Series terwijl je wacht op de witcher

Ben jij ook zo'n fan van The Witcher en heb je het tweede seizoen meteen gebinged? Geen zorgen, deze series houden jullie zoet tot het derde seizoen. Wij hebben voor jullie de leukste series uitgezocht vol met bovennatuurlijke monsters, knappe mannen en spannende scenes. Dus plan maar alvast een avondje om te bingewatchen.

The Witcher: Blood Origin (Netflix)
Blood Origin vertelt een verhaal dat verloren is gegaan in de tijd. Het gaat over de creatie van het eerste prototype Witcher. Dat en verschillende andere gebeurtenissen leiden uiteindelijk tot de 'conjuction of the speheres'. Daarmee werden de werelden van monsters, mensen en elven verenigd tot één. The Witcher: Blood Origin is een prequel serie op de populaire Netflix serie The Witcher. 

Bron: Netflix

The Wheel of Time (Amazon Prime Video)
In deze fantasy serie stap je in een wereld die veel weg heeft van bekende films en series zoals The Lord of the Rings en The Witcher. Wanneer je dus fan bent van fantasy series en verhalen, zul je meteen het een en ander herkennen. Het verhaal gaat over een groep jongeren die hun leven proberen te leven, wanneer hun rust verstoord wordt door Aes Sedai Moiraine, een magiër, die op zoek gaat naar de Herrezen Draak. De jongeren moeten hun dorp verlaten om hun geliefde te beschermen, want volgens de profetie zal één van hen in staat zijn de Duistere te verslaan.

Bron: Amazon Prime Video

Vikings: Valhalla (Netflix)
Vikings: Valhalla is een spin-off op de populaire serie Valhalla. De serie speelt zich meer dan duizend jaar geleden af in de vroege 11e eeuw. We volgen enkele legendarische Vikingen op heroïsche avonturen. Zoals de heldhaftige ontdekkingsreiziger Leif Eriksson (Sam Corlett), zijn vurige en eigenzinnige zus Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de ambitieuze Noordse prins Harald Sigurdsson (Leo Suter).

Bron: Netflix

Buffy (Disney +)
De serie die humor met opwinding en actie combineert, draait om Buffy Summers die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en petite, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden...

Bron: Disney+

The Last Kingdom (Netflix)
Uthred (Alexander Dreymon – American Horror Story) leeft in een turbulente wereld. In het jaar 872 zijn veel Koninkrijken veroverd door de Noormannen, alleen Wessex is nog onafhankelijk onder leiding van Koning Alfred (David Dawson – Peaky Blinders). Uthred is geboren als de zoon van een Saksische edelman en hij is gevangen genomen en groot gebracht door de Noormannen. Zijn loyaliteit wordt op de proef gesteld als hij wordt gedwongen om te kiezen voor zijn geboorteland of zijn opvoeders. Wat is hij; Saksisch of Noorman? 

Bron: Netflix

Lucifer (Netflix)
Lucifer verveelt zich stierlijk als de heerser van de hel en daarom verhuist hij naar Los Angeles, de ‘City of Angels’. Wanneer recht voor zijn neus een bloedmooie popster wordt vermoord, helpt Lucifer LAPD-detective Chloe Decker bij het oplossen van de misdaad. Is Lucifer op het rechte pad beland? 

Bron: Netflix

His Dark Materials (Amazon Prime)
In deze serie reist een weeskind naar een andere wereld waar de ziel buiten het lichaam kan overleven in de vorm van een pratend dier. Lyra zoekt haar vermiste vriend en ontdekt tegelijkertijd snode plannen met kinderen die ontvoerd zijn. Ze onderneemt een gevaarlijke reis waardoor haar leven voorgoed zal veranderen.

Bron: BBC

Merlin (Netflix)
De mytische stad Camelot, in een tijd voor de geschiedenis begon. Een fantastisch rijk van legendarische schepsels en mysterieuze volkeren. En ook een gevaarlijke wereld waar de genadeloze tiran Uther Pendragon elke vorm van magie heeft verboden. Wanneer Merlin, een jongeman met magische krachten, in het koninkrijk aankomt maakt hij meteen heel wat vijanden. Dankzij zijn mentor Gaius, de wijze lijfarts van Uther, ontdekt Merlin zijn talenten om de mystieke geheimen van Camelot te ontsluieren en daarmee te overleven. Zo ontdekt hij dat zijn lotsbestemming en die van Arthur, de volgende vorst van het koninkrijk, onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn…

Bron: Netflix 

Shannara (Netflix)
Duizenden jaren na de ondergang van onze beschaving is de wereld verdeeld in de Vier Landen, bewoond door elven, dwergen, trollen, gnomen en mensen. Aan het hoofd staat de Shannara familie, die met oeroude magie de vrede bewaart en door middel van de elvenboom de Ellcrys iedereen beschermt tegen de demonenwereld. Wanneer de Ellcrys stervende is, komen langzamerhand de duistere krachten vrij uit hun jarenlange gevangenschap. De enigen die het groeiende kwaad kunnen tegenhouden zijn Amberle, een jonge elvenprinses, Wil, half-mens half-elf en de enige afstammeling van de Shannara familie en Eretria, een menselijke dief. Samen beginnen ze aan een haast onmogelijke missie om de wereld te redden.

Bron: Netflix

Carnival Row (Amazon Prime)
Rycroft Philostrate is als enige bereid om de seriemoordenaar op te sporen op Carnival Row. De overheid negeet de dood van burgers van de lagere klasse, waardoor Philostrate zijn beste been moet voorzetten. Als Vignette Stonemoss, een feeënvluchteling, opduikt in de Burgue dwingt ze Philo echter rekening te houden met een verleden dat hij wilde vergeten.

Bron: Amazon Prime Video

Supernatural (HBO Max)
Sam Winchester heeft in zijn kindertijd jacht gemaakt op het bovennatuurlijke kwaad. Vandaag ligt dat allemaal ver achter hem. Hij wil nu gewoon zijn rechtenstudies afmaken en een normaal en rustig leven leiden. Maar alles verandert wanneer Dean, de broer van Sam, met wie hij amper nog contact heeft, met verontrustend nieuws voor zijn neus staat: hun vader, een man die al 22 jaar op het kwaad jaagt, is verdwenen. Om hem terug te vinden, moeten de twee broers opnieuw de jacht openen, net als hun vader… en Sam moet het leven weer opnemen waarvan hij dacht dat hij het voorgoed achter zich had gelaten. 

Bron: Supernatural 

Nightmare of the wolf (Netflix)
Vesemir ontsnapt uit de armoede om een ​​hekser te worden en doodt monsters voor geld en glorie, maar wanneer een nieuwe dreiging opkomt, moet hij de demonen uit zijn verleden onder ogen zien.

Bron: Netflix

Shadowhunters (Netflix)
Shadowhunters zijn half-engel en half-mens en Clary Fray komt er achter dat zij tot dit ras behoort. Haar leven staat op zijn kop. Shadowhunters jagen op demonen, om de mensheid te beschermen. Als de moeder van Clary door een oude vijand wordt ontvoerd begint het leven als Shadowhunter pas echt voor Clary Fray. Gelukkig wordt ze begeleid door Jace Wayland.

Bron: Netflix

Shadow and Bone (Netflix)
In de Shadow and Bone serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Hier smullen onnatuurlijke wezens van menselijk vlees. Op een dag ontdekt de jonge soldaat Alina dat ze over een bijzondere kracht beschikt. Deze kracht zou haar land uiteindelijk van de ondergang kunnen redden. Terwijl ze haar krachten onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven.

Bron: Netflix

Lees ook: Dit was de populairste film in het jaar dat je geboren bent

Nieuwste artikelen

  • Zij die achterbleef – Jean Kwok

  • Professor Prank - Jozua Douglas

  • De scheepsdochter - Anne Jacobs

  • Dodelijke wraak - Robert Bryndza

  • IJsbreker - Kristina Ohlsson

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Ben Barnes een lekker ding is

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen