De beste post apocalyptic films en series

Het post-apocalyptische thrillergenre heeft de afgelopen jaren voor veel meeslepende films gezorgd. De nieuwste toevoeging, The Last of Us (gebaseerd op een videogame uit 2013) heeft voor een nieuwe opleving gezorgd. Ben jij fan van deze serie en wil je graag weten wat de beste post-apocalytic films en series zijn? Lees dan snel verder, wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

The Last of us (HBO Max)
The Last of Us is dus de nieuwste toevoeging binnen dit genre. Gebaseerd op de videogame uit 2013, ontwikkeld door Naughty Dog, speelt de serie zich af in 2023, twintig jaar na een wereldwijde pandemie veroorzaakt door een massale schimmelinfectie, die zijn gastheren dwingt te transformeren in zombieachtige wezens en de samenleving instort. De serie is vanaf 15 januari op HBO Max te zien. Iedere week verschijnt er een nieuwe aflevering, tot dat het complete seizoen op de streamingdienst staat vanaf 13 maart 2023. 

Bekijk hier de trailer van The Last of Us: 

Contagion (HBO Max)
Wanneer een dodelijke pandemie uitbreekt die zich wereldwijd verspreidt, probeert de medische wereld in een race tegen de tijd een vaccin te vinden en te vermijden dat er paniek uitbreekt. Deze verbijsterende thriller, met Oscar winnaars Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Kate Winslet, Marion Cotillard, en Oscar genomineerden Jude Law en Laurence Fishburne, volgt het spoor van een oncontroleerbaar dodelijk virus. Het Centrum voor ziektepreventie en –bestrijding, het leger, de Wereldgezondheidsorganisatie en de gewone burgers doen al het mogelijke om een vaccin te vinden voor het te laat is. Deze thriller, geregisseerd door Steven Soderbergh, toont hoe moed iedereen kan samenbrengen... terwijl de paniek de samenleving binnendringt.

Bekijk hier de trailer van Contagion

A Quiet Place (Netflix)
In de wurgend spannende thriller A Quiet Place moet een gezin sluipend, lippend en gebarend door het leven gaan. Het minste geluid kan hen overleveren aan geheimzinnige wezens die jagen op het gehoor. In het volle besef dat zelfs een voetstap of gefluister dodelijk kunnen zijn, proberen Evelyn en Lee een manier te vinden om hun kinderen koste wat kost te beschermen en hun loerende vijanden te overwinnen. In 2021 kreeg de film een vervolg, The Quiet Place II. Lees HIER onze recensie van A Quiet Place. 

Bekijk hier de trailer van A Quiet Place: 

Snowpiercer (Netflix)
Alle drie de seizoenen van Snowpiercer kun je op Netflix bekijken. De aarde is bevroren. De laatste overlevende mensen wonen in een lange trein die de wereld rondcirkelt en zoeken balans ​​te midden van de spanningen aan boord. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Snowpiercer. 

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Snowpiercer: 

12 Monkeys (Netflix)
Cole vindt zichzelf in een psychiatrische inrichting en zegt een tijdreiziger uit het jaar 2035 te zijn. Zijn missie: De planeet te redden van een dodelijk virus dat de toekomstige wereld populatie uit zal roeien. Een mooie psychiater denkt in eerste instantie dat hij aan waandenkbeelden lijdt, maar al snel vergezelt ze hem in een avontuur dat hen tot de uiterste grenzen van het menselijk bevattingsvermogen brengt. Tijdens hun pogingen om het mysterie van 'Het Leger van de 12 Apen' te ontrafelen, komen ze in aanraking met de gestoorde Brad Pitt en zijn vader (Cristopher Plummer), die een vernieuwend wetenschapper is op het gebied van virussen. Het duurt niet lang of Cole begint aan zichzelf te twijfelen in een chaotische wereld die veel vragen opwerpt, maar weinig antwoorden biedt.

Bekijk hier de trailer van 12 Monkeys: 

Mad Max: Fury Road (HBO Max)
Mad Max: Fury Road neemt ons mee terug naar de wereld van de Road Warrior, Max Rockatansky. Achtervolgd door zijn turbulente verleden, is Mad Max ervan overtuigd dat hij alleen kan overleven als hij in zijn eentje opereert. Toch komt hij in contact met een groep die in een oorlogsvoertuig, bestuurd door de imperator Furiosa, door het 'Wasteland' trekt. De groep is op de vlucht voor de tiran Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars is gestolen. De woedende krijgsheer stuurt al zijn bendes achter de rebellen aan, wat uitmondt in een meedogenloze, bloedstollende Road War. 

Bekijk hier de trailer van Mad Max: Fury Road: 

Bird Box (Netflix)
In de nasleep van globaal terrorisme van onbekende oorsprong moet Malorie de kracht vinden om haar kinderen veilig te kunnen stellen. Ze vlucht met ze weg via een verraderlijke rivier op zoek naar een veilig onderkomen. Door onopgemerkte dodelijke krachten moeten ze hun weg blind vervolgen.

Bekijk hier de trailer van Bird Box: 

War for the Planet of the Apes (dvd)
In War for the Planet of the Apes, het derde hoofdstuk uit de succesvolle filmreeks, worden Caesar en zijn apen in een dodelijk conflict gedwongen met een leger van mensen geleid door een meedogenloze kolonel. Nadat de mensapen enorme verliezen lijden, worstelt Caesar met zijn duistere instincten en begint hij aan zijn eigen mythische zoektocht om zijn soort te wreken. Wanneer Caesar en de kolonel uiteindelijk oog in oog met elkaar staan, nemen ze het tegen elkaar op in een episch gevecht dat het lot van beide soorten zal bepalen, en de toekomst van de planeet zal beslissen.

Bekijk hier de trailer van War for the Planet of the Apes: 

Greenland (Amazon Prime)
Wanneer een naderende wereldwijde catastrofe de mensheid dreigt te vernietigen heeft John Garty slechts vier dagen tijd om zijn gezin in veiligheid te brengen. Terwijl de klok genadeloos tikt en de maatschappij wanhopig vervalt in chaos moet hij alles uit de kast halen om zijn familie van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen. Lees HIER onze recensie van Greenland. 

Bekijk hier de trailer van Greenland: 

Love and Monsters (Netflix)
Ook Dylan O'Brien, van onder andere The Maze Runner-films, heeft gespeelt in een van de beste post apocalyptic films en series. Joel Dawson heeft het zwaar: niet alleen is de wereld overspoeld met gigantische, gemuteerde monsters, maar hij leeft ook nog in een bunker met allemaal stelletjes, waar hij de enige single is. Zijn ex Aimee woont, zo heeft hij ontdekt, woont zo'n honderd kilometer verderop! Op zoek naar zichzelf, zijn dapperheid, een manier om door te kunnen leven èn zijn grote liefde, gaat Joel op pad. Lees HIER onze recensie van Love and Monsters

Bekijk hier de trailer van Love and Monsters: 

War Of The Worlds (Amazon Prime)
Ray Ferrier probeert zijn kinderen in veiligheid te brengen nadat buitenaardse wezens aanvallen. De wezens zijn meedogenloos en nemen de mensen niet eens gevangen.

Bekijk hier de trailer van War of the Worlds: 

Chernobyl (HBO Max)
De reeks draait rond de kernramp van Tsjernobyl, die plaatsvond op 26 april 1986 in Oekraïne, dat toen nog deel uitmaakte van de Sovjet-Unie. Er wordt getoond hoe de ramp tot stand kwam, wat de desastreuze gevolgen waren en wie de mensen waren die hun leven opofferden om de impact zoveel mogelijk te beperken.

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van Chernobyl: 

The Day After Tomorrow (HBO Max)
De vervuiling en verkwisting hebben hun hoogtepunt bereikt. Het klimaat stort in en wereldwijde natuurrampen zijn het gevolg.Gigantische stormen, orkanen, vloedgolven en aardbevingen brengen de wereld op de rand van de afgrond. Centraal in het verhaal staat professor Adrian Hall, een paleoklimatoloog die de wereld wilt redden van de gevolgen van het broeikaseffect, en tegelijkertijd probeert bij zijn zoon te komen. Deze was in NewYork, toen de stad werd overvallen door de eerste verschijnselen van de nieuwe IJstijd. Terwijl hij vrijwel als enige naar het noordelijk gelegen New York probeert te komen reist het hele menselijke ras uit wanhoop naar het zuiden, om een warmer en leefbaar klimaat te vinden. 

Bekijk hier de trailer van The Day After Tomorrow: 

Prospect (Hulu)
Cee baant zich met haar vader Damon een weg door een afgelegen buitenaardse maan met het specifieke doel rijk te worden. Ze hebben een contract afgesloten om edelstenen te verzamelen, verborgen in de dieptes van de giftige bossen. In hun zoektocht zijn ze niet alleen, ook anderen dwalen rond in de wildernis.

Bekijk hier de trailer van Prospect: 

28 Days Later (dvd)
Dag 1 Blootstelling, Dag 3 Infectie, Dag 8 Epidemie, Dag 15 Evacuatie, Dag 20 Verwoesting. Na 28 dagen word je wakker in een ziekenhuis en er zijn geen mensen meer...... In een onderzoekslaboratorium is een dodelijk en alles verwoestend virus vrijgekomen. Het heeft maar enkele seconden nodig en kan dooor een druppel bloed worden overgedragen. De geinfecteerden raken in een permanente staat van dodelijke haat. Het handjevol mensen dan nog niet met het virus in aanraking is gekomen, doet een poging te overleven. Ze realiseren zich echter niet dat het dodelijke virus niet het enige is dat hem bedreigt.

Bekijk hier de trailer voor 28 Days Later: 

I Am Legend (dvd)
Een van de beste post apocalyptic films is natuurlijk I Am Legend! Militair viroloog Robert Neville is op de een of andere manier immuun voor een onstuitbaar, ongeneeslijk virus. Hij is de laatste menselijke overlevende in New York City en misschien wel op aarde. Gemuteerde slachtoffers houden zich schuil in het donker… ze zien alles wat Neville doet… en wachten tot hij een fatale fout maakt. Neville wordt gedreven door slechts een missie: een tegengif vinden door zijn eigen immune bloed te gebruiken. Maar hij weet dat ze met te veel zijn… en dat zijn tijd bijna om is.

