10x de leukste films gebaseerd op video games

Iedereen heeft er een bepaalde mening over: films gebaseerd op video games. Sommige verfilmingen zijn fantastisch, en andere…. niet zo. Denk bijvoorbeeld aan Tomb Raider, Assassin’s Creed en Warcraft. Films én games die vast een belletje doen rinkelen, met Tomb Raider aan de absolute top. Want dat deze film met Angelina Jolie het nog altijd goed doet, dat mag duidelijk zijn. Wij hebben de leukste films, gebaseerd op video games, voor je op een rijtje gezet!

Tomb Raider (2001)

Het is niet geheel onverwacht dat Tomb Raider nog altijd onverminderd populair is. Sinds de introductie van het personage in 1996 is Lara Croft in talloze video games  verschenen. Angelina Jolie bracht het personage van Croft tot leven in de films Lara Croft: Tomb Raider in 2001 en Tomb Raider: Cradle of Life in 2003. Voor de meeste fans blijft Jolie toch nog altijd dé Lara Croft en staat de film onverminderd op de eerste positie.

Tomb Raider (2018)

Hoewel deze reboot met Alicia Vikander het minder goed doet bij de recensenten, staat ook deze moderne versie van Tomb Raider hoog in de lijst. De reboot is gebaseerd op de latere versies van het personage, die meer brutaal en grof is dan aan het begin van de reeks. Er staat nog een sequel van Tomb Raider op de planning, maar COVID-19 gooide roet in het eten. De geplande releasedatum was 19 maart 2021, maar is tot nader order uitgesteld. Fans kijken ondertussen uit naar de anime-versie op Netflix, met Hayley Atwell (Cinderella, Christopher Robin) die de stem in gaat spreken van Lara Croft.

Sonic The Hedgehog (2020)

Deze kleine, snelle blauwe egel doet vast ook een belletje rinkelen. De film is gebaseerd op de gelijknamige computerspelreeks van Sega en draait om de antropomorfe blauwe egel Sonic, die van de planeet Mobius komt en naar de Aarde is gevlucht. Schurken willen zijn supersnelheid zien te bemachtigen. Wanneer Sonic per ongeluk een stroomuitval veroorzaakt in het dorpje Green Hills, wordt hij gezocht door de overheid en doctor Robotnik. Sonic wordt in zijn strijd te overleven bijgestaan door sheriff Tom Wachowski.

Mortal Kombat (2021)

Deze film uit 2021 is gebaseerd op de gelijknamige video games, waarvan de eerste in 1992 verscheen. De film draait om Cole Young, een uitgerangeerde MMA-vechter die betrokken raakt bij een decennialange bovennatuurlijke oorlog tussen twee lang geleden overleden ninja-clans. Young raakt vervolgens met verschillende anderen verwikkleld in een vechttoernooi.  

Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Ook Resident Evil: The Final Chapter mag niet in het rijtje ontbreken. Deze actie-horror sciencefilm uit 2016 is het zesde en laatste deel uit de filmreeks gebaseerd op de gelijknamige computerspellen. De hoofdrol wordt gespeeld door Milla Jovovich (Zoolander, Hellboy). Het verhaal begint met Alica als enige overlevende in Washington D.C. De mensheid lijkt bijna uitgestorven, wanneer Alica een berichtje van de Red Queen van de Umbrella-organisatie krijgt. Die vraagt om terug te komen naar Raccoon City, waar de ellende allemaal begon.

Assassin’s Creed (2016)

De bekende Assassin’s Creed-film uit 2016 is een actie-avonturenfilm en is gebaseerd op de gelijknamige computerspelserie. De hoofdrollen in de film worden onder andere gespeeld door Michael Fassbender, Marion Cotillard en Michael K. Williams. De film speelt zich in hetzelfde universum als de videogames af en gaat om een revolutionaire technologie die het herbeleven van genetische herinneringen mogelijk maakt. Hiermee kan Callum Lynch in de huid  van zijn voorouder tijdens de 15e eeuw in Spanje kruipen. Hij ontdekt hier dat hij een afstammeling is van een mysterieus en geheim genootschap, de Assassijnen.

Monster Hunter (2020)

Monster Hunter is een film uit 2020, gebaseerd op de gelijknamige computerspellen van Capcom. De film draait om Artemis, de leider van een kleine militaire patrouille, die in een woestijn wordt gevonden op zoek naar een verloren eenheid wiens laatste bericht abrupt is verscheurd. Wanneer een mysterieuze zandstorm de voertuigen in een buitenaardse wereld gooit, worden ze aangevallen door enorme, hagedisachtige monsters.

Pokémon Detective Pikachu (2019)

Pokémon Detective Pikachu is een komische sciencefiction- en mysteryfilm uit 2019, gebaseerd op het  gelijknamige computerspel uit 2016. De hoofdrollen worden gespeeld door Ryan Reynolds en Justice Smith. De film draait om Tim Goodman, een gewezen Pokémon-trainer en de zoon van de bekende detective Harry Goodman. Wanneer deze na een auto-ongeluk verwdijnt, belandt Tim in Ryme City waar hij detective Pikachu ontmoet, een Pokémon én de voormalige partner van Harry

Warcraft (2016)

De Warcraft-franchise bestaat voornamelijk uit computerspellen, uitgebracht door Blizzard Entertainment. De fantasyspellen spelen zich af in de fictieve wereld Azeroth. De film uit 2016 is gebaseerd op de games en vertelt het verhaal hoe de strijd tussen mensen en orks in de franchise ontstond.

Hitman: Agent 47 (2015)

Deze Amerikaans-Duitse film uit 2015 draait om Agent 47, een genetisch gemodificeerde huurmoordenaar. Zijn naam verwijst naar de laatste twee cijfers van de barcode die op zijn hoofd staat getatoeëerd. Hij is niets minder dat het resultaat van tientallen jaren onderzoek, waar 46 prototypes aan vooraf zijn gegaan. Het doel van Agent 47: een megabedrijf dat zijn geheimen wil achterhalen om op die manier een superleger van moordenaars te maken… De film is gebaseerd op de gelijknamige video-gameserie Hitman.

 

 

Bron: Movieweb

Lees ook: Top 5 casino spellen die zijn gebaseerd op populaire films

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: maart 2024

  • The Finish Line - Kate Stewart

  • Fictie top 6: maart 2024

  • Young adult top 6: maart 2024

  • Tunnel van botten - V.E. Schwab

Gerelateerde artikelen

  • Games met goede verhaallijnen

  • Beroemdheden die familie van elkaar zijn

  • Er komt een Tomb Raider 2

  • Recensie: Ex Machina

  • Nieuwste Maleficent: Mistress of Evil trailer

Zoek in artikelen