Top 15 beste zombie films ooit

Ben jij ook zo gek op zombie films? Het is een genre dat nooit ophoudt. Ruim 50 jaar na de eerste zombieplaag worden er nog steeds films en series gemaakt. Weet jij niet welke je allemaal nog kan kijken? Wij zijn op zoek gegaan naar de beste zombie films ooit. Hier kan je wel even mee vooruit, dus lees snel verder!

15. Army of thieves (Netflix)
In deze prequel van Army of the Dead (lees HIER onze recensie van Army of the Dead) huurt een mysterieuze vrouw bankmedewerker Dieter in voor een overval op kluizen in heel Europa die niet te kraken lijken. Lees HIER onze recensie van Army of thieves. 

Bekijk hier de trailer van Army of thieves: 

14. Night of the Living Dead (dvd)
Over zombie films gesproken: In deze film uit 1968 gaat een groep mensen uit Pennsylvania zichzelf barricaderen in een oude boerderij om te ontkomen aan een groep bloeddorstige zombies. 

Bekijk hier de trailer van Night of the Living Dead: 

13. Cemetery Man (dvd)
Iets zorgt ervoor dat de doden uit hun graf herrijzen als vleesetende zombies, en begraafplaatsbewaarder Francesco Dellamorte wordt het zat om ze allemaal voor de tweede keer te doden. De stadspolitici willen echter niet naar hem luisteren, dus Francesco staat er alleen voor.

Bekijk hier de trailer van Cemetery Man:

12. World War Z (Netflix)
In de spannende actie-thriller World War Z speelt Brad Pitt een medewerker van de Verenigde Naties, Gerry Lane. Hij reist af naar verschillende landen om de oorzaak van een wereldwijde epidemie te vinden. Hele legers en regeringen zijn al vernietigd en Gerry begint een race tegen de klok om de mensheid te redden.

Bekijk hier de trailer van World War Z: 

11. The Last Man on Earth (dvd)
Robert Morgan leeft in een wereld waar alle anderen zijn besmet door een plaag die hen heeft veranderd in ondode, vampirische wezens die niet tegen zonlicht kunnen, bang zijn voor spiegels en worden afgestoten door knoflook. Ze zouden Morgan vermoorden als ze konden, maar ze zijn zwak en onintelligent.

Bekijk hier de trailer van The Last Man on Earth: 

10. The Girl with All the Gifts (dvd)
Een wetenschapper en een leraar die in een dystopische toekomst leven, beginnen aan een overlevingsreis met een speciaal jong meisje genaamd Melanie. In een dystopische nabije toekomst is de mensheid geteisterd door een mysterieuze schimmelziekte. De getroffenen worden beroofd van alle vrije wil en veranderen in vleesetende "hongers".

Bekijk hier de trailer van The Girl with All the Gifts: 

9. I Walked with a Zombie (dvd)
De film volgt een Canadese verpleegster die reist om voor de zieke vrouw van een eigenaar van een suikerplantage in het Caribisch gebied te zorgen, waar ze getuige is van Vodou-rituelen en mogelijk de wandelende doden tegenkomt.

Bekijk hier de trailer van I Walked with a Zombie: 

8. ParaNorman (dvd)
Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!

Bekijk hier de trailer van ParaNorman: 

7. Dawn of the Dead (SkyShowtime)
De wereld wordt geteisterd door een onverklaarbare, mysterieuze en dodelijke plaag. Na een ijzingwekkende achtervolging stuit de verpleegster Ana Clark op een groepje overlevenden. De groep zoekt zijn toevlucht in een winkelcentrum. terwijl de buitenwereld steeds helser wordt en het groeiende leger zombies verwoede pogingen doet om het winkelcentrum binnnen te dringen, vechten de overlevenden op leven en dood tegen deze levende lijken, tegen elkaar en tegen hun eigen angst en achterdocht. afgesloten van wat vroeger de normale wereld was, proberen zij in leven te blijven en het allerbelangrijkste; mens te blijven. 

