Chalet Girl

Vanaf donderdag 17 februari 2011 in de bioscoop: Chalet Girl. Romantische komedie die zich afspeelt in de sneeuw, over een jong meisje dat haar talent voor snowboarden ontdekt en verliefd wordt op de zoon van haar baas...


Synopsis
De sportieve girl-next-door Kim Matthews (Felicity Jones) gaat werken als Chalet Girl in het superluxe vakantiehuis van de steenrijke familie van Jonny (Ed Westwick). De vrolijke Kim lijkt een heel gewoon meisje, maar is wel degelijk skateboard kampioene. Vanwege familieomstandigheden moet ze haar sportcarrière inwisselen voor een saai baantje en de zorg voor haar vader. Ze droomt ervan iets nieuws en spannends te gaan doen en besluit een cursus te volgen om hostess te worden. Het avontuur lacht haar toe als ze de kans krijgt om in een prachtig chalet in de Alpen te gaan werken. Haar collega Georgie (Tamsin Egerton) neemt haar op sleeptouw naar de hipste feestjes. Overdonderd door alle luxe: champagne en grote huizen, probeert Kim haar draai te vinden. In haar vrije uren leert Kim snowboarden, ze blijkt er veel talent voor te hebben! Sportief als ze is wil Kim meedoen aan de competitie aan het eind van het seizoen. Ze maakt een goede kans om te gaan winnen met haar spectaculaire boardmoves en het prijzengeld is te mooi om waar te zijn. Maar dan wordt ze stapelverliefd wordt Jonny, de zoon van haar baas. Dat maakt het er niet makkelijker op. Hij is mooi, steenrijk… en verloofd. 


Première: Donderdag 17 februari 2011
Genre: Romantische komedie
Taal: Engels
Speelduur: 97 minuten
Distributeur: Entertainment One Benelux

Recensie Chicklit.nl
Chalet Girl is een frisse film over een meisje dat na de dood van haar moeder besluit voor haar vader te gaan zorgen. Dat doet ze door een baan te nemen in een luxe skigebied in de Alpen als chalet girl voor een rijke familie. Overdonderd door de verandering van omgeving vindt ze haar draai uiteindelijk in het snowboarden, waar ze een talent voor blijkt te hebben, en valt ze hopeloos voor de zoon van haar baas... die verloofd is.
Deze film zit vol met de standaard clichés die ons al zo vaak is laten zien, compleet met de ups en downs die herkenbaar zijn in de meeste chick flicks. Onderhand wordt dat nogal voorspelbaar, en dat is jammer. Het is eigenlijk gewoon just another chickflick: lekker, vermakelijk, leuk om te kijken, maar niet echt diepgaand. Perfect voor een regenachtige, koude middag op de bank, als je het allemaal zat bent en je verstand even op nul wil zetten.
Wel moet ik zeggen dat Felicity Jones, die de hoofdrol speelt, met haar oneindig sarcasme en gevoel voor ironie toch een fris personage weet neer te zetten. Ed Westwick verraste me ook door een totaal ander personage te spelen dan zijn glansrol in Gossip Girl. Had ik niet van ze verwacht. (Nicky)


Links
- Neem ook eens een kijkje op: www.chaletgirl.nl

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • De première datum van PLL is bekend!

  • That’s it

  • Lijstjes

  • No Et Moi

  • Boekkado.nl: voor een boek naar keuze

Zoek in artikelen