Film top 6: juni

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!
 
 
Bioscoop
 
Susan Cooper (Melissa McCarthy) speelt een onopvallende en terughoudende analist bij de CIA en is een onbekende held achter vele van de operaties. Maar zodra haar partner (Jude Law) plotseling is verdwenen en haar andere collega en topagent (Jason Statham) in opstand gaat, verruilt ze haar kantoorbaan voor die van een echte spion. Om de mensheid te redden van een ramp, begeeft Susan Cooper zich in de wereld van een dodelijke wapenhandelaar.
 
 
     
Bioscoop
 
Voormalig wonderkind Frank en Casey - een pientere, optimistische tiener die barst van de wetenschappelijke nieuwsgierigheid - delen hetzelfde lot. Samen gaan ze op een gevaarlijke missie om de geheimen te onthullen van een mysterieuze plek die zich in een andere dimensie bevindt, en alleen bekend staat als Tomorrowland. Na wat ze daar moeten doen zal de wereld - en zijzelf - nooit meer hetzelfde zijn.
 
 
     

 
 
Dvd
 
In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer.
 
 
 
     

 
Dvd

 

Begin jaren zestig studeert de briljante wetenschapper Stephen Hawking aan de universiteit van Cambridge wanneer hij een liefdesrelatie begint met literatuurstudente Jane Wilde. Terwijl Stephen werkt aan zijn doctoraalscriptie, merkt hij dat zijn lichaam hem langzaam maar zeker in de steek begint te laten. Stephen blijkt te lijden aan de vernietigende zenuwziekte ALS, die gedurende zijn huwelijk met Jane steeds ernstiger vormen aanneemt.

Bekijk hier de trailer

 
 
 
     
Dvd

 

Steekpartijen, drugshandel en de keiharde strijd om de macht in de gevangenis. Het vrolijke gevangenisleven en de wat naïeve en stuntelige Piper Chapman zijn verleden tijd. Vee is een nieuwkomer die de zwarte vrouwen verenigt en met haar verdeel en heers spelletjes binnen de kortste keren van de vrouwengevangenis tot een poel van haat en nijd maakt.

Bekijk hier de trailer

 
     
 
 
In 1976 bezoekt Ruth Gilmartin haar moeder Sally in haar huis op het platteland van Cambridgeshire. Tot haar verbazing krijgt ze te horen dat haar moeder eigenlijk een Russische vluchteling is met de naam Eva Delectorskaya, die in 1939 in Parijs door de Britten is geworven als spion. Nadat ze in Nederland ternauwernood aan de dood is ontsnapt wordt Eva naar Amerika gestuurd om de getrouwde Mason Harding, een adviseur van de president, te verleiden om er achter te komen of de Amerikanen van plan zijn om aan de oorlog mee te gaan doen. Een missie die ze met succes weet te volbrengen. Haar tweede opdracht is om een landkaart door te spelen aan Amerikaanse geheim agenten, waaruit zogenaamd een geplande Duitse invasie van Amerika kan worden afgeleid. Eva ontdekt echter een fout in de kaart, en informeert haar chef en minnaar Lucas Romer en andere collega’s. Hoewel het plan lijkt te mislukken, en Eva opnieuw een poging om haar te doden weet te overleven, laat de president zich toch door de kaart misleiden. Terwijl haar collegaspionnen een voor een sterven, raakt ze ervan overtuigd dat ze werd verraden. Zelfs in de jaren 1970, lang na de gebeurtenissen, gelooft ze dat haar leven nog steeds in gevaar is en choqueert ze Ruth door het kopen van een geweer als zelfbescherming. Ze laat Ruth contact opnemen met Romer, zogenaamd als journalist die geïnteresseerd is in het onderwerp spionage in oorlogstijd.

Bekijk hier de trailer

 
 

Welke films wil jij zien?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • 10 x de beste Netflix Original series

Zoek in artikelen