Dit zijn alle films en series over The Addams Family

De nieuwste spin-off serie over The Addams Family is een groot succes. Wednesday heeft records verbroken en seizoen 2 komt eraan! Ben jij benieuwd waar deze serie op gebasseerd is? Speciaal voor onze lezers hebben we alle films en series over The Addams Family op een rijtje gezet. Wel zo makkelijk, toch?

The Addams Family (1964 - 1966)
Het netwerk ABC was de eerste die The Addams Family tot leven bracht op het grote scherm. Voor twee seizoenen lang kon iedereen genieten van de donkere, maar family-vriendelijke komedie serie. De personages die we nog in verschillende vormen en maten tegenmoet komen zijn hier begonnen. Denk aan Gomez, Morticia, Wednesday, Pugsley, Grandmama, Uncle Fester, Lurch en Thing.

Bekijk hier het openingslied van The Addams Family (1964 - 1966):

Scooby-Doo Meets The Addams Family (1972)
Nadat de serie ermee ophield was het even stil rondom The Addams Family, tot dat ze een gastrol kregen in de nieuwe Scooby-Doo films. In Scooby-Doo Meets the Addams Family (ook bekend als Wednesday is Missing), worden Scooby en zijn groep opgezadeld met de taak om op Wednesday en Pugsley te babysitten zodat Gomez en Morticia op een tweede huwelijksreis kunnen. 

Bron: CBS

The Addams Family Fun-House (1973)
Deze versie van The Addams Family heeft het niet lang gered: verder dan de pilot aflevering zijn ze namelijk niet gekomen. ABC hoopte hiermee een muzikale draai te geven aan de familie. 

The Addams Family (1973)
Na het succes van de Scooby-Doo aflevering lanceerde Hanna Barbera de eerste animatie Addams Family TV serie. De serie duurde maar één seizoen en liet the Addams Family zien tijdens een cross-country roadtrip. 

Bekijk hier de theme-song van The Addams Family (1973): 

Halloween with the New Addams Family (1977)
Na de originele serie (The Addams Family (1964 - 1966)) kwam NBC met een eerbetoon aan de serie met een Halloween special. Halloween with the New Addams Family brengt een groot deel van de originele cast terug, zoals John Astin en Carolyn Jones. In de special worden Gomez en Morticia door een groep dieven aangevallen als Gomez ruzie maakt met zijn broer Pancho. 

Bekijk hier het eerste deel van Halloween with the New Addams Family (1977): 

The Addams Family (1991)
Bijna 15 jaar voordat we weer terug keerde naar The Addams Family. Dit keer met namen als Anjelica Housten, Christopher Lloyd en Christina Ricci (die ook een rol speelt in de Netflix serie). Wanneer de vermiste oom Fester na vijfentwintig jaar in de Bermudadriehoek plots weer opduikt, plannen Gomez en Morticia een feest om de doden te laten herrijzen. Maar Wednesday heeft amper tijd genoeg om haar elektrische stoel klaar te stomen tot Thing wijst op het abnormale gedrag van Fester, dat niet helemaal bij hem past. Is deze Fester misschien vals en een onderdeel van een afschuwelijk plan om de Addams te beroven van hun fortuin?

Bekijk hier de trailer van The Addams Family (1991): 

The Addams Family: The Animated Series (1992 - 1993)
Deze serie uit 1992 bestond uit twee seizoenen en liet de family thuis zien in hun dagelijkse bezigheden. 

Bekijk hier de intro van The Addams Family: The Animated Series (1992 - 1993):

Addams Family Values (1993)
Na een nieuw lid in de familie te krijgen nemen Pubert, Morticia en Gomez een babysitter in huis genaamd Debbie. Zij blijkt een seriemoordenaar te zijn die uit is op geld. Ze stuurt Wednesday en Pugsley naar een zomerkamp zodat ze in de tussentijd kan proberen om geld te krijgen van Uncle Fester. 

Bekijk hier de Addams Family Values trailer: 

Addams Family Reunion (1998)
Een van de minst goed onthaalde films in dit rijtje: Addams Family Reunion. Met Tim Curry en Daryl Hannah als Gomez en Morticia en Dave Payne als regisseur was het de bedoeling om een dark comedy te maken, maar het bedrijf wilde persé een film die specifiek gemaakt was voor kinderen. 

Bekijk hier de trailer van Addams Family Reunion (1998): 

The New Addams Family (1998 - 1999)
Een 65-afleveringen durende serie en hij was na het eerste seizoen geannuleerd. De eerste acteur die ooit de rol van Gomez op zich nam, John Astin, keert in deze serie terug als opa Addams. 

Bekijk hier de openingsscene van The New Addams Family (1998 - 1999):

The Addams Family (2019)
In 2019 kwam The Addams Family terug en dit keer in animatie! Na het zien van de bijzondere, bizarre en gekke Addams Family is jouw eigen familie lang niet zo vreemd meer.

Bekijk hier de trailer van The Addams Family (2019): 

The Addams Family 2 (2021)
De familie Addams raken verstrikt in gekke avonturen en komen terecht in hilarische confrontaties met allerlei nietsvermoedende personages. De familie Addams blijft altijd trouw aan zichzelf en brengt hun iconische griezeligheid en gekheid overal mee naartoe.

Bekijk hier de trailer van The Addams Family 2 (2021): 

Wednesday (2022)
En natuurlijk niet te vergeten: de Netflix spin-off! Jenna Ortega speelt het tienermeisje Wednesday Adams die begint op een eeuwenoude kostschool genaamd Nevermore Academy. Hier moet Wednesday haar krachten leren beheersen, een monster stoppen en een mysterie oplossen dat te maken heeft met haar ouders. Al Gough en Miles Miller (co-creators Smallville) werken samen met Burton als co-writers. De achtdelige serie gaat in op de pogingen van Wednesday om haar opkomende paranormale gaven onder de knie te krijgen. 

Bekijk hier de trailer van Wednesday: 

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: De laatste mijl

  • Recensie: Tante Geola - De ring van Wiebeldinges

  • SpongeBob Squarepants spin-off in de maak over Patrick

Zoek in artikelen