Vakantie films waardoor je wilt reizen

Houd jij er ook zo van om even weg te dromen bij een goede film, of om alvast inspiratie op te doen naar jouw volgende droomlocatie? Tijdens een film kun je even er tussenuit terwijl je samen met de personages op vakantie gaat naar de mooiste locaties, lekker weer en en goede dialogen. Kortom, met deze films kun je wegdromen naar jouw volgende vakantie!

To Catch a Thief (dvd)
We beginnen dit rijtje met de film To Catch a Thief. Wanneer een tot inkeer gekomen juwelendief ten onrechte wordt beschuldigd van een reeks juwelendiefstallen in luxe hotels langs de Franse Rivièra, gaat hij op zoek naar de mysterieuze dader.

Bekijk hier de To Catch a Thief trailer: 

The Best Exotic Marigold Hotel (Disney+)
Een groep gepensioneerden trekt zich terug in het Indiase Jaipur om voor weinig geld een luxueus leven te leiden in het Marigold Hotel. In India aangekomen blijkt de restauratie van het ooit zo chique hotel echter te zijn stilgevallen sinds de onstuimige manager Sonny Kapoor in conflict is geraakt met de aannemer. Water is er… soms. En elektriciteit is er ook… soms. Luxe vinden de gepensioneerden dus niet in India, maar wel verassende levenslessen, rust en liefde. Lees HIER onze recensie van The Best Exotic Marigold Hotel. 

Bekijk hier de trailer van The Best Exotic Marigold Hotel: 

A Good Year (Disney+)
De geslepen bankier Max Skinner uit Londen erft van zijn oom een kasteel en een wijngaard in de Franse Provence. Max wil het landgoed verkopen, maar wanneer in Londen zijn zaak onderzocht wordt, besluit hij een tijdje in Frankrijk te blijven.

Bekijk hier de A Good Year trailer: 

Only You (Netflix)
Faith heeft als tiener te horen gekregen dat een man genaamd Damon Bradley haar lot is. Jaren later staat Faith op het punt om met een andere man te trouwen en wenst een Damon Bradley hun alle geluk toe. Faith besluit om de bruiloft af te blazen en ze volgt Damon naar Italië.

Bekijk hier de trailer van Only You: 

Roman Holiday (dvd)
Audrey Hepburn won een Oscar voor haar optreden als moderne prinses die rebelleert tegen haar Koninklijke verplichtingen en in haar eentje Rome bezoekt. Zij ontmoet Gregory Peck, een Amerikaanse journalist. Deze journalist is op zoek naar een exclusief verhaal en doet daarom alsof hij haar ware identiteit negeert. Zijn plan valt in duigen als hij verliefd op haar wordt. Eddie Albert speelt de rol van Peck's zorgeloze cameraman. Stijlvol geregisseerd door William Wyler is deze romantische komedie één van de meest amusante films aller tijden.

Bekijk hier de Roman Holiday trailer: 

Mamma Mia (Amazon Prime)
De single moeder Donna runt een hotelletje op een idyllisch, Grieks eiland. Haar dochter staat op het punt om te gaan trouwen, en in het geheim heeft ze drie gasten uitgenodigd. Ze is namelijk op zoek naar de identiteit van haar vader en wilt graag dat hij haar begeleidt naar het altaar. Wie haar vader is? Uit een dagboek van Donna haalt Sophie drie namen. Ze nodigt de drie mannen uit, er zeker van te zijn dat ze haar vader wel zal herkennen als hij voor haar neus staat. Dit blijkt toch niet zo makkelijk te zijn... Tijdens deze vakantie film kun je niet alleen genieten van het uitzicht op een Grieks eiland, de muziek is ook nog eens lekker zomers!

Bekijk hier de Mamma Mia trailer: 

Eat Pray Love (Netflix)
In deze film volgen we de single vrouw Liz Gilbert. Zij heeft alles wat een moderne vrouw zich maar kan wensen: een echtgenoot, een huis, een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Net gescheiden besluit Ellzabeth een radicale stap te nemen: ze gaat een jaar lang alleen op reis. Op haar zoektocht naar evenwicht en geluk bezoekt ze drie landen: Italië, India en Indonesië. Italië staat in het teken van eten, in India schrobt ze tempelvloeren en leert ze de kracht van meditatie kennen en in Indonesië ontdekt ze de balans tussen ernst en lichtvoetigheid. Uiteindelijk ontmoet ze haar grote liefde in Bali. Lees HIER onze recensie van Eat Pray Love.  

Bekijk hier de trailer van Eat Pray Love: 

Midnight in Paris (Amazon Prime)
Gil is een aspirant schrijver die met zijn verloofde Inez en haar ouders een bezoek brengt aan de stad van de liefde. In tegenstelling tot de welgestelde Inez, die niets ziet in een onzeker kunstenaarsbestaan, valt Gil direct na aankomst al voor de artistieke charme van de lichtstad. Wanneer hij tijdens een nachtelijke wandeling op een wel heel bijzondere wijze wordt meegevoerd in de bruisende geschiedenis van Parijs, is dit voor Gil reden om zijn huidige situatie eens onder de loep te nemen: is het leven daar nu echt zoveel mooier, of lijkt dat maar zo?

Bekijk hier de Midnight in Paris trailer: 

Rio (Disney+)
In deze animatiefilm ga je even op vakantie naar Rio de Janeiro! Papegaai Blu is een tamme Macaw papegaai die nog nooit geleerd heeft om te vliegen. Hij woont samen met zijn baasje. Linda. in het koude Minnesota. waar hij geniet van zijn comfortabele leventje. Hij is tenslotte de laatste van zijn soort. althans... dat denkt hij. In het exotische Rio woont Jewel. zijn vrouwelijke tegenpool. Samen met Linda besluit hij zijn vleugels te spreiden en af te reizen naar de andere kant van de wereld om haar te ontmoeten. Met Jewel en zijn nieuwe bijdehante stadsvriendjes beleeft hij het grootste avontuur van zijn leven.

Bekijk hier de Rio trailer: 

Crazy Rich Asians (HBO Max)
De in New York geboren Rachel Chu gaat samen met haar vriend Nick Young naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog... Nick zijn eigen afkeurende moeder. Lees HIER onze recensie van Crazy Rich Asians. 

Bekijk hier de Crazy Rich Asians trailer: 

Last Holiday (Netflix)
De verlegen verkoopster van kookartikelen Georgia Byrd uit New Orleans beschouwt het als een teken als zij hoort dat ze nog maar minder dan een maand te leven heeft. Het is de hoogste tijd om haar leven een hele nieuwe wending te geven, dus vertrekt Georgia op vakantie om de bloemetjes voor de laatste keer flink buiten te zetten! 

Bekijk hier de Last Holiday trailer: 

Lees ook: Films waarbij je kan wegdromen over vakantie

Nieuwste artikelen

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

  • In nevelen gehuld - Eva Björg Aegisdóttir

  • Angelique – Angelique Woudenberg en Liddie Austin

  • Ik wil een bos voor mijn verjaardag - Linda de Haan

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: Raya and the Last Dragon

  • Column: PMS, we love you

  • Recensie: PC Spel De Sims 4 | 4 hartjes

Zoek in artikelen