Onmisbare vrouwenfilms over vriendschappen

Een goede vriendschap is als een klavertje vier: erg lastig te vinden, maar een geluk om te hebben. Datzelfde geldt ook voor films over vrouwelijke vriendschappen. Het was namelijk tot niet al te lang geleden, niet de norm om sterke banden onderling te portretteren. Het was juist de rivaliteit die vaak een grote rol speelde in films. Maar films mét sterke vriendschappen zijn er zeker. Wij hebben de leukste op een rijtje gezet!

Thelma & Louise

Deze klassieker uit 1991 vertelt het verhaal van twee totaal verschillende vrouwen die uiteindelijk een hechte vriendschap opbouwen. Terwijl Thelma in een saai leventje en ongelukkig huwelijk vastzit, werkt Louise als fulltime serveerster, met als enige verlangen ten huwelijk gevraagd worden. Wanneer ze op een dag besluiten samen op een trip te gaan, veranderen hun levens en hun onderlinge relaties voorgoed...

Bron:Pathé Entertainment

Clueless

Wie kent deze typische vrouwenfilm niet? De film is gebaseerd op het boek ‘Emma’ van Jane Austen, en vertelt het verhaal van Cher en Dionne, twee van de meest populaire meiden op school. Het enige wat telt is er goed uitzien en zo populair mogelijk zijn. De film laat de sociale en emotionele problemen van jonge vrouwen in de upperclass van Californië zien, en hoe Cher, ondanks haar oppervlakkige houding, het beste voor heeft met de mensen om haar heen.

Bron: Paramount Pictures

Ghost world

Ghost World is gebaseerd op de gelijknamige comic van Daniel Clowes. En vertelt het verhaal van Enid en Rebecca.Na hun afstuderen zijn Enid en Rebecca ervan overtuigd dat zij hun idealen gaan waarmaken. Ze hebben genoeg van het moderne Amerika met de vele winkelcentra en massale eetgelegenheden. Met hun cynisme sparen ze niemand en denken ze klaar te zijn voor de volwassen wereld. Terwijl Rebecca serveerster wordt bij de lokale koffieshop om haar huur te kunnen betalen, komt Enid de bijzondere Seymour tegen waarmee ze zich in een opmerkelijke relatie stort. Beiden worstelen ze met hun identiteit en de beloftes die ze lang geleden aan elkaar hebben gedaan.

Bron: Jersey Shore

Frances Ha

Dit moderne sprookje gaat oer de 27-jarige Frances die in New York woont, maar eigenlijk niet echt een woning heeft. Ze werkt bij een dansgezelschap en probeert daarin succesvol te zijn. Maar haar zorgeloze leven en het niet nemen van haar verantwoordelijkheden zorgen voor een triest leven. Zeker nadat haar vriendin en huisgenote Sophie vertrekt om te gaan samenwonen. Frances stort zich vol overgave op haar dromen en verliest zo nu en dan de realiteitszin. Frances wil veel meer dan ze heeft en leeft haar prettig gestoorde leven met een aanstekelijk enthousiasme en lichtzinnigheid.

Bron: RT Features

Uptown girls

Met Brittany Murphy en Dakota Fanning bij elkaar zit je goed voor een heerlijke komedie! Feestbeest Molly zit op zwart zaad en de negenjarige Ray is een eigenwijs meisje van wie het kindermeisje er vandoor is gegaan. Alleen haar drukker-dan-drukke moeder kan bedenken dat het inhuren van Molly misschien weleens een goed idee kan zijn voor beiden. Maar terwijl dit onwaarschijnlijke duo met vanalles wordt geconfronteerd, ontdekken ze wel dat de beste vriendschappen uit een onverwachte hoek komen!

Bron: Metro-Goldwyn-Mayer

Pitch Perfect

In deze muzikale comedy wordt de rebelse Beca gevraagd om bij de a capellagroep van haar nieuwe universiteit te komen zingen. De zanggroep bestaat uit een stel meiden die elkaars bloed soms wel kunnen drinken, maar wanneer ze samen zingen is het perfecte harmonie. De zanggroep is alleen gewend aan traditionele nummers, maar Beca weet het voor elkaar te krijgen om een totaal nieuwe mash-up te verzinnen. Dit blijkt een succes en de groep dingt weer mee voor de eerste plaats in de nationale competitie

Bron: Gold Circle Films

Booksmart

Booksmart is een verhaal over de zoektocht naar volwassenheid en het belang van vriendschap. Beste vriendinnen Amy en Molly beseffen aan de vooravond van hun diploma-uitreiking dat ze de afgelopen jaren veel te veel in de bibliotheek hebben gezeten en veel te weinig hebben gefeest. Ze besluiten op de valreep deze verloren tijd in te halen en een ongelooflijk avontuur aan te gaan.

Bron: Annapurna Pictures

Girls Trip

In Girls Trip volgen we de levens van de vier jeugdvriendinnen Ryan, Dina, Lisa en Sasha. Ieder met een totaal ander leven. Ze besluiten samen naar New Orleans voor het jaarlijkse ‘Essence Music Festival’ te gaan om eens lekker uit de band te springen. Daar ontdekken ze opnieuw hun wilde kant en vernieuwen ze hun sterke vriendschap.

Bron: Universal Pictures

The Sisterhood of the Traveling Pants

The Sisterhood Of The Traveling Pants is gebaseerd op de bestseller van Ann Brashare vertelt het verhaal van vier hartsvriendinnen die het voor het eerst zonder elkaar moeten doen. Wanneer ze voor het laatst samen gaan winkelen, vinden ze in een tweedehandszaak een jeans die ze alle vier perfect blijken te passen. Vastbesloten hun vriendschap in stand te houden, besluiten ze de broek wekelijks te rouleren en hem ieder een week te dragen om te zien óf en welk geluk hij brengt. Ondanks dat ze mijlenver van elkaar verwijderd zijn, ervaren ze alle ervaringen alsof ze samen zijn en is de broek een herinnering dat ze er altijd voor elkaar zijn op ieder moeilijk moment.

Bron: Alloy Entertainment

 

 

Bron: Movieweb

Lees ook: De beste duo's in YA

Nieuwste artikelen

  • Snow White van Disney krijgt geen dwergen

  • Huizinga 3: Het derde boek - Frank van Pamelen

  • The King's Daughter het nieuwe sprookje met Pierce Brosnan en Kaya Scodelario

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Uit de keuken van Xi'an Famous Foods van Jason Wang

  • One of us is lying binnenkort te zien bij Netflix

Gerelateerde artikelen

  • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

  • Zomer op Netflix: De leukste young adult films

  • 12 x de beste romantische tiener films

  • Stapelverliefd

  • De belevenissen van een muurbloem

Zoek in artikelen