De beste romantische komedies van 2022

Romcoms zijn de perfecte films om je verstand even op nul te zetten en gewoon lekker te genieten van het verhaal. Ook in 2022 zijn er weer heel wat leuke romcoms verschenen. Zo hebben de verschillende streamingdiensten ons weer enorm verwend met heel veel leuke romcoms en ook in de bioscopen zijn veel romantische komedies uitgebracht. Wij vertellen jullie in dit artikel welke romcoms je echt niet mag missen!

Fire Island (Disney+)
Een groep beste vrienden gaat naar de Fire Island Pines voor een week van liefde, maar wanneer een verandering van gebeurtenissen hun zomer in het homoparadijs in gevaar brengt, worden hun banden als een uitverkoren gezin tot het uiterste gedreven.

Bekijk hieronder de Fire Island trailer: 

Ticket to Paradise (SkyShowtime)
De film volgt een gescheiden stel dat samenwerkt en naar Bali reist om te voorkomen dat hun dochter dezelfde fout maakt die zij 25 jaar geleden gemaakt denken te hebben.

Bekijk hieronder de Ticket to Paradise trailer: 

Moonshot (dvd)
De universiteitsstudente Sophie heeft een relatie met Calvin. Nu blijkt dat hij naar Mars verhuist wil ze hem achterna. Ze bundelt de krachten met een andere student die zich tevens met zijn wederhelft wil herenigen. De twee weten het ruimteschip binnen te glippen dat naar de rode planeet reist.

Bekijk hier de Moonshot trailer: 

Wedding Season (Netflix)
Onder druk van hun ouders om echtgenoten te vinden, doen Asha en Ravi alsof ze daten tijdens een zomer vol bruiloften, maar worden ze verliefd op elkaar.

Bekijk hier de Wedding Season trailer: 

Rosaline (Disney+)
Het liefdesverhaal van Romeo en Julia gezien door de ogen van Julia's nicht Rosaline. Toevallig had zij een relatie met Romeo, die hij verbrak nadat hij Julia ontmoette. Rosaline blijft met een gebroken hart achter, maar beraamt een plan om de nieuwe romance te dwarsbomen en Romeo voor zich terug te winnen.

Bekijk hier de Rosaline trailer:

Hello, Goodbye, and Everything in Between (Netflix)
High School sweethearts Clare en Aiden moeten besluiten of ze bij elkaar blijven of ieder hun eigen weg gaan als ze klaar zijn op de middelbare school. Ze gaan allebei naar andere universiteiten en laten hun kleine dorpje, en misschien elkaar, achter in Chicago. Lees HIER onze recensie van Hello, Goodbye, and Everything in Between. 

Bekijk hier de Hello, Goodbye, and Everything in Between trailer: 

Along for the Ride (Netflix)
Een van de schattigste romantische komedies van 2022 is Along for the Ride. De zomer voordat Auden naar de universiteit gaat ontmoet ze de mysterieuze Eli. Als hun dorp slaapt gaan de twee op stad om Auden te laten proeven aan het tienerleven dat ze niet wist dat ze miste. Lees HIER onze recensie van Along for the Ride. 

Bekijk hier de Along for the Ride trailer: 

Tall Girl 2 (Netflix)
Deze romantische komedie is een vervolg op Tall Girl. Jodi's droom wordt werkelijkheid wanneer ze de hoofdrol in de schoolmusical krijgt, maar door de stress komen haar zelfvertrouwen en haar relatie onder druk te staan. Lees HIER onze recensie van Tall Girl 2. 

Bekijk hier de Tall Girl 2 trailer: 

Sneakerella (Disney+)
El, een aspirant-sneakerontwerper uit Queens, werkt als winkelmedewerker in een schoenenwinkel en houdt zijn creatief talent voor iedereen verborgen. Maar de vonken slaan over na een ontmoeting met Kira King, de dochter van een sneaker-Koning en een echte Manhattan Princess Charming. Met een duwtje in de rug van zijn beste vriend en een vleugje magie raapt El de moed bij elkaar. Hij pakt zijn sneakers en volgt zijn dromen. 

Bekijk hier de Sneakerella trailer: 

The Lost City (SkyShowtime)
Ook avontuurlijke films horen thuis in dit lijstje vok romantische komedies van 2022. Schrijfster Loretta Sage en haar covermodel Alan komen in de problemen wanneer een rijke man denkt dat ze de schat uit haar laatste boek voor haar kunnen vinden. Samen komen ze vast te zitten in de jungle, waar ze moeten proberen elkaar te helpen en te overleven.

Bekijk hier The Lost City trailer: 

Ik wist het (dvd)
Ik Wist Het is een magische en romantische film over een eigenzinnige jonge vrouw die puur op haar intuïtie haar eigen bloemenwinkel opent en daar - letterlijk - de man van haar dromen ontmoet.. Ze zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken en te zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt. Maar dan dient een nieuwe droomman zich aan. Wie is de echte ware?

Bekijk hier de Ik wist het trailer: 

The Royal Treatment (Netflix)
De New Yorkse kapster Izzy grijpt de kans om op de bruiloft van een charmante prins te werken. Wanneer de vonken overspringen tussen de twee, worden liefde en plicht op de proef gesteld naarmate de tijd van de bruiloft nadert. Lees HIER onze recensie van The Royal Treatment. 

Bekijk hier The Royal Treatment trailer: 

I Want You Back (Amazon Prime)
Peter en Emma leren elkaar kennen wanneer ze beide net gedumpt zijn. Ze zijn er van overtuigd dat de liefde van hun leven een grote fout maakt, dus wanneer beide exen een nieuwe relatie krijgen, zit er voor Peter en Emma maar één ding op: ze moeten de kersverse relatie stukmaken.

Bekijk hier de I Want You Back trailer: 

Falling for Christmas (Netflix)
Een verwende hotelerfgename genaamd Sierra heeft zich net verloofd. Ze krijgt echter de volle laag te verduren wanneer ze haar geheugen kwijtraakt na een ski-incident. Ze belandt als gevolg hiervan bij een knappe hoteleigenaar en zijn dochter. Lees HIER onze recensie van Falling for Christmas. 

Bekijk hier de Falling for Christmas trailer: 

Marry Me (dvd)
Kat Valdez is een superster die op het punt staat om on stage met haar verloofde te trouwen. Maar net voordat ze op moet, zien Kat en de rest van de wereld een video die laat zien dat haar geliefde vreemd gaat met haar assistente. In een kwetsbaar moment zegt Kat dat ze zal trouwen met Charlie, die in het publiek staat met een bord met de tekst ´Trouw met me´. De twee worden op het podium in het echt verbonden en moeten dan de gevolgen daarvan samen onder ogen komen. Lees HIER onze recensie van Marry Me. 

Bekijk hier de Marry Me trailer: 

Lees ook: Deze onbekendere romantische films zijn eigenlijk erg goed

Nieuwste artikelen

  • Waarom we het boek altijd beter vinden dan de film

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Edwards keuze van Marijke Vos

  • 56 dagen - Catherine Ryan Howard

  • Het penthouse - Lotte Boot

  • Dim Sum & Dumplings - Karin Lei

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen