De leukste films om te kijken met Oud en Nieuw

Houd jij ook zo van de jaarwisseling? Of blijf je juist liever thuis met een goede film aan? In beide gevallen hebben wij goed nieuws: er zijn veel leuke films over Oud en Nieuw en de jaarwisseling om te bekijken. Of je dit nu doet op de bank op 31 december of dat je meteen na kerst met de nieuwjaar films begint, is natuurlijk aan jou. Wij maakten een rijtje met de allerleukste films over Oud en Nieuw en de jaarwisseling!

New Year's Eve (2011)

Natuurlijk is dit de voor de hand liggende titel wanneer we aan films over Oud en Niew denken. New Year's Eve is een Love Actually-achtige film waarin veel verschillende verhaallijnen bij elkaar komen. Alle personages willen liefde, want wat is er nu mooier dan die kus als de klok 12 uur slaat met nieuwjaar? De film heeft een gigantische sterrencast, waaronder Ashton Kutcher, Lea Michelle, Sarah Jessica Parker, Josh Duhamel, Seth Meyers, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Zac Efron en Robert De Niro.

Bron: Warner Home Video

When Harry met Sally (1989)

When Harry met Sally kwam al in 1989 uit, maar is nog steeds een geliefde film. Harry en Sally ontmoeten elkaar tijdens hun studietijd. Sally is verontwaardigd wanneer Harry claimt dat mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn, omdat seks altijd tussen hen in zal staan. 11 jaar later zijn ze er nog steeds niet over uit of de stelling klopt of niet. Wanneer geven de twee toe dat ze voor elkaar gemaakt zijn? Misschien tijdens Oud en Nieuw?

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

Bridget Jones' Diary (2001)

Bridget Jones is een onhandig type die zichzelf altijd van de wal in de sloot helpt. Ze heeft overgewicht, rookt en drinkt en is van plan beter voor zichzelf te gaan zorgen en niet meer voor verkeerde types te vallen... Ze komt de knappe en charmante Mark tegen, maar ook de bad boy Daniel, die precies weet hoe hij haar gek moet maken. Bridget Jones' Diary begint en eindigt met Oud en Nieuw, wat willen we nog meer?!

Bron: Universal Pictures

Sleepless in Seattle (1993)

Sam verhuisde van Chicago naar Seattle na het overlijden van zijn vrouw. Het zoontje van Sam, Jonah, belt met een radiopsychiater om zijn vader over te halen zijn verhaal te doen over zijn verdriet. Duizenden mensen luisteren naar het programma, onder wie Annie. Zij is verloofd met de verkeerde man en realiseert zich dat zij en Sam voor elkaar gemaakt zijn. Alleen weet Sam dit nog niet! Op Oudejaarsavond nemen ze beide de beslissing om verder te gaan met hun leven.

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

The Godfather Part II (1975)

The Godfather is waarschijnlijk niet de eerste titel waar je aan denkt wanneer het over Oud en Nieuw gaat, maar toch heeft deze film er wel degelijk mee te maken. Het verhaal van dit vervolgdeel speelt zich af rond de jaarwisseling. Met het slaan van de klok komt er hier echter geen liefdeskus, maar 'de kus des doods' die Al Pacino zijn broer geeft die hem verraden heeft.

Bron: Paramount

Sex and the City (2008)

De film uit 2008 is gebaseerd op de gelijknamige populaire televisieserie. In Sex and the City de film zit een stuk wat gaat over het belang van vriendschap boven dat van liefde dat zich afspeelt tijdens Oud en Nieuw! Wat een goed excuus om deze film nog eens te bekijken binnenkort! Met Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Chris Noth.

Bron: HBO

Rent (2005)

Deze film is een bewerking van de Broadway musical met dezelfde naam. Acht jonge New Yorkers moeten weten te overleven in een zware tijd, namelijk tijdens de aidsepidemie van de jaren '80. De musical is baanbrekend voor zijn tijd doordat er een travestiet, lesbiennes en een homoseksuele man in zitten. Ook schuwt het verhaal niet voor drugsgebruik. Dit klinkt allemaal niet heel gezellig, maar Rent is een mooie film over vriendschap. Het eerste deel van de musical speelt zich af tussen kerst en Oud en Nieuw.

Bron: Sony Pictures Entertainment

About a Boy (2002)

About a Boy is een boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Nick Hornby. Will is een man die niet geïnteresseerd is in het zorgen voor anderen, maar nadat hij op een Nieuwjaarsfeest de vrouw van zijn dromen ontmoet, gaat hij naar een alleenstaande-oudervergadering. Will heeft echter helemaal geen kind, maar ontmoet er één doordat hij een afspraak met zijn oppasser heeft. Will gebruikt Marcus vervolgens om vrouwen te versieren, maar uiteindelijk gaan de twee om elkaar geven.

Bron: Universal Pictures

Bronnen: HBO, Paramount, Sony Pictures Home Entertainment, Universal Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Warner Home Video

Lees ook: Trailer The Gilded Age van de makers van Downton Abbey is uit

Nieuwste artikelen

  • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

  • Film & Serie Top 6: december 2022

  • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

  • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen