Vergeten Animatie films die heel erg goed zijn!

Bijna iedereen kan op zijn tijd wel genieten van een hele leuke tekenfilm. We hebben allemaal onze favorieten die we keer op keer kunnen kijken, maar ken je deze animatiefilms? Er zijn een hoop animatiefilms die minder bekend en een beetje vergeten zijn, terwijl ze eigenlijk net zo leuk zijn als de bekende animatie films! We hebben daarom voor onze lezers een aantal vergeten animatie films op een rijtje gezet. 

The Black Cauldron 
In het Nederlands vertaald als Taran En De Toverketel is Walt Disney's tekenfilmklassieker The Black Cauldron. In het mystieke land Predanie neemt het jongetje Taran een heldhaftige taak op zich. Samen met een magisch zwaard moet Taran zien te voorkomen dat de boosaardige Hoornkoning de bovennatuurlijke krachten van een mysterieuze toverketel zal oproepen! 

Bekijk hier de trailer van The Black Cauldron

Treasure Planet
In het Nederlands beter bekend als Piratenplaneet. Een legendarische schatkaart leidt tot een zoektocht naar het grootste fortuin in het heelal. Door verschillende melkwegstelsels speurt de vasthoudende Jim Hawkins naar de piratenschat van de legendarische Kapitein Flint. Als kajuitjongen aan boord van een schitterend zonnegaljoen ontfermt de bionische John Silver zich over hem. Onder zijn vaderlijke leiding ontwikkeld Jim alle kwaliteiten van een goede ruimte-ontdekkingsreiziger. Samen met zijn speelse kameraad Morph, de hele grappige robot B.E.N. en de slimme kapitein Amelia vinden ze een schat die groter is dan ze ooit hadden gedacht. 

Bekijk hier de trailer van Treasure Planet: 

FernGully
Magie en avontuur staan je te wachten in FernGully, een schitterende regenwoud waar de vleermuis genaamd Batty, samen met Crysta, Pips en de kever Boys proberen om hun prachtige wereld te beschermen tegen de slechte Hexxus. Tegen de waarschuwingen van haar vrienden in gaat Crysta, de nieuwsgierige boomfee, op onderzoek uit naar de wereld achter FernGully. Ze ontdekt Zak, een levensgroot mens, die bezig is om het regenwoud te vernietigen. Wanneer Zak oog krijgt voor de schoonheid en magie van FernGully, zweert hij dat hij het zal beschermen. Maar het is misschien al te laat. De afschuwelijke Hexxus heeft zijn plannen al klaar om het gehele te vernietigen.

Bekijk hier de trailer van FernGully: 

Quest for Camelot
Betoverende animatie en adembenemende muziek wachten je op in het magische land van Camelot. Het pittige tienermeisje Kayley beantwoordt de lokroep van het avontuur wanneer de boosaardige ridder Ruber het legendarische zwaard Excalibur van Koning Arthur steelt. Met de hulp van Garrett, een knappe, blinde schildknaap, begint Kayley aan een spannende zoektocht om het zwaard te heroveren en haar geliefde koninkrijk van de ondergang te redden. Op hun tocht ontmoeten de twee onwaarschijnlijke helden een waanzinnig grappig schepsel: Devon & Cornwall, een moppentappende, tweekoppige draak. Tijdens hun magische, muzikale avontuur ontdekken Kayley en Garrett de onbegrensde kracht van vriendschap en moed. 

Bekijk hier de trailer van Quest for Camelot: 

The Last Unicorn
In deze vergeten animatie film gaat de laatste eenhoorn op aarde op een gevaarlijke zoektocht, in de hoop te ontdekken wat er met zijn soortgenoten is gebeurd. Tijdens zijn zoektocht komt hij een hele reeks vreemde personages tegen, waaronder de incompetente tovenaar Schmendrick en de gemene King Haggard.

Bekijk hier de trailer van The Last Unicorn: 

The Sea Prince and the Fire Child
Er wordt gezegd dat het een losse hervertelling is van Romeo en Julia, zelf een Europese versie van vele verhalen van door sterren gekruiste minnaars in verschillende culturen en tijdperken. In dit verhaal worden de kinderen van de goden van vuur en water verliefd en vechten ze om bij elkaar te blijven ondanks tegenspoed.

Bron: Sanrio

The Secret of Kells
In het Nederlands getiteld Het Geheim van Kells. Ierland, negende eeuw. Brendan, een opgewekte en goedlachse weesjongen van 12 leeft in de abdij van Kells dat verscholen ligt in een verlaten groene vallei. Hij wordt er streng opgevoed door zijn oom, de abt Cellach, die de abdij met ijzeren hand leidt. Op een dag ontmoet hij de oude broeder Aidan. Deze ietwat vreemde man is een meester in het illustreren en houdt een buitengewoon, nog onvoltooid boek in bewaring. Enthousiast en begeesterd door deze ontmoeting laat Brendan zich meeslepen door de lokroep van de creativiteit en verbeelding. Hij heeft slechts nog één doel voor ogen: zelf meester illustrator worden en het waardevolle boek van Kells afwerken. Hij weet uiteindelijk te ontsnappen aan de sterke greep van zijn oom en waagt zich buiten de muren van Kells.

Bekijk hier de trailer van The Secret of Kells: 

Faeries
Tijdens een vakantie worden 2 kinderen naar sprookjesland getoverd. Na het eten van een betoverd taartje krijgen de twee kinderen drie opdrachten die ze eerst moeten uitvoeren en volbrengen voordat ze weer kunnen terugkeren naar hun eigen wereld.

Bron: HIT Entertainment

Titan A.E.
In de verre toekomst, nadat de aarde is vernietigd door een mysterieus buitenaards ras dat bekend staat als de Drej, gaat Cale, een menselijke tiener die van zijn vader een mysterieuze kaart heeft gekregen, op een onvergetelijke reis.

Bekijk hier de trailer van Titan A.E.: 

Song of the Sea
Een Ierse jongen beseft dat zijn zusje een selkie - half mens, half zeehond - is en haar stem moet vinden om bovennatuurlijke wezens te bevrijden van de spreuk van een Keltische godin.

Bekijk hier de trailer van Song of the Sea: 

The Pagemaster
Een laffe jongen, die zichzelf begraaft in de ongevallenstatistieken, gaat een bibliotheek binnen om aan een storm te ontsnappen, maar wordt door de Pagemaster getransformeerd in een geanimeerde illustratie. Hij moet obstakels uit klassieke boeken overwinnen om terug te keren naar het echte leven.

Bekijk hier de trailer van The Pagemaster: 

The Hobbit
De hobbit Bilbo Balings krijgt op een dag bezoek van de tovenaar Gandalf; een oude vriend van hem. Hij nodigt Bilbo uit om een groep van 13 dwergen, wiens koninkrijk is overgenomen door de draak Smaug, te helpen. Hoewel Bilbo, zoals alle eerbiedwaardige hobbits, niet avontuurlijk is aangelegd en liever met rust wordt gelaten, stemt hij toe. Tijdens de reis ontmoet hij onder andere het wezen Gollum in een grot. Daar vindt hij ook de ring van Gollum. Deze ring blijkt hem goed van pas te komen in zijn avontuur.

Bekijk hier de trailer van The Hobbit: 

A Troll in Central Park
De lieve aardige trol Stanley heeft een magische gave waardoor hij bloemen kan laten groeien uit het niets. Echter in het koninkrijk van de boosaardige trollenkoningin Gnorga zijn bloemen verboden en is aardig zijn geen geoorloofd trollengedrag. Wanneer Stanley’s geheim ontdekt wordt, wordt hij door Gnorga verbannen naar New York, een plaats van steen en staal, waar weinig groens kan bloeien. Stanley is eerst helemaal verloren, maar vindt dan een plaatsje in Central Park waar hij zich veilig voelt. Hij raakt bevriend met Gus en zijn kleine zusje Rosie. De drie beleven samen wonderlijke avonturen...

Bekijk hier de trailer van A Troll in Central Park: 

Lees ook: 13 geweldige niet-Disney tekenfilms

Nieuwste artikelen

  • 9 excuses die iedere book-lover weleens heeft gebruikt

  • Film & Serie Top 6: juni 2023

  • Recensie: XO, Kitty

  • Young adult top 6: juni 2023

  • Fictie top 6: juni 2023

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Een jaar met jou

  • Met liefs uit Londen - Sarah Jio

  • Recensie: De boekenapotheek aan de Seine

Zoek in artikelen