De leukste films om te kijken met Oud en Nieuw

Houd jij ook zo van de jaarwisseling? Of blijf je juist liever thuis met een goede film aan? In beide gevallen hebben wij goed nieuws: er zijn veel leuke films over Oud en Nieuw en de jaarwisseling om te bekijken. Of je dit nu doet op de bank op 31 december of dat je meteen na kerst met de nieuwjaar films begint, is natuurlijk aan jou. Wij maakten een rijtje met de allerleukste films over Oud en Nieuw en de jaarwisseling!

While You Were Sleeping (1995)
Lucy leidt een eenzaam bestaan samen met haar kat, maar zonder familie. Ze werkt bij de metro achter het loket. Elke dag ziet ze daar Peter, de man van haar dromen. Ze heeft echter nog nooit één woord met hem gewisseld. Op een dag wordt Peter het slachtoffer van een beroving en komt bewusteloos op de rails terecht. Door een misverstand wordt Lucy in het ziekenhuis aan de familie voorgesteld als Peters verloofde. Ze zijn compleet verrast, maar verwelkomen Lucy met zo'n overrompelende warmte dat haar de moed ontbreekt om uit te leggen hoe de vork in de steel zit. Jack, Peters broer, twijfelt aan de relatie van Peter en Lucy en probeert achter de waarheid te komen. Lucy's dilemma wordt groter als ze Jack eigenlijk veel leuker vindt dan Peter. Als Peter eindelijk bijkomt, is hij de enige die Lucy niet kent.

Bron: Walt Disney Studios

Holidate (2020)
Twee singles die elkaar nauwelijks kennen en niet alleen willen zijn tijdens de feestdagen, worden elkaars platonische metgezel, maar krijgen dan gevoelens voor elkaar.

Bron: Netflix

The Holiday (2006)
Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een romantische Engelse cottage, de andere in een chique buurt in Hollywood. Ze hebben maar een ding gemeen: hun eeuwige pech met mannen. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen. Beiden vinden ze wat ze nooit hadden verwacht ooit nog te vinden: een nieuwe liefde. Ze komen er achter dat een verandering van adres daadwerkelijk je leven kan veranderen.

Bron: Universal Pictures

Last Holiday (2006)
De verlegen verkoopster van kookartikelen Georgia Byrd uit New Orleans beschouwt het als een teken als zij hoort dat ze nog maar minder dan een maand te leven heeft. Het is de hoogste tijd om haar leven een hele nieuwe wending te geven, dus vertrekt Georgia op vakantie om de bloemetjes voor de laatste keer flink buiten te zetten! 

Bron: Paramount Pictures

Serendipity (2007)
In een druk warenhuis springt er een flinke vonk over tussen Sara en Jonathan. Omringd door de duizenden romantische lichtjes van New York beleven ze de mooiste avond van hun leven. Helaas hebben beide al een vaste relatie, dus scheiden hun wegen ook weer onmiddellijk. Wanneer ze later op het punt staan om in het huwelijk te treden slaat de twijfel definitief toe. Was die ene keer niet veel meer dan een vluchtige affaire? Om dit uit te zoeken, zetten ze ieder voor zich heel New York op z'n kop.

Bron: Entertainment One

New Year's Eve (2011)
Natuurlijk is dit de voor de hand liggende titel wanneer we aan films over Oud en Niew denken. New Year's Eve is een Love Actually-achtige film waarin veel verschillende verhaallijnen bij elkaar komen. Alle personages willen liefde, want wat is er nu mooier dan die kus als de klok 12 uur slaat met nieuwjaar? De film heeft een gigantische sterrencast, waaronder Ashton Kutcher, Lea Michelle, Sarah Jessica Parker, Josh Duhamel, Seth Meyers, Jessica Biel, Michelle Pfeiffer, Zac Efron en Robert De Niro.

Bron: Warner Home Video

When Harry met Sally (1989)
When Harry met Sally kwam al in 1989 uit, maar is nog steeds een geliefde film. Harry en Sally ontmoeten elkaar tijdens hun studietijd. Sally is verontwaardigd wanneer Harry claimt dat mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn, omdat seks altijd tussen hen in zal staan. 11 jaar later zijn ze er nog steeds niet over uit of de stelling klopt of niet. Wanneer geven de twee toe dat ze voor elkaar gemaakt zijn? Misschien tijdens Oud en Nieuw?

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

Bridget Jones' Diary (2001)
Bridget Jones is een onhandig type die zichzelf altijd van de wal in de sloot helpt. Ze heeft overgewicht, rookt en drinkt en is van plan beter voor zichzelf te gaan zorgen en niet meer voor verkeerde types te vallen... Ze komt de knappe en charmante Mark tegen, maar ook de bad boy Daniel, die precies weet hoe hij haar gek moet maken. Bridget Jones' Diary begint en eindigt met Oud en Nieuw, wat willen we nog meer?!

Bron: Universal Pictures

Sleepless in Seattle (1993)
Sam verhuisde van Chicago naar Seattle na het overlijden van zijn vrouw. Het zoontje van Sam, Jonah, belt met een radiopsychiater om zijn vader over te halen zijn verhaal te doen over zijn verdriet. Duizenden mensen luisteren naar het programma, onder wie Annie. Zij is verloofd met de verkeerde man en realiseert zich dat zij en Sam voor elkaar gemaakt zijn. Alleen weet Sam dit nog niet! Op Oudejaarsavond nemen ze beide de beslissing om verder te gaan met hun leven.

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

The Godfather Part II (1975)
The Godfather is waarschijnlijk niet de eerste titel waar je aan denkt wanneer het over Oud en Nieuw gaat, maar toch heeft deze film er wel degelijk mee te maken. Het verhaal van dit vervolgdeel speelt zich af rond de jaarwisseling. Met het slaan van de klok komt er hier echter geen liefdeskus, maar 'de kus des doods' die Al Pacino zijn broer geeft die hem verraden heeft.

Bron: Paramount

Sex and the City (2008)
De film uit 2008 is gebaseerd op de gelijknamige populaire televisieserie. In Sex and the City de film zit een stuk wat gaat over het belang van vriendschap boven dat van liefde dat zich afspeelt tijdens Oud en Nieuw! Wat een goed excuus om deze film nog eens te bekijken binnenkort! Met Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon en Chris Noth.

Bron: HBO

Rent (2005)
Deze film is een bewerking van de Broadway musical met dezelfde naam. Acht jonge New Yorkers moeten weten te overleven in een zware tijd, namelijk tijdens de aidsepidemie van de jaren '80. De musical is baanbrekend voor zijn tijd doordat er een travestiet, lesbiennes en een homoseksuele man in zitten. Ook schuwt het verhaal niet voor drugsgebruik. Dit klinkt allemaal niet heel gezellig, maar Rent is een mooie film over vriendschap. Het eerste deel van de musical speelt zich af tussen kerst en Oud en Nieuw.

Bron: Sony Pictures Entertainment

About a Boy (2002)
About a Boy is een boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Nick Hornby. Will is een man die niet geïnteresseerd is in het zorgen voor anderen, maar nadat hij op een Nieuwjaarsfeest de vrouw van zijn dromen ontmoet, gaat hij naar een alleenstaande-oudervergadering. Will heeft echter helemaal geen kind, maar ontmoet er één doordat hij een afspraak met zijn oppasser heeft. Will gebruikt Marcus vervolgens om vrouwen te versieren, maar uiteindelijk gaan de twee om elkaar geven.

Bron: Universal Pictures

Bronnen: HBO, Paramount, Sony Pictures Home Entertainment, Universal Pictures, 20th Century Fox Home Entertainment, Warner Home Video

Lees ook: Trailer The Gilded Age van de makers van Downton Abbey is uit

Nieuwste artikelen

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

  • Onze aanraders voor Netflix in juni

  • 21 Engelse boeken gebaseerd op een sprookje

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

Zoek in artikelen