De leukste reisfilms met single vrouwen

Kijk jij graag reisfilms? Om even het gevoel te hebben dat je toch op vakantie bent? Veel films geven je even een ontsnapping aan de realiteit, en bij sommige films leer je er ook nog iets van! Deze films gaan over single vrouwen die alleen op reis gaan en zichzelf vinden. Ga samen met hun op reis en misschien kom je zelf ook nog ergens achter!

A Tourist's Guide to Love (Netflix)
In A Tourist's Guide to Love accepteert een reismanager een opdracht om undercover te gaan. Ze komt zodoende meer te weten over de toeristenindustrie in Vietnam, maar ondertussen vindt ze ook avontuur en romantiek bij haar Vietnamese expat-gids. 

Bekijk hier de A Tourist's Guide to Love trailer: 

Eat Pray Love (Netflix)
In deze film volgen we de single vrouw Liz Gilbert. Zij heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid. Uiteindelijk ontmoet ze haar grote liefde in Bali. Lees HIER onze recensie van Eat Pray Love.  

Bekijk hier de Eat Pray Love trailer: 

Under The Tuscan Sun (dvd)
Van dezelfde makers als Sweet Home Alabama is dit Under the Tuscan Sun. Frances krijgt van een vriendin een 10-daagse vakantie aangeboden. In eerste instantie ziet de schrijfster uit San Francisco die helemaal niet zitten, maar ze verzamelt alsnog al haar moed en spullen bij elkaar voor vertrek. Als ze eenmaal is aangekomen in Toscane koopt ze impuslief een vervallen villa en begint ze aan een nieuw avontuur vol romantiek en vriendschap. 

Bekijk hier de Under The Tuscan Sun trailer: 

Roman Holiday (dvd)
Audrey Hepburn speelt een moderne prinses die opkomt tegen haar Koninklijke verplichten als ze in haar eentje vertrekt naar Rome. Hier ontmoet ze Gregory Peck, een Amerikaanse journalist. Hij is op zoek naar een exclusief verhaal met de prinses en doet net alsof hij niet weet wie hij voor zich heeft. Zijn doel valt al snel in duigen als hij erachter komt dat hij verliefd wordt op de prinses. 

Bekijk hier de Roman Holiday trailer: 

Wild (Disney+)
Cheryl Strayed heeft een moeilijke tijd achter de rug. Het einde van haar huwelijk en het overlijden van haar moeder hebben haar doodongelukkig achtergelaten. Bij wijze van therapie besluit ze de duizend mijl lange Pacific Crest Trail te gaan bewandelen. 

Bekijk hier de Wild trailer: 

Tracks (dvd)
In Tracks gaan we met een single vrouw naar de woestijn van Alice Springs. Een jonge, Australische vrouw begint aan een tocht vn 2700 kilometer, samen met haar trouwe hond en vier kamelen. Deze tocht gaat door de woestijn van Alice Springs naar de Indische Oceaan in Australië. 

Bekijk hier de Tracks trailer: 

Gorillas in the Mist (dvd)
Het is 1966 als Dian Fossey een spreekbeurt bijwoont van dokter Louis Leakey. Dit maakt veel indruk op haar en na afloop klampt ze aan hem. Ze wilt graag naar Afrika reizen om gorilla's te bestuderen. Ze denkt dat haar ervaring met gehandicapte kinderen van pas kan komen bij het bestuderen van de berggorilla's. Dit maakt indruk, en slechts enkele weken later neemt Dian afscheid van haar verloofde en haar baan en vertrekt ze voor zes maanden naar Centraal-Afrika. 

Bekijk hier de trailer van Gorillas in the Mist: 

Out of Africa (dvd)
Karen en Baron Bror Blixen komen in 1914 in Kenia aan in de hoop er een nieuw leven te kunnen beginnen. Ze waren van plan om vee te houden, maar Bror investeerde Karens geld in een koffieplantage. Meer risico, maar minder vermoeiend. 

Bekijk hier de trailer van Out of Africa: 

Holiday in the Wild (Netflix)
Als haar zoon naar de universiteit vertrekt boekt Kate Conrad een tweede huwelijksreis met haar man. Dit kaatst helaas vervelend terug: in plaats van blij te zijn en haar te bedanken verbreekt hij hun relatie. Kate gaat naar Afrika voor een solo-safari. Tijdens een omweg door Zambia helpt ze haar piloot, Derek Holliston, een verweesde babyolifant te redden. Samen verzorgen ze hem in een olifantenopvangcentrum en Kate blijft langer in Afrika. Zal ze, met een nieuwe liefde in het verschiet, naar huis terugkeren of haar avontuur een leven lang laten duren?

Bekijk hier de Holiday in the Wild trailer: 

Letters to Juliet (Netflix)
De jonge Amerikaanse Sophie geniet van een vakantie in het Italiaanse Verona, de stad van Romeo and Juliet. Hier stuit ze op een vijftig jaar oude "letter to Juliet", een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze gaat op zoek naar de geliefden uit de brief. Maar ze kon niet vermoeden wat de zoektocht naar romantiek haar en de overige betrokkenen zou brengen… Lees HIER onze recensie van Letters to Juliet. 

Bekijk hier de Letters to Juliet trailer: 

Lees ook: 8x Netflix vakantie films

Nieuwste artikelen

  • Tijden van amandelbloesem – Carmen Bellmonte

  • Ugly Girls - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

  • Salto - Arndís Thórarinsdóttir

  • De regel van drie - Sam Ripley

  • Onderstroom - Linda Jansma

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: The Haunting of Hill House seizoen 1

  • Wat doet de cast van Glee nu?

  • Marissa Meyer onthult haar nieuwe boek Instant Karma

Zoek in artikelen