Top 10 pixar films

Het maken van een top 10 van Pixarfilms valt niet mee! Niet een van deze films is slecht, maar er moet er één de 'laatste' zijn en zo kan er eigenlijk ook maar één nummer een zijn. Maar hoe kies je uit alle Pixarfilms de leukste, mooiste of beste film uit? Gelukkig zijn we eruit gekomen en hebben we de leukste films van Pixar voor je uitgezocht en op een rijtje gezet. Heb jij deze films nog niet gezien? Kijk dan snel op Disney+!

1. WALL-E (2008)

Het is het jaar 2815 en het kleine robotje Wall-E maakt in zijn eentje de verlaten Aarde schoon, nadat de mensheid de Aarde vanwege oververvuiling heeft moeten verlaten. Van alle bergen met afval maakt hij kleine pakketjes, en unieke spulletjes die hij vindt neemt hij mee naar huis. Op een dag komt ook robot Eve naar Aarde om te zien of leven op de planeet weer mogelijk is.

2. Toy Story (1995)

Cowboy Woody is al jarenlang het favoriete speelgoed van Andy, maar wanneer hij tijdens zijn verjaardag de astronautenpop Buzz Lightyear krijgt, wordt dat zijn nieuwe speelgoed. De twee stukken strijden om de aandacht van de jongen en zetten de hele kinderkamer in rep en roer. Wanneer Buzz uit het raam valt, krijgt Woody hiervan de schuld van het andere speelgoed. Hij gaat naar buiten om Buzz te redden.

3. Finding Nemo (2003)

Samen met zijn zoon Nemo leidt clownsvis een veilig leventje in het Great Barrier Reef bij Australië. Maar wanneer Nemo plotseling weggehaald wordt en bij een tandarts in het aquarium belandt, moet hij zijn zoon zien te redden. Gelukkig krijgt hij hulp van Dory, de vis met het slechtste kortetermijngeheugen en het grootste hart van de hele oceaan.

4. The Incredibles (2004)

Ooit was hij een superheld, maar door zijn nieuwe naam, Bob Parr, heeft Mr. Incredible een normaal leventje met zijn vrouw en drie kinderen dat hem niet bevalt. Wanneer hij de kans krijgt opnieuw een superheld te zijn, laat hij dit ook zeker niet schieten.

5. Toy Story 2 (2010)

Woody en Buzz zijn terug met een nieuw avontuur! Woody blijkt veel geld waard te zijn als verzamelobject en wordt daarom gestolen door een speelgoedverzamelaar. Samen met de rest van het speelgoed van Andy probeert Buzz hem te redden.

6. Inside Out (2015)

Wanneer de vader van Riley een nieuwe baan in San Francisco krijgt, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika opgeven. Ze laat zich net als ieder ander leiden door emoties: Plezie, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het hoofdkwartier in Riley's hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij het dagelijkse leven. Maar het nieuwe leven in San Francisco valt niet mee en dat zorgt voor opschudding in het hoofdkwartier. Plezier doet haar best om alles positief te houden, maar de andere emoties ruziën over hoe ze het beste om kunnen gaan met alle nieuwe situaties.

7. Ratatouille (2007)

Rat Remy heeft een grote liefde voor eten en wil dolgraag topkok zijn. Daarom zet hij continu zijn leven op het spel in het dure Franse restaurant Gusteau. Als de jonge Linguini een baan in de keuken krijgt aangeboden en de talenten van Remy ontdekt, iets wat hij zelf niet heeft, is dat de kans voor de rat om zijn droom uit te laten komen. Ze werken samen en proberen Gusteau's restaurant weer op de kaart te zetten.

8. Up (2009)

Zijn hele leven heeft Carl Fredricksen ervan gedroomd om de wereld te ontdekken en grootse avonturen te beleven. Maar met zijn 78 jaar oude leventje, lijkt alles aan hem voorbij te zijn gegaan en is alles bij dromen gebleven. Maar dat gaat veranderen en samen met de achtjarige padvinder Russel gaat hij op grote avonturen.

9. Monsters, Inc. (2001)

Sulley werkt bij Monsters, Incorporated, de grootste bangmaakfabriek ter wereld. Het is zijn taak om kleine kinderen bang te maken en vervolgens de angstkreten op te vangen zodat ze die als energiebron kunnen gebruiken. Maar wanneer er op een dag per ongeluk een kind mee terug wordt gebracht, leidt dat tot grote chaos.

10. Finding Dory (2016)

Dory komt erachter dat ze geboren is in het Marine Biology Institute of California, waar heel veel zeedieren worden voorbereid op hun terugkeer naar zee. Op jonge leeftijd werd ze in de oceaan vrijgelaten, maar nu reist de vergeetachtige vis terug om haar ouders te vinden.

 

 

Bron: Vulture

Lees ook: Dit was de populairste film in het jaar dat je geboren bent

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • De 10 grappigste Disney personages!

  • Top 10 films over eten

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • De nieuwe Disney Pixar film Coco is hier

Zoek in artikelen