Bekijk hier de trailer van Dawn of the Dead: 

6. Warm bodies (dvd)
Zei iemand zombie films? R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar heeft geleerd ermee te leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. De weinige overlevende mensen hebben zich verschanst achter een enorme muur. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens... Hoe dichter ze naar elkaar toegroeien, hoe groter het effect op de andere zombies. Maar generaal Grigio, Julie’s vader en militaire leider van de overlevenden, gelooft niet dat de zombies kunnen veranderen. Zijn missie: het uitroeien van elke zombie die zijn pad kruist.. Lees HIER onze recensie van Warm bodies. 

Bekijk hier de trailer van Warm bodies: 

5. REC (dvd)
TV-reporter Angela en haar cameraman vergezellen 's nachts een brandweerploeg. Alles is rustig totdat ze een noodoproep krijgen van een oude dame. Als ze aankomen, horen ze verschrikkelijk geschreeuw.

Bekijk hier de trailer van REC: 

4. 28 weeks later (Disney+)
Zes maanden na de uitbraak van een krachtig virus dat de bevolking van het Verenigd Koninkrijk heeft verwoest, vestigt het Amerikaanse leger zich in Londen om het land opnieuw op te bouwen. De stad vindt haar inwoners terug die tot dan toe in quarantaine zaten. Maar het verwoestende virus komt terug… zonder aankondiging.

Bekijk hier de trailer van 28 weeks later: 

3. Zombieland (HBO Max)
De student Columbus is een echte nerd en werkelijk overal bang voor. Dankzij zijn achterdocht overleeft hij wel een plaag die mensen verandert in allesverslindende zombies. De wapenfreak en twinkie-fan Tallahassee kent totaal geen angst. Samen moeten ze nu de strijd aanbinden met een afgrijselijk gevaar: elkaars gezelschap. Een waanzinnig hilarische comedy.

Bekijk hier de trailer van Zombieland: 

2. Shaun of the Dead (dvd)
Shauns leven zit op een dood spoor. Hij hangt met zijn beste vriend Ed in zijn stamkroeg The Winchester, maakt ruzie met zijn moeder en verwaarloost zijn vriendin Liz. Als Liz het uitmaakt, besluit Shaun eindelijk zijn leven op orde te stellen. Hij wil zijn vriendin weer voor zich winnen, de kwesties met zijn moeder oplossen en proberen als een volwassen man zijn verantwoordelijkheden te dragen. Het zit hem tegen, want de doden komen weer tot leven en stellen alles in het werk om de levenden op te peuzelen. Voor de hernieuwd geïnspireerde Shaun vormen zij slechts één obstakel meer. Geconfronteerd met een complete zombie-epidemie en gewapend met een knuppel en een schop trekt Shaun er samen met Ed op uit om zijn moeder te redden. Als het moet redt hij eventueel ook zijn stiefvader, zijn vriendin en als het echt niet anders kan zelfs haar vrienden David en Dianne, om hen allemaal over te brengen naar de veiligste plek die hij kent, The Winchester.

Bekijk hier de trailer van Shaun of the Dead: 

1. Train to Busan (Amazon Prime)
De zombie film Train to Busan gaat over de gescheiden zakenman Seok-woo. Doordat hij altijd druk is met zijn werk heeft nooit tijd voor zijn dochter Su-an. Daarom besluit zij om in haar eentje de trein naar Busan te nemen om naar haar moeder te gaan, Seok-woo heeft geen andere optie dan met haar mee te gaan. Precies op het moment dat de trein vertrekt breekt een virus uit dat mensen in zombies verandert. Een geïnfecteerd meisje weet op het laatste moment in te stappen, waardoor ook in de trein niemand meer veilig is. Zullen Seok-woo en Su-an het overleven?

Bekijk hier de trailer van Train to Busan: 

Lees ook: De beste zombie series

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Warm bodies

  • Chicklit.nl interviewt acteur Nicholas Hoult

  • Warm Bodies (BIOS)

  • Warm Bodies (DVD)

  • De allerbeste zombiefilms

Zoek in artikelen