Last Night

Vanaf donderdag 24 maart 2011 in de bioscoop: Last Night. Romantisch drama waarin Michael op reis zijn flirterige collega probeert van zich af te houden, terwijl zijn echtgenote tegelijkertijd haar oude liefde tegen het lijf loopt...


Synopsis
Joanna (Keira Knightley) en Michael (Sam Worthington) zijn een jong getrouwd koppel. Als Michael op zakenreis gaat met de bloedmooie collega Laura (Eva Mendez), waar hij zich erg tot aangetrokken voelt, loopt Joanna haar oude liefde tegen het lijf. Wat er die nacht gebeurt met Joanna en Michael legt de broosheid en complexiteit bloot van hun relatie.
 

Première: Donderdag 24 maart 2011
Genre: Romantisch drama
Taal: Engels
Speelduur: 90 minuten
Distributeur: Benelux Film Distributors  
 
Recensie Chicklit.nl
Last Night laat een dag, avond en nacht zien uit het leven van schrijfster Joanna en haar echtgenoot Michael. Joanna en Michael zijn gelukkig getrouwd. Soms zijn er wat strubbelingen, maar dat hoort erbij. Als Joanna op een borrel ontdekt dat Michael vaak samenwerkt met de aantrekkelijke Laura, steken jaloerse gevoelens bij haar de kop op. Michael verzekert haar ervan dat er niets speelt tussen hen. Kort daarop vertrekt Michael samen met twee collega’s, waaronder Laura, voor een zakenreis. Wanneer Joanna koffie gaat halen om de hoek, loopt ze stomtoevallig haar - erg charismatische! - vroegere liefde tegen het lijf. Hij is slechts twee dagen in de stad, dus op de vraag of ze met hem wil bijkletsen die avond kan Joanna natuurlijk geen nee zeggen! Vanaf dan volg je afwisselend Joanna en haar ex in New York, en Michael en Laura op zakenreis. Joanna’s ex vraagt haar na een borrel mee naar een etentje, een feestje en zijn hotel, maar ook haar man Michael en zijn collega belanden na een zakendiner nog in de hotelbar…. De nadruk ligt in Last Night op de conversaties. Toch wordt het zeker niet saai, want in die gesprekken wordt een enorme spanning opgebouwd. Wie kan de verleidingen weerstaan? Dat wordt moeilijker naarmate de avond vordert en de gesprekken persoonlijker worden. Zelf hoopte ik dat Joanna zou toegeven aan de spanning – haar ex is zo leuk! – terwijl ik liever niet zou willen dat er iets tussen Michael en zijn collega zou gebeuren. Ik vond Last Night voor het overgrote deel zeker een aanrader. Helaas vond ik het einde teleurstellend. Eigenlijk was er geen echt einde: Joanna leek iets te gaan zeggen, en ineens was daar de aftiteling. De verbazing was hoorbaar in de bioscoopzaal, niemand had het einde op dit moment verwacht. Op de terugweg verwachtte ik steeds een telefoontje van de bioscoop: dat we allemaal te vroeg weg waren gegaan en er nog een stuk film gezien moest worden. Maar helaas…. Nu hoop ik dan maar dat het open einde te maken heeft met een toekomstig vervolg! (Jenny)

Nieuwste artikelen

  • Halloween films die niet eng zijn

  • De ergste film clichés 

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

  • That’s it

  • Lijstjes

  • No Et Moi

  • Diva’s in Las Vegas

  • Liefde, liefde, nog eens liefde

Zoek in artikelen