De leukste Kerstfilms op Netflix

Ieder jaar komen er talloze kerstfilms uit. Niet alleen in de bioscoop of op televisie, maar ook bij streamingdiensten komen veel Original kerstfilms uit. Zo heeft Netflix zijn eigen producties, die over het algemeen erg goed ontvangen worden. Zo ook de afgelopen jaren weer. In dit artikel hebben wij een overzicht gemaakt van de leukste kerstfilms die in de afgelopen jaren bij Netflix uitgekomen zijn!

The Noel Diary
In The Noel Diary uit 2022 leren we een bestellerauteur kennen. Als hij met Kerstmis naar huis terugkeert om de nalatenschap van zijn moeder te regelen, vindt hij een dagboek met geheimen uit het verleden.

Bekijk hier The Noel Diary trailer: 

Falling for Christmas
In Falling for Christmas leren we een verwende hotelerfgename kennen genaamd Sierra. Ze heeft zich net verloofd. Ze krijgt echter de volle laag te verduren wanneer ze haar geheugen kwijtraakt na een ski-incident. Ze belandt als gevolg hiervan bij een knappe hoteleigenaar en zijn dochter.

Bekijk hier de Falling for Christmas trailer: 

The Holiday
Een absolute kerstklassieker! In The Holiday uit 2006 leren we Iris en Amanda kennen, twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen. 

Bekijk hier The Holiday trailer:

Love Hard
Natalie is een hopeloos romantische, maar eeuwig vrijgezelle LA-journalist. Ze denkt dat ze misschien wel haar ware liefde zal vinden als ze naar rechts swipet voor Tag. Ze neemt een sprong in het diepe en stapt op een vliegtuig om haar crush te verrassen voor de feestdagen. Eenmaal aangekomen ontdekt ze dat ze is gecatfished door Tag's jeugdvriend die even ongelukkig is in de liefde, Josh. Love Hard kwam uit in 2021 en Nina Dobrev speelt de hoofdrol!

Bekijk hier de Love Hard trailer: 

A Cinderella Story: Christmas Wish
In A Cinderella Story: Christmas Wish volgen we Kat Decker, een meisje dat ervan droomt om een singer/sonwriter te worden. Maar op dit moment is ze een zingende elf in Santaland zodat zij haar rekeningen kan betalen. Natuurlijk mag een gemene stief familie daar niet bij ontbreken. En dan valt ze voor de knappe Nick. Hij is de knappe nieuwe kerstman, maar haar familie bedreigt nu haar geluk. Ze hebben zich namelijk gerealiseerd dat Kat is uitgenodigd voor het Wintergarden Christmas Gala en daar willen ze maar wat graag een stokje voor steken.

Bekijk hier de A Cinderella Story: Christmas Wish trailer:

Dr. Seuss' How The Grinch Stole Christmas
In deze versie van The Grinch wordt de Grinch door het nabijliggende dorp verworpen en besluit uit wraak het kerstfeest te stelen. Hij komt boos van zijn berg af om het kerstfeest op meerdere manieren te saboteren maar wordt gedwarsboomd door de kleine Cindy.

Bekijk hier de Dr. Seuss' How The Grinch Stole Christmas trailer: 

Christmas With You
In Christmas With You leren we Angelina kennen, een popster die ontsnapt om de wens van een jonge fan te vervullen in het kleine New York. Hier doet ze niet alleen de inspiratie op om haar carrière nieuw leven in te blazen, maar vindt ze ook een kans op ware liefde.

Bekijk hier de Christmas With You trailer: 

Deck the Halls
In Deck the Halls wordt het rustige leventje van Steve Finch verstoord wanneer de luidruchtige Buddy in zijn straat komt wonen. Wanneer Buddy buiten gigantische kerstversieringen wil ophangen, gaan de twee buurmannen de strijd aan met elkaar. En het is hard tegen hard!

Bekijk hier de Deck the Halls trailer: 

A Princess For Christmas
A Princess For Christmas is ook wel bekend onder de naam Christmas at Castlebury Hall. Het leven van Jules Day staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo en nichtje Maddie op zich neemt. Nu, een jaar later, is haar leven nog steeds een chaos, maar is ze vastbesloten de kinderen een fijne kerst te bezorgen. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een uit het oog verloren familielid naar Europa, waar ze kerst zullen vieren op Castleburry Hall. De bewoners van het kasteel zijn alles wat Jules niet is: rijk, koninklijk en altijd even feilloos. Als Jules de charmante Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel een stuk leuker - tot ze zijn verloofde ontmoet en zich af begint te vragen of verschillen in afkomst ware liefde in de weg staan....

