10x 16+ kerstfilms voor volwassenen

Heb je genoeg van zingende kerstefljes en vliegende rendieren? Een 16+ film is soms een leuke afleiding tussen de traditionele kerstfilms die je keer op keer met je kinderen en familieleden kijkt. Zijn de kinderen naar bed? Dan zijn dit een aantal griezelige 16+ kerstfilms om op te zetten! Niet geschikt voor de kleintjes, maar zeker het kijken waard. Bekijk onze aanraders hieronder. 

Krampus (SkyShowtime)
Een van de leukste 16+ kerstfilms is Krampus. Zodra zijn ruziënde familie elkaar in de haren vliegt tijdens de feestdagen ontglipt de kerstsfeer bij de jonge Max en keert hij zijn rug tegen kerstmis. Hij weet alleen niet dat dit consequenties heeft... Hij heeft de kwaadaardige geest van Krampus ontwaakt, een demonische kracht van eeuwenoude kwaad die iedereen straft die niet van kerstmis houdt. De hel breekt los wanneer de geliefde kerstfiguren kwaardaardig worden en het huis van Max bestormen. De familie moet vechten om te overleven.

Bekijk hier de Krampus trailer: 

The Night Before (Amazon Prime)
Drie vrienden houden ieder jaar met kerstavond een reünie, een nacht van losbandigheid en hilariteit. Nu ze tegen volwassenheid aanzitten komt er een einde aan deze traditie. Om het geheel memorabel af te sluiten gaan ze op zoek naar het 'Nutcracka bal', de heilige graal van kerstfeesten.

Bekijk hier The Night Before trailer: 

Bad Santa (dvd)
Crimineel Willie Soke en zijn partners Marcus en Thurman Merman keren op kerstavond terug naar de straten van Chicago. De drie hebben hun zinnen gezet op een buit die te halen valt bij een benefietconcert.

Bekijk hier de Bad Santa trailer: 

Silent Night (Amazon Prime)
In deze 16+ kerstfilm leren we Nell en Simon kennen. Ze zijn een geprivilegieerd stel dat met hun drie zonen op het platteland wonen. Ze willen Kerstmis met enkele oude vrienden en hun gezinnen vieren. Tijdens het feest voeren ze conversaties over actuele thema's. Het belooft een bewogen avond te worden.

Bekijk hier de Silent Night trailer: 

Die Hard (Disney+)
Bruce Willis speelt John McClane, een detective uit New York die net is aangekomen in Los Angeles om de kerstdagen door te brengen met zijn ex-vrouw (Bonnie Bedelia). Maar terwijl McClane wacht tot het kerstfeestje op het kantoor van zijn vrouw is afgelopen, nemen terroristen het gebouw in beslag. Wanneer de leider van de terroristen, Hans Gruber (Alan Rickman) en zijn meedogenloze handlanger (Alexander Godunov) gijzelaars bijeen drijven, glipt McClane ongezien weg. Slechts gewapend met zijn dienstrevolver en zijn raffinement, begint McClane zijn eenmansoorlog....zoals alleen McClane dat kan.

Bekijk hier de Die Hard trailer: 

A Bad Moms Christmas (Amazon Prime)
A Bad Moms Christmas volgt de drie ondergewaardeerde en overbelaste vrouwen die zich opmaken voor de Super Bowl onder de moeders: Kerstmis. Alsof het creëren van de perfecte feestdag nog niet genoeg is, moeten ze ook nog hun eigen moeders tevreden zien te houden.

Bekijk hier de A Bad Moms Christmas trailer: 

Anna and the Apocalypse (dvd)
Nadat de zombie-apocalyps het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerst treft, moeten de tiener Anna en haar middelbare schoolvrienden te midden van de ondode horde vechten, zingen en dansen om te overleven. Maar al snel ontdekken ze dat niemand veilig is in deze nieuwe wereld.

Bekijk hier de Anna and the Apocalypse trailer: 

Fatman (Amazon Prime)
Chris ziet zijn populariteit als kerstman gestaag dalen en ziet zichzelf gedwongen een samenwerking aan te gaan met het leger. Billy, een twaalfjarig jochie, ontdekt dat de kerstman een brok steenkool in zijn kerstkous heeft gestopt en neemt wraak.

Bekijk hier de Fatman trailer: 

Black Christmas (Amazon Prime)
Een groep studentenmeisjes wordt tijdens de kerstperiode geterroriseerd door een maniak. Al snel verdwijnt een van de meisjes uit het huis. Daarna wordt er een grote zoekactie opgestart en doet de politie er alles aan om de dader op te sporen.

Bekijk hier de Black Christmas trailer:

The Lodge (Hulu)
Na het verlies van hun moeder zijn Mia en Aiden gedwongen om met hun stiefmoeder (Riley Keough) alleen Kerst door te brengen in een afgelegen berghut waar ze worden bedreigd door een angstaanjagende bovennatuurlijke kracht. The Lodge wordt tot leven gebracht door de makers van ‘Goodnight Mommy’, de alarmerende Oostenrijkse horrorfilm.

Bekijk hier The Lodge trailer: 

Lees ook: De leukste Kerstfilms op Netflix

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Modern Family seizoen 10

  • Film top 6: maart 2021

  • De leukste Scifi Young Adult films gebaseerd op het boek

Zoek in artikelen