Favoriete films en series van de Chicklit.nl redactie in 2022!

Op de redactie hebben we in 2022 weer heel wat films en series gebinged. Van romantische komedies tot spannende fantasyseries, we hebben het in 2022 allemaal gezien! Van alle films en series die we hebben gezien hebben we nu een lijst met onze favoriete samengesteld. Deze films en series zijn echte aanraders!

Andrea 

Film top 3
Op de eerste plaats staat Glass Onion: A Kives Out Mystery. Deze film staat pas een tijdje op Netflix, maar is meteen heel populair! In dit vervolg op Knives Out reist detective Benoit Blanc af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen. Moet je dit eerste deel nog kijken? Lees HIER onze recensie van Knives Out. 

The game is afoot! De tweede aanrader van Andrea is Enola Holmes 2, een familiefilm met humor, lichte spanning, vechtscénes en een goed tempo. Lees HIER onze recensie van Enola Holmes 2. 

Andrea's laatste film aanrader is gebaseerd op de stripboekenreeks The Mighty Thor van Jason Aaron. In Thor: Love and Thunder verandert Jane Foster in de Mighty Lady Thor wanneer Thor zichzelf voor de allereerste keer onwaardig vindt om Mjölnir te hanteren.

Serie top 3
Een favoriet van Andrea (en van veel Chicklit lezers) is toch echt Bridgerton. De serie gaat over de familie Bridgerton.In het eerste seizoen volgen we de oudste dochter, Daphne, als ze haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London maakt.Heb je Bridgerton nog niet gezien? Met het derde seizoen en een prequel serie in aantocht is het misschien tijd om het eerste seizoen eens op te zetten! Lees HIER onze recensie van Bridgerton seizoen 1 en HIER onze recensie van Bridgerton seizoen 2

Andrea heeft ook heel erg genoten van de serie WednesdayDit succesvolle debuut verbrak in zijn eerste week al records op Netflix! De serie gaat over de dochter van The Addams Family, Wednesday Addams. Ze begint op de eeuwenoude kostschool genaamd Nevermore Academy. Lees HIER onze recensie van Wednesday. 

De laatste favoriet van Andrea is de Amerikaanse tienerdrama-serie EuphoriaRue Bennett is een tiener die aan het herstellen is van het gebruik van drugs en het moeilijk vind om haar plekje te vinden in de wereld. De serie heeft ondertussen twee seizoenen. 

Willemijn

Film top 3
De eerste favoriet van Willemijn is er een die net pas uit is! Avatar:The Way of Water is het (langverwachte) vervolg op het origineel uit 2009. Jake en Neytiri hebben een gezin gevormd en doen er alles aan om bij elkaar te blijven. Ze verkennen de mysteries van Pandora nadat ze hun huis moeten verlaten. Lees HIER onze recensie van Avatar: The Way of Water. 

De biografische film Spencer is een andere favoriet van Willemijn. "Gespeelt door Kristen Stewart leren we Diana in deze film weer van een andere kant kennen. Het is al snel duidelijk dat ze weet dat ze aan het einde van haar sprookje is beland." Lees HIER onze recensie van Spencer. 

Niet alleen een favoriet van 2022, maar Slumberland krijgt een vast plekje op de lijst van Willemijn. Een visueel ongelooflijk mooie film met een prachtige onderliggende betekenis. Veel diepgang, maar ook veel humor en een leuke sidekick. Lees HIER onze recensie van Slumberland. 

Serie top 3
Gebaseerd op de graphic novels van Alice Oseman is Heartstopper de eerste aanrader van Willemijn. "Heartstopper is dé ideale serie voor jongeren op dit moment, maar voor iedereen heeft de serie iets herkenbaars." Lees HIER onze recensie van Heartstopper. 

Fans van Game of Thrones konden dit jaar terugkeren naar Westeros! De prequel serie, House of the Dragon, is bij Willemijn goed gevallen. De serie speelt zich 200 jaar eerder af dan de gebeurtenissen uit Game of Thrones en vertelt het verhaal van House Targaryen. 

Een serie die je zeker een keer gezien moet hebben: Inventing Anna. De miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een slimme jonge vrouw die het geld van veel mensen steelt. Ze doet dit door zich voor te doen als een rijke Duitse erfgenaam bij de New Yorkse elite. Lees HIER onze recensie van Inventing Anna. 

Rosa

Film top 3
Fans van Robert Pattinson? Rosa's eerste aanrader is The BatmanIn de eerste Batman film met Pattinson als Dark Knight begeeft hij zich in de onderwereld van Gotham City. Er komt ook een deel 2, maar het is nog niet bekend wanneer die film te zien zal zijn. 

Hercule Poirot’s Egyptische avontuur begint op een glamoureuze cruiseboot op de Nijl in Rosa's tweede favoriet. In Death on the Nile verandert de luxe trip al snel in een angstaanjagende jacht op een moordenaar. Death on the Nile is een verfilming van het gelijknamige boek van Agatha Christie, die uitkwam in het jaar 1937. Lees HIER onze recensie van Death on the Nile. 

Rosa heeft ook heel erg genoten van Turning Redde tekenfilm waarin het 13-jarige meisje Mei Lee in een gigantische rode panda verandert. Ze heeft een beschermende, zo niet enigszins hoogmoedige moeder, Ming, die nooit ver van haar dochter verwijderd is – wat een een lastige realiteit vormt voor de tiener. 

Serie top 3
Dé perfecte serie om een heerlijk zomers gevoel van te krijgen: The Summer I Turned Pretty. Gebaseerd op de romantische boeken van Jenny Han zal deze serie je regelmatig kunnen verassen terwijl je geniet. Lees HIER onze recensie van The Summer I Turned Pretty. 

Andor is de volgende favoriet van Rosa. Deze Star Wars serie speelt zich ongeveer vijf jaar voor de gebeurtenissen uit de film Rogue One af. Centraal staan de beginjaren van de rebellenbeweging. Tegen deze achtergrond volgen we de avonturen van Cassian Andor. Nadat zijn thuisplaneet door het Galactisch Keizerrijk wordt verwoest ontwikkelt hij zich tot een gedreven revolutionair. Uiteindelijk sluit hij zich aan bij de rebellen. Vervolgens gaat hij voor hen aan de slag als spion en saboteur. Een leven vol risico en gevaar. 

The Lord of the Rings-serie, The Rings of Power, is Rosa ook goed bevallen. Dit episch drama speelt zich duizenden jaren voor de gebeurtenissen van The Hobbit af. Je leert nieuwe personages kennen die de congrontatie aangaan met de lang gevreesde terugkeer van het kwaad in Midden-aarde. 

Charity 

Film top 3
Na meer dan dertig jaar dienst als een van de beste piloten van de marine, is Pete Mitchell waar hij thuishoort, door de grenzen te verleggen als een moedige testpiloot en zijn verhoging in rang te ontwijken die hem zou aarden. Top Gun: Maverick is Charity's eerste film aanrader. 

Ook kinderfilms kijkt Charity graag. In Minions: The Rise of Gru zien we hoe Gru als twaaljarige jongen de grootste superschurk ooit wordt. Zijn gele handlangers zijn natuurlijk ook weer van de partij! 

De derde film favoriet van Chairty is Elvis. Deze film verkent het leven en de muziek van Elvis Presley, gezien vanuit het perspectief van zijn gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager kolonel Tom Parker. Het verhaal beschrijft de meer dan 20 jaar beslaande complexe dynamiek tussen Presley en Parker, van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap en het verlies van onschuld in Amerika. 

Serie top 3
Dirty Lines was een van Charity's favorieten serie in 2022. De serie draait allemaal om het verhaal van Fred Saueressig. Hij stapte in 1987 in de wereld van sekstelefoonlijnen samen met zijn broers Harold en George Skene. De sekslijn werd een ongekend succes en de zaken gingen goed. Het geld stroomde binnen, maar zijn broers zagen hier maar weinig van terug.

Twee zomers gooide ook hoge ogen bij Charity. "Samengevat is Twee Zomers weer een topserie van Vlaamse bodem, een echte must-see voor liefhebbers van spannende series met een goed verhaal." Lees HIER onze recensie van Twee zomers. 

De laatste aanrader van Charity, en dus ook van de Chicklit. redactie, is MoedermaffiaIn deze nieuwe komedieserie volgen we Daan, een moeder die maar wat aanmoddert. Wanneer ze haar dochter Pip dreigt te verliezen aan de perfecte stiefmoeder from hell Monique, moet ze aan de bak om te bewijzen dat ze het moederschap toch waardig is. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Lees ook: Favoriete boeken van de Chicklit.nl redactie in 2022!

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Spin-offs van bekende series die je misschien nog niet kent

  • Recensie: Project Gio

  • Recensie: De naakte waarheid

Zoek in artikelen