Bekijk hier beelden van A Princess For Christmas

Scrooge: A Christmas Carol
Over kerstfilms op Netflix gesproken: Scrooge! De wereldberoemde A Christmas Carol van Charles Dickes komt binnenkort naar de streamingdienst. Deze herfilming gaat over het bekende verhaal van Scrooge, een onvriendelijke man die nog maar één kerstavond heeft om zijn verleden onder ogen te zien en een betere toekomst op te bouwen.

Bekijk hier de Scrooge: A Christmas Carol trailer: 

The Princess Switch
The Princess Switch kwam in 2018 uit. Vanessa Hudgens en Sam Palladio spelen de hoofdrollen in dit romantische kerstverhaal, waarin een gewone banketbakker precies lijkt op hertogin Maragret van Belgravia. De twee zijn hun leven beide beu en besluiten een paar dagen van rol te wisselen. Deze switch zorgt voor twee romantische verhaallijnen die totaal onverwacht komen!

In 2020 volgde The Princess Switch: Switched Again, waarin Margaret en Stacy opnieuw van plek ruilen. In dit tweede deel komt echter de excentrieke nicht van Margaret, Fiona, ook in beeld. Ook zij lijkt sprekend op de andere twee, wat ervoor zorgt dat Vanessa Hudgens in deze film wel drie rollen speelt!

In 2021 kwam het derde deel: The Princess Switch 3: Romancing the Star. Hier moeten de drie dames opnieuw samenwerken om een gestolen relikwie terug te krijgen, met meerdere switch-momenten.

Bekijk hier The Princess Switch trailer: 

The Knight Before Christmas
In The Knight Before Christmas uit 2019 raakt een Middeleeuwse ridder op magische wijze in het heden verzeild en valt voor een middelbareschoollerares natuurwetenschappen, die niet meer in de liefde gelooft. 

Bekijk hier The Knight Before Christmas trailer: 

The Christmas Chronicles
The Christmas Chronicles is ook een film uit 2018. Kate en Teddy wachten de kerstman op kerstavond op om hem te filmen, maar al snel gaat alles mis. Ze moeten de kerstman helpen om hun fout te herstellen, want anders kan Kerstmis niet doorgaan!

In 2020 kwam het vervolg: The Christmas Chronicles 2. Kate is inmiddels aan het puberen en rebels als ze is, loopt ze weg bij haar moeder en diens nieuwe vriend. Kate belandt op de Noordpool, waar ze een valse elf moet stoppen, die Kerstmis wil dwarsbomen.

Bekijk hier The Christmas Chronicles trailer: 

Klaus
Klaus is een geanimeerde kerstfilm uit 2019. Een jonge en egoïstische postbode wordt weggestuurd om een postkantoor op te richten in een klein stadje waar niemand op hem zit te wachten. Alles en iedereen lijkt Jesper tegen te zitten, maar net wanneer hij van plan is op te geven, ontmoet hij een eenzame speelgoedmaker. De twee worden vrienden en samen besluiten ze het gemaakte speelgoed aan kinderen te geven. Klaus is een daverend succes en werd zelf genomineerd voor een Oscar voor de beste geanimeerde film. Helaas ging Toy Story 4 er met de prijs vandoor, maar Klaus is een heerlijke kerstfilm die je gezien moet hebben.

Bekijk hier de Klaus trailer: 

Jingle Jangle: A Christmas Journey
Jingle Jangle: A Christmas Journey is een magische kerstfilm uit 2020. Jeronicus Jangle is een beroemde speelgoedmaker die telkens weer met prachtige nieuwe uitvindingen komt. Wanneer zijn leerling er vandoor gaat met zijn meest waardevolle uitvinding, is het aan Jeronicus' kleindochter Journey en hem om het gestolen voorwerp terug te vinden. En Journey zal niet stoppen tot ze de uitvinding van haar grootvader terug heeft!

Bekijk hier de Jingle Jangle: A Christmas Journey trailer: 

De Familie Claus
In De Familie Clause, deze film uit 2020 maken we kennis met Jules Claus die sinds de dood van zijn vader een jaar geleden niets meer met Kerstmis te maken wil hebben. Hij brengt zijn tijd graag door in de speelgoedwinkel van zijn opa, terwijl zijn moeder aan het werk is. Op een dag vindt hij een magische sneeuwbol. Hiermee kan hij naar alle uithoeken van de wereld reizen én hij ontdekt iets heel bijzonders: zijn opa is namelijk de kerstman! Nu de vader van Jules is overleden neemt zijn opa weer de taak van kerstman op zich. Helaas gaat dit niet zonder slag of stoot en wanneer de opa van Jules zijn been breekt, besluit Jules om hem te helpen. Maar hij kan niet het kerstgevoel met anderen delen, als hij zelf niet eerst leert om van Kerstmis te houden. 

Bekijk hier De Familie Clause trailer: 

A Christmas Prince
A Christmas Prince kwam uit in 2017. De film vertelt het verhaal van Rose, een journaliste uit Amerika die naar Europa reist om een verhaal te schrijven over een jonge prins die op het punt staat koning te worden. Tegen alle verwachtingen in is de prins alles wat Rose zich kan wensen in een man! In 2018 verscheen A Christmas Prince: The Royal Wedding en in 2019 volgde A Christmas Prince: The Royal Baby

Bekijk hier A Christmas Prince trailer: 

A Boy Called Christmas
In november 2021 kwam A Boy Called Christmas op Netflix. Nikolas gaat samen met rendier Blitzen en zijn trouwe muis als huisdier op avontuur in het noorden. Zijn vader is op zoek naar het elvendorp Elfhelm, en Nikolas volgt hem. A Boy Called Christmas is gebaseerd op het gelijknamige boek van Matt Haig uit 2015. De film wordt goed ontvangen en is een echte aanrader voor iedereen die houdt van magie en kerst.

Bekijk hier A Boy Called Christmas trailer: 

Arthur Christmas
Tijdens de enorme operatie die kerst is, vergeet de kerstman een cadeau te bezorgen bij een enkel kind. Het is aan Arthur om dit kind alsnog een kerstcadeau te brengen voor de ochtend aanbreekt. Arthur Christmas is een kerstfilm uit 2011. 

Bekijk hier de Arthur Christmas trailer: 

Holidate
Holidate is een kerstfilm uit 2020, waarin twee singles er weinig voor voelen om kerst alleen te vieren. Daarom doen ze alsof ze een relatie hebben, ook al kennen ze elkaar amper. Maar dat kan natuurlijk nooit lang goed gaan, want al snel krijgen de twee gevoelens voor elkaar... Holidate is een grappige kerstfilm die iedere romcom liefhebber gezien moet hebben.

Bekijk hier de Holidate trailer: 

Single All the Way
Single All the Way is een van de nieuwste kerstfilms, deze kwam namelijk pas in december 2021 uit. Peter is er klaar mee dat zijn familie altijd zeurt dat hij een relatie moet krijgen. Daarom besluit hij zijn beste vriend Kevin mee naar huis te nemen en te doen alsof ze een stelletje zijn. Eenmaal thuis vertelt de moeder van Peter dat ze een date voor hem heeft geregeld met een hele knappe man... Wie is de ware voor Peter?

Bekijk hier de Single All the Way trailer: 

The Holiday Calendar
The Holiday Calendar gaat over Abby, een fotografe die vastzit in een uitzichtloze baan. Wanneer ze een antieke adventskalender erft weet ze niet goed wat ze er mee moet, maar al snel komt Abby er achter dat de kalender haar de toekomst voorspelt en haar hiermee helpt de liefde van haar leven te vinden. The Holiday Calendar kwam in 2018 uit en is nog steeds een heerlijke feelgood film voor tijdens de kerstdagen.

Bekijk hier The Holiday Calender trailer: 

A California Christmas
Joseph is een hardwerkende charmeur die vreest dat hij zijn levensstijl niet aan kan houden als er niet snel iets verandert. Daarom doet hij zich voor als iemand anders, zodat hij Callie er hopelijk van kan overtuigen om hem haar land voor kerstmis te verkopen. Maar gevoelens komen in de weg te zitten en dan is het voor Joseph niet zo gemakkelijk meer om tegen Callie te liegen. A California Christmas kwam uit in 2020.

Bekijk hier A California Christmas trailer: 

Christmas Inheritance
De kerstfilm Christmas Inheritance kwam uit in 2017. Het verhaal gaat over Ellen, een verwende jonge vrouw die op het punt staat CEO te worden, wordt door haar vader uitgedaagd. Ze moet met slechts honderd dollar naar zijn geboortedorp reizen om daar een brief af te geven aan zijn oude partner. Daarnaast moet ze met de bus gaan en mag niemand weten wie ze is. Ellen is gewend aan haar luxe en vindt het maar niets om zo te moeten reizen. Maar misschien kan ze wel iets leren over wat echt belangrijk is in het leven in het kleine dorp!

Bekijk hier de Christmas Inheritance trailer: 

Operation Christmas Drop
In plaats van in een besneeuwd landschap speelt Operation Christmas Drop (2020) zich af op een zonnig oord. Erica werkt voor het congres en gaat gedurende de kerstperiode naar de Amerikaanse Air Force basis op Guam. Zij en kapitein Andrew kunnen totaal niet met elkaar overweg, omdat hij weet dat zij daar is om de geldstroom stil te leggen als wat ze ziet haar niet bevalt. Andrew laat haar echter het belang van hun werk zien en daaruit bloeit iets moois tussen de twee op!

Bekijk hier de Operation Christmas Drop trailer: 

Wat is jouw favoriete Netflix kerstfilm van de afgelopen jaren?

Bron: Netflix

Lees ook: Alle kerstfilms op Disney+

Nieuwste artikelen

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen