afgewezen voor de school waar ze auditie voor deed, besluit ze om een semester in het buitenland te studeren. In het vliegtuig naar Ierland ontmoet ze de knappe filmster Beckett Rush, die ze even later weer tegen het lijf loopt. Hij besluit om haar persoonlijke rondleider te worden en laar haar verschillende plekken in Ierland zien. Beckett zorgt ervoor dat Finley wat losser wordt en Finley spoort Beckett aan om de controle te nemen over zijn eigen toekomst. Maar dan komt de druk van zijn sterrenstatus hun in de weg te staan...

Bron: MK1 Productions

Single All the Way (Netflix)

Peter is eeuwig single en zijn familie vindt daar wat van. Wanneer hij naar huis gaat voor de feestdagen, overtuigd hij zijn beste vriend Nick ervan om met hem mee te gaan en te doen alsof hij zijn vriendje is. Nog voor ze hun grote nieuws aan kunnen kondigen, zegt de moeder van Peter dat ze een blind dat voor hem geregeld heeft met haar knappe fitnesstrainer. Nick vindt dat Peter moet gaan en zo ontmoeten James en Peter elkaar. Is James alles wat Peter zoekt in een man, of ligt de ware liefde veel dichter bij huis op de loer?

Bron: Netflix

 

Lees ook: Remakes vs. Original. Wie wint er...

Nieuwste artikelen

  • Aarde eten - Dolores Reyes

  • Eigenwijze voeten - Irène Storm

  • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

  • De 6:20 man - David Baldacci

  • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen