Deze 10 films worden 10 jaar in 2023

Wat vliegt de tijd! Deze films blazen dit jaar alweer 10 jaarsjes uit. De kans is groot dat je ze al gezien hebt, maar ook na 10 jaar blijven deze films nog net zo leuk. Bereid je voor om je oud te voelen na het lezen van dit artikel, want deze films worden 10 jaar in 2023. Ben jij benieuwd welke films 10 jaar worden in 2023? Lees dan snel verder!

The Hunger Games: Catching Fire
Na het winnen van de brute Hongerspelen zijn Katniss en Peeta alles behalve veilig. Er gaan geruchten over een opstand tegen het Capitool. Een opstand die zij hebben helpen ontstaan... President Snow accepteert als enig excuus voor hun gedrag de overweldigende liefde die ze voor elkaar voelen. En tijdens hun verplichte zegetocht langs alle districten zullen ze de wereld hiervan moeten overtuigen. Als dat niet lukt, zullen er vreselijke consequenties zijn. Het Capitool kondigt kort daarna de 75ste editie van de Hongerspelen aan. Deze heeft als ‘Quarter Quell’ speciale nieuwe regels. En die doen iedereen versteld staan.

Bekijk hier de trailer van The Hunger Games: Catching Fire: 

The Mortal Instruments: City Of Bones
Clary Fray is een doodgewoon meisje uit New York, totdat ze midden in een club getuige is van een moord die gepleegd wordt door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt zij de enige te zijn die het ziet. De jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn… Terwijl Clary steeds meer over zichzelf en haar verleden ontdekt, stapt ze de wereld van de schaduwjagers binnen; een magische, maar gevaarlijke wereld, waarin Clary zonder het te weten, een zeer belangrijke rol blijkt te hebben. De film is gebaseerd op het eerste deel van de succesvolle zesdelige boekenreeks: The Mortal Instruments: City of Bones van Cassandra Clare.

Bekijk hier de trailer van The Mortal Instruments: City Of Bones: 

Frozen 
Ook Frozen wordt al tien in 2023! De dappere en optimistische Anna onderneemt samen met de ruige bergbewoner Kristoff en zijn trouwe rendier Sven een legendarisch avontuur om haar zus Elsa te vinden. Haar ijskrachten houden het koninkrijk Arendelle gevangen in een eeuwige winter. Hoog in de bergen ontmoeten Anna en Kristoff mythische trollen en een hilarische sneeuwman die Olaf heet. Daarnaast moeten ze barre omstandigheden zien te overwinnen om het koninkrijk te redden.

Bekijk hier de trailer van Frozen

Now You See Me
Now You See Me is een originele misdaadthriller over vier illusionisten in Las Vegas die een enorme stunt uithalen. In het bijzijn van publiek beroven ze virtueel een bank in Parijs. Het geld daalt neer over de hoofden van de toeschouwers. Dat klinkt als een mooie truc. Wanneer de volgende dag blijkt dat de desbetreffende bank daadwerkelijk beroofd is, krijgt het viertal in één klap enorme bekendheid met hun briljante, onverklaarbare roof. De sterrencast bestaat uit onder anderen uit Jesse Eisenberg, Woody Harrelson, Michael Caine, Isla Fischer, Mark Ruffalo en Morgan Freeman. In 2016 kreeg de film een vervolg

Bekijk hier de trailer van Now You See Me: 

Safe Haven
De jonge, mooie en mysterieuze Katie (Julianne Hough) probeert een nieuw leven op te bouwen in een klein Amerikaans stadje met een hechte gemeenschap. Door haar verleden is het voor Katie een hele stap om mensen te vertrouwen. Maar als ze de aantrekkelijke Alex (Josh Duhamel) ontmoet, een weduwnaar met twee jonge kinderen, verandert alles. Voorzichtig laat ze de liefde toe en wordt ze verliefd op Alex. Maar dan komen er geheimen naar boven, die haar hele leven weer op z’n kop zetten. Katie moet vertrouwen op de kracht van de liefde en wordt genoodzaakt bepaalde keuzes te maken. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nicholas Sparks

Bekijk hier de trailer van Safe Haven

Oz the Great and Powerful
Wanneer Oscar Diggs, een obscure goochelaar uit het circus met een dubieuze ethiek, weggeblazen wordt uit het stoffige Kansas naar het levendige Land van Oz, denkt hij dat hij in de hemel is terechtgekomen. Tenminste tot hij de drie heksen, Theodora, Evanora en Glinda ontmoet, die niet helemaal overtuigd zijn dat hij de fantastische grote tovenaar is die iedereen had verwacht. Oscar wordt tegen zijn wil meegetrokken in de problemen die het Land van Oz en de inwoners kennen, waardoor hij moet ontdekken wie goed of slecht is voor het te laat is. Oscar gebruikt zijn magische kunsten en probeert een grote en machtige tovenaar te worden, en tegelijkertijd ook een beter mens. Lees HIER onze recensie van Oz the Great and Powerful. 

Bekijk hier de trailer van Oz the Great and Powerful

The Great Gatsby
The Great Gatsby vertelt in de typische Fitzgerald-stijl het verhaal van beginnend schrijver Nick Carraway die in het voorjaar van 1922 de Amerikaanse provincie verruilt voor New York City. Het is een tijd van losse moraal, betoverende jazz, illegaliteit en aandelen die tot in de hemel groeien. Op jacht naar zijn Amerikaanse Droom belandt Nick in de wereld van de mysterieuze miljonair en partyliefhebber Jay Gatsby. Ook ontmoet hij zijn nicht, Daisy en haar adellijke echtgenoot en rokkenjager Tom Buchanan. Nick raakt verzeild in de fascinerende wereld van de superrijken, vol illusies, liefde en bedrog. Hij ziet het allemaal gebeuren en schrijft een verhaal over onmogelijke liefdes, dromen en tragedies en houdt zo de moderne maatschappij een spiegel voor. Lees HIER onze recensie van The Great Gatsby. 

Bekijk hier de trailer van The Great Gatsby: 

Iron Man 3
In Iron Man 3 krijgt de breekbare maar briljante Tony Stark te maken met een vijand wiens bereik geen grenzen kent. Wanneer Tony's persoonlijke leven wordt vernietigd, begint hij aan een ingrijpende zoektocht naar de verantwoordelijke. Deze reis zal telkens zijn moed testen. Met zijn rug tegen de muur is hij overgelaten aan zijn eigen apparaten en vindingrijkheid en moet Stark ervoor zorgen dat hij en zijn dierbaren het overleven. Terwijl Tony probeert terug te vechten ontdekt hij het antwoord op de vraag die hem al jaren achtervolgt: Maakt de man het pak of maakt het pak de man?

Bekijk hier de trailer van Iron Man 3: 

12 Years a Slave
Gebaseerd op het verhaal van Solomon Northup. Solomon Northup leeft in de 19e eeuw, voorafgaand aan de Amerikaanse burgeroorlog, als vrije zwarte man met zijn gezin in New York. Dan wordt Solomon ontvoerd en verkocht als slaaf in het zuiden van het land. Hij vecht niet alleen om te overleven, maar ook om zijn waardigheid te behouden. Als slaaf wordt hij geconfronteerd met de verschrikkelijke wreedheid van slaveneigenaar Edwin Epps en onverwachte vriendelijkheid. Na 12 jaar ontmoet hij de Canadees Samuel Bass die zijn leven voorgoed verandert.

Bekijk hier de trailer van 12 Years a Slave: 

Wreck-It Ralph
Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-It Felix, de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen grote handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Op zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde en meedogenloze Sergeant Calhoun uit de first-person shooter game Hero's Duty. Maar wanneer Ralph de levendige Vanellope von Schweetz uit de zoete en kleurrijke racewereld Sugar Rush ontmoet, ontketend hij onbedoeld een dodelijke vijand die de gehele arcade wereld bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcade wereld te redden voordat het te laat is? Lees HIER onze recensie van Wreck-It Ralph. In 2019 kreeg de film een vervolg genaamd Ralph Breaks the Internet

Bekijk hier de trailer van Wreck-It Ralph: 

Lees ook: Grote films die uitkomen in 2023

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Bitterzoet

  • Dit is de releasedatum van 'Harry Potter: Wizards Unite'

  • Recensie: Willy op de onbekende planeet

Zoek in artikelen