Deze vergeten tienerfilms wil je toch echt zien

Wat is het eerste waar je aan denkt als je aan tienerfilms denkt? Juist: Clueless, Mean Girls, 10 Things I Hate About You, en noem er nog maar een paar op. Maar wat maakt nou dat deze films generaties lang meegaan en andere films niet? Verkeerde timing, slechte casting of gewoon geen goede kwaliteit? Wat het ook is, er zijn — ondanks dat ze niet zo succesvol waren — nog veel meer tienerfilms die eigenlijk best goed zijn, maar die bij niemand meer in het geheugen zitten. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Angus (1995)

In deze klassieker met onder andere actrice Kathy Bates en acteur Kevin Connolly speelt de slimme, maar dikke puber Angus (Charlie Talbert) de hoofdrol. Angus wordt op school gepest door slanke en populaire jongens. Het dieptepunt is wanneer ze een practical joke met hem uithalen en hij voor lul wordt gezet voor de ogen van zijn droomvrouw. Gelukkig heeft hij zijn opa die hem voorziet van interessante levenswijsheden ('Screw 'em all')… Met een publieksscore van 68 procent op Rotten Tomatoes zeker geen al te slechte film!

The Boy Who Could Fly (1986)

The Boy Who Could Fly vertelt het verhaal van een autistische jongen, Eric, die niets liever zou willen dan kunnen vliegen, en de harten van iedereen weet te veroveren. Wanneer de jonge Milly na de dood van haar vader moet wennen aan de nieuwe buurt waar ze is komen wonen, raakt ze bevriend met Eric. Ze vermoedt dat hij een geheim bewaart dat haar familie uit de problemen zou kunnen helpen. De film krijgt 68 procent van de publieksstemmen.

I Love You, Beth Cooper (2009)

Wie kent deze film nou niet meer zou je zeggen? Wanneer een nerd tijdens een afstudeertoespraak de liefde verklaart aan Beth Cooper (Hayden Panettiere), het meest populaire meisje van de school, staat zij tot zijn grootste verbazing diezelfde avond nog voor zijn deur. Ze komt hem de beste avond van zijn leven geven, maar wat zijn haar intenties? Ondanks een magere 32 procent van de publieksstemmen op Rotten Tomaties zin gekregen om deze film te bekijken? Ga dan snel naar Disney+!

Secret Admirer (1985)

Deze film  dateert inmiddels van 1985, maar is met 64 procent van de publieksstemmen op Rotten Tomatoes toch zeker leuk om te kijken! Wanneer de laatste schooldag vlak voor de zomervakantie aanbreekt, ontvang Michael Ryan (C. Thomas Howell) een anonieme liefdesbrief. Hij vermoedt en hoopt dat deze van Deborah (Kelly Preston) afkomt. Het meisje waar hij al een tijdje achteraan zit. Maar Deborah gaat alleen op stap met studenten. Wanneer Michaels beste vriendin Toni (Lori Loughlin) hem het advies geeft een anonieme brief terug te schrijven, maar de brieven in verkeerde handen vallen, ontstaat er ophef en verwarring en dient er uitgezocht te worden welke brief van wie vandaan komt…

​​​The Girl Next Door (2004)

De achttienjarige Matthew Kidman (Emilie Hirsch) is de perfecte student: een hardwerkende, verantwoordelijke jongen die nooit echt genoten heeft van het leven. Totdat hij verliefd wordt op zijn nieuwe buurmeisje Danielle (Elisha Cuthbert), het nichtje van de buren dat een tijdje op hun huis komt passen. Hoewel hij haar op het begin alleen begluurt vanuit zijn raam en in stilte naar haar verlangt, raken ze later goed bevriend. Dit is een goede booster voor zijn status op school. Wanneer alles goed blijkt te gaan, komt zijn vriend Eli (Chris Marquette) met de schokkende onthulling dat Danielle te zien is in pornofilms. Hij beweert dat hij bewijs heeft en ondertussen weet Michael niet meer hoe hij zich bij haar moet gedragen… Deze film scoort met 69 procent van de publieksstemmen een ruime voldoende!

Little Darlings (1980)

Uit 1980, dus inmiddels al heel wat jaartjes oud, maar dat maakt de film er niet minder leuk op. De film krijgt 74 procent van de publieksstemmen, dus geen slechte score! Little Darlings draait om de vijftienjarige Ferris (Tatum O'Neal) en Angel (Kristy McNichol) die denken dat ze op het zomerkamp de laatste maagden zijn. Ze maken een weddenschap wie als eerste een jongen aan de haak weet te slaan. Randy (Matt Dillon) is op het naburige jongenskamp en blijkt erg behulpzaak naar de meiden…

The Edge of Seventeen (2016)

Een iets recentere film is The Edge of Seventeen, waarin higschoolstudente Nadine (Hailee Steinfeld) net als iedereen te maken krijgt met alle perikelen rondom de pubertijd. Tot overmaat van ramp krijg haar oudere broer ook nog eens een relatie met haar beste vriendin Krista (Haley Lu Richardson). Ze verbreekt de vriendschap en voelt zich steeds eenzamer worden, tot het moment dat ze een bedachtzame jongen tegenkomt die verandering in haar leven weet te brengen. Dankzij zijn vriendschap is alles misschien toch minder erg dan het is. Met een publieksscore van 83 procent op Rotten Tomatoes wellicht toch best de moeite waard om eens te kijken. Je vindt de film op Netflix!

 

Bron: Movieweb, Rotten Tomatoes

Lees ook: 10x geweldige slechte tienerfilms

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 10 x geweldige slechte tienerfilms

  • Recensie: The Edge of Seventeen

  • Bonneville (DVD)

  • Er wordt gewerkt aan een 'Clueless' remake

Zoek in artikelen