Film top 6: april 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

 

The Divergent Series: Allegiant

Bioscoop

In The Divergent Series: Allegiant wagen Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zich in de wereld buiten het hek.

Zij worden echter al snel in hechtenis genomen door een mysterieuze organisatie, die bekend staat als 'The Bureau of Genetic Welfare'.

The Huntsman: Winter's War

Bioscoop

Het vervolg op de spannende film Snow White and the Huntsman, een moderne vertelling van het klassieke sprookje. De door Sneeuwwitje verslagen Ravenna blijkt een verbannen zus te hebben: ijskoningin Freya. Deze ijzige vorstin ontdekt dat ze Ravenna weer tot leven kan wekken met de magische spiegel uit haar paleis. Maar om deze in handen te krijgen moet ze het opnemen tegen Eric, die ooit getraind is door Freya en Sara, ook ooit een pion in het leger van het ijskoningin.

Eddie The Eagle

Bioscoop

Eddie the Eagle vertelt het verhaal van Michael Edwards, de bekendste skispringer van Groot Brittannië. Micheal, beter bekend als ‘Eddie the Eagle’, heeft één droom en dat is meedoen aan de Olympische Spelen. Er is alleen een probleem: Eddie is simpelweg geen atleet. Als jongetje werd hij als laatste gekozen bij wedstrijdjes en ook als tiener stuntelt hij bij het sporten. Toch geeft hij niet op en zo vindt de vindingrijke Michael een manier om mee te doen aan de Olympische winterspelen in Calgary. Met hulp van zijn coach (Hugh Jackman) ontpopt Eddie the Eagle zich tot een skispringer.

Crimson Peak

DVD

De jonge, aspirerend schrijfster Edith Cushing wordt verscheurd door haar liefde voor haar jeugdvriend en de verleiding van een mysterieuze buitenstaander. Ze probeert te ontsnappen aan de geesten uit haar verleden en komt terecht in een huis dat ademt, bloedt en onthoudt… Het spookachtige huis staat bovenop een berg van bloedrode klei. Ze ontdekt al snel dat het huis een mysterieus verleden heeft vol geheimen die haar achtervolgen. Crimson Peak is de nieuwe, duistere en huiveringwekkende film van regisseur Guillermo Del Toro met Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Wasikowska en Charlie Hunnam.

He named me Malala

DVD

He Named Me Malala is een persoonlijk portret van Malala Yousafzai. Malala raakte gewond toen de Taliban op haar en haar vrienden schoten, terwijl ze in een schoolbus zaten in de Swat-vallei in Pakistan. De toen 15-jarige tiener werd in het hoofd geschoten, omdat ze haar stem liet horen over educatie voor meisjes in Swat-vallei, Pakistan. Dit zorgde wereldwijd voor veel ophef. Sindsdien is ze activist op het gebied van educatie in Pakistan en campagnevoerder voor de rechten van kinderen wereldwijd. Haar inzet werd in december 2014 erkend toen ze de Nobelprijs won. Bewonder Malala's moed, vechtersmentaliteit en daadkracht in deze mooie documentaire.

Hotel Transylvania 2 

DVD

In Hotel Transylvania 2 staan de deuren van Dracula’s monsterhotel open voor iedereen. Zijn dochter Mavis en haar menselijke vriendje Johnny hebben ondertussen een kindje, Dennis. Als zijn ouders weg zijn besluit Dracula zijn kleinzoon een monsteropleiding te geven. De wereld staat op zijn kop als Dracula's eeuwenoude en authentieke vader Vlad op familiebezoek komt.

 

Welke film is jouw favoriet?

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Film top 6: april 2017

  • Film top 6: juni

  • Film top 6: maart

  • Recensie: Pitch Perfect 2 (BIOS)

Zoek in artikelen