Film top 6: april

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

 

 
In het tweede deel van The Divergent Series: Insurgent krijgt Tris het steeds moeilijker, ze zoekt voor bondgenoten en antwoorden in hetgeen wat is overgebleven van het futuristische Chicago.
 
Tris en Four zijn voortvluchtigen en worden achternagezeten door Jeanine, de leider van de factie Eruditie. In een race tegen de klok moeten ze uitzoeken waar de familie van Tris zijn leven voor heeft gegeven en waarom de leiders van Eruditie er alles aan doen om ze tegen te houden.
 
Achtervolgd door hun keuzes in het verleden, zijn zij wanhopig om hun geliefden te beschermen en worden Tris en Four met de ene na de andere onmogelijke uitdaging geconfronteerd. Langzaam maar zeker ontrafelen zij de waarheid over hun verleden en uiteindelijk over de toekomst van hun wereld. 
 
     
 
'Big Hero 6' gaat over Hiro, een 14-jarig genie die woont in San Fransokyo, een kruising tussen San Francisco en Tokyo. Een van zijn uitvindingen wordt gestolen door een enorme slechterik en Hiro besluit een groep superhelden te creëren om zijn eigendom terug te halen. Deze superhelden, bestaande uit bestaat uit de helden Sunfire, Silver Samurai, GoGo Tomago, Honey Lemon, Hiro Takachiho en Baymax, maken gebruik van de vaardigheden van de doodnormale mensen uit Hiro's nabije omgeving.
 
     

 
Na de dood van haar moeder en het einde van haar huwelijk is Cheryl Strayed doodongelukkig. Bij wijze van therapie besluit ze de duizend mijl lange Pacific Crest Trail te gaan bewandelen.
 
     

 
De film gaat over generaties, twee met elkaar verweven liefdesverhalen, uitdagingen en de eeuwige beloning van blijvende liefde. Gebaseerd op de bestseller van Nicholas Sparks (auteur van ‘The Notebook’).
 
The Longest Ride vertelt over de liefde tussen voormalig rodeokampioen Luke (Scott Eastwood), die zijn comeback wil maken, en de studente Sophia (Britt Robertson), die op het punt staat haar droombaan te krijgen in de kunstwereld van New York. Hun verschillende wegen en botsende idealen stellen hun relatie zwaar op de proef. Totdat Sophia en Luke in contact komen met Ira (Alan Alda) en hun leven totaal verandert. Ira's herinneringen aan zijn geliefde vrouw en hun tientallen jaren durende romance, inspireert het jonge stel. 
 
 
 
 
     
 
Penny Dreadful is een diep verontrustende nieuwe saga waarin de meest iconische en angstaanjagende karakters uit de literatuur nieuw leven in geblazen krijgen. Dorian Gray, Victor Frankenstein en Abraham van Helsing gaan samen met een groep nieuwe personages op een duistere en brute zoektocht om een ziel te redden – zelfs als ze worstelen met hun eigen monsterlijke verleidingen.
 
     
 
Frankrijk, 1940. Terwijl Lucile Angellier (Michelle Williams) wacht op nieuws van haar man die krijgsgevangen is genomen, bereikt de oorlog het dorp waar ze met haar strenge schoonmoeder (Kristin Scott Thomas) woont. Niet alleen Parijzenaren trekken het platteland binnen, ook een regiment Duitsers eist onderdak op. Lucile probeert Bruno von Falk (Matthias Schoenaerts), de knappe en verfijnde officier die bij hen in huis trekt, eerst te negeren. Langzaam maar zeker voelt ze zich echter steeds meer tot hem aangetrokken en raakt ze betrokken bij de tragische gevolgen van de oorlog. 
 
Suite Française is gebaseerd op de gelijknamige roman van Irène Némirovsky, waarvan het handgeschreven manuscript pas 56 jaar nadat de Irène werd afgevoerd naar Auschwitz werd ontdekt door haar dochters en alsnog werd uitgegeven. 
 
 

Welke films heb jij al gezien?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • How to: een geweldige recensie schrijven in 9 heldere stappen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Recensie: De zeven zussen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

Zoek in artikelen