Bekijk hier de trailer van I Am Legend: 

Sweet Tooth (Netflix)
In Sweet Tooth maken we kennis met Gus. Hij is deels hert en deels een jongen. Hij verlaat zijn thuis in het bos om de rest van de wereld te redden van een apocalyptische gebeurtenis. Hij komt terecht bij een groep mensen waar hij kennis maakt met kinderen die net als gus een hybride zijn van een mens en dier.Hij gaat op zoek naar antwoorden over de nieuwe wereld waarin hij terecht is gekomen en zoekt hij naar antwoorden over het bestaan van de mysterieuze hybride soort. Lees HIER onze recensie van Sweet Tooth. 

Bekijk hier de trailer van Sweet Tooth: 

The Terminator
The Terminator is een razendsnel avontuur van regisseur James Cameron waarin Arnold Schwarzenegger, als kwaadaardige en meedogenloze moord-machine, de ondergang van de mensheid moet forceren. In 2029 wordt de Aarde gedomineerd door supercomputers, die vastbesloten zijn om het menselijk ras uit te roeien! Om de toekomst van de mensheid te vernietigen zijn de sluwe machines van plan het verleden te veranderen. Een onverwoestbare cyborg -een Terminator- wordt naar het verleden gezonden om Sarah Conner te vermoorden, aangezien zij de vrouw is die het leven zal schenken aan een toekomstige rebellenleider. Is Sarah in staat om zichzelf en haar ongeboren kind te beschermen tegen de onstuitbare vijand?

Bekijk hier de trailer van The Terminator: 

Children of Men (dvd)
De film speelt zich af in 2027, wanneer twee decennia van menselijke onvruchtbaarheid de samenleving op de rand van de afgrond hebben gebracht. Asielzoekers zoeken een toevluchtsoord in het Verenigd Koninkrijk, waar ze worden onderworpen aan detentie en uitwijzing door de overheid.

Bekijk hier de trailer van Children of Men: 

2012 (Hulu)
Eeuwen geleden hebben de Maya's voorspeld dat in 2012 de wereld zal vergaan. Die voorspelling gaat uitkomen, zoals de excentrieke radiomaker Charlie Frost al langer had verkondigd in zijn radioprogramma. De wetenschapper Helmsley probeert samen met zijn leidinggevende Anhauser en de Amerikaanse president een plan te bedenken om de schade en het dodental te beperken. Ook de presidentsdochter Laura Wilson bereidt zich voor op de dag des oordeels. En gescheiden vader Jackson Curtis wil koste wat kost zijn gezin in veiligheid te brengen, ondanks de slechte band die hij met zijn kinderen en ex-vrouw Kate heeft.

Bekijk hier de trailer van 2012

The Walking Dead (Disney+)
Sherrif Rick Grimes wordt wakker in een verlaten ziekenhuis. De wereld is verwaarloosd en veranderd in het domein van vleesetende zombies. Rick begint een zoektocht naar zijn vrouw en zoontje. Onderweg komt hij erachter dat er maar weinig mensen aan het zombie-virus zijn ontkomen. Samen met de andere overlevenden probeert hij uit de handen te blijven van de bloeddorstige monsters…

Bekijk hier de trailer van het eerste seizoen van The Walking Dead: 

The Road (HBO Max)
In het post-apocalyptische Amerika proberen een vader en zijn tienjarig zoontje te overleven in een dorre woestenij. Er is gebrek aan voedsel en water en de mensen die nog overgebleven zijn, doen aan kannibalisme en rooftochten. De vader beseft dat ze de winter niet zullen overleven als ze op dezelfde plaats blijven en ze beginnen een gevaarlijke reis richting kust.

Bekijk hier de trailer van The Road: 

The Mist (dvd)
Na een hevige storm zien de inwoners van een klein stadje een mysterieuze, dichte mist naderen waarin zich monsterlijke wezens schuilhouden, die alles en iedereen op hun weg verslinden. Een groep bewoners, waaronder David Drayton en zijn zoontje Billy, komt vast te zitten in de lokale supermarkt, volledig omsloten door de mist. Hunenige kans op overleving is samenwerking. Maar de groep valt al snel in twee kampen uiteen. Mrs. Carmody, die ervan overtuigd is dat het einde der tijden nabij is, stelt een krankzinnige oplossing voor. Tot zijn schrik en verbazing krijgt zij steeds meer mensen achter zich. David vraagt zich af voor wie hij écht bang is: de monsters buiten of de monsters binnen, de mensen die tot op dat moment zijn vrienden en buren waren…

Bekijk hier de trailer van The Mist: 

Lees ook: Grote films die uitkomen in 2023

Nieuwste artikelen

  • Het geheim van het familiehuis - Kate Morton

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

Gerelateerde artikelen

  • Bouzouki Boogie

  • Uitwaaien - Daphne Deckers

  • Recensie: Evi, Nick en ik

Zoek in artikelen