Film top 6: mei 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

 

Mother’s Day

Bioscoop 

In deze heerlijke feelgood film, komen de verhalen van verschillende moeders vlak voor moederdag samen. Jonge moeders die nog kleine kinderen, moeders die de struggles ervaren van het opvoeden van kinderen en zelfs een vader die de moederrol op zich moet nemen en probeert om te gaan met zijn puberende dochter. In de film zijn onder ander Jennifer Aniston, Britt Robertson, Julia Roberts en Kate Hudson te zien. 

Jungle book

Bioscoop 
 
Mowgli (Neel Sethi) is een jongen die opgevoed is door een groep wolven. Maar Mowgli komt erachter dat hij niet meer welkom is in de jungle, als de angstaanjagende tijger Shere Khan (Idris Elba) arriveert. Hij heeft verwondingen die hem aangedaan zijn door mensen en ziet Mowgli daarom als een bedreiging die geëlimineerd moet worden. Onder begeleiding van de panter Bagheera (Ben Kingsley) en de immer vrolijke beer Baloo (Bill Murray) gaat Mowgli op weg maar de mensenwereld. Onderweg ontmoet hij junglewezens die niet bepaald het beste met hem voor hebben, van de verleidelijke python Kaa (Johansson) tot de gladde prater Koning Louie (Christopher Walken).

Captain America: Civil War

Bioscoop 

In Marvels Captain America: Civil War geeft Steve Rogers leiding aan het nieuwgevormde Avengers-team, in hun voortdurende pogingen de mensheid te beschermen. Maar nadat nog een incident waar de Avengers betrokken bij zijn leidt tot bijkomende schade, groeit de politieke druk om een systeem van toerekeningsvatbaarheid te installeren, met een regeringsinstantie aan het hoofd van het team. De nieuwe status quo splijt de Avengers, resulterend in twee kampen – eentje geleid door Steve Rogers en zijn verlangen om de Avengers vrij te houden zodat ze de mensheid zonder regeringsbemoeienis kunnen beschermen, en de ander onder Tony Starks verrassende beslissing om het regeringsplan te steunen.

Starwars

DVD

Nieuwe krachten, goed en kwaad, worden wakker in Star Wars: The Force Awakens.

Lucasfilm en regisseur J.J. Abrams slaan de handen ineen en nemen je mee naar een ‘galaxy far far away’. Star Wars keert terug keert naar het witte doek met Star Wars: The Force Awakens.

In de film spelen onder andere Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac en Lupita Nyong’o.  Kathleen Kennedy, J.J. Abrams en Bryan Burk produceren de film met Tommy Harper en Jason McGatlin als uitvoerend producent. Het scenario is geschreven door J.J. Abrams & Lawrence Kasdan en Michael Arndt.

Deadpool  

DVD

Gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld. DEADPOOL vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling.

Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Joy

DVD

Joy vertelt het meeslepende verhaal van een vrouw die vastberaden is om haar excentrieke en disfunctionele familie bij elkaar te houden, ook als alles tegen lijkt te zitten.

Gedreven door noodzaak, vindingrijkheid en een levensdroom schopt Joy het tot oprichtster en hoofd van een machtig imperium en verandert ze haar leven en dat van haar familie. Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.


Welke film is jouw favoriet? 

Nieuwste artikelen

  • De beste volwassen tekenfilms

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Moederdag boeken top 6

  • Young Adult top 6: oktober 2015

  • Chicklit.nl top 6: september 2016

  • Chicklit.nl top 6: juni 2016

Zoek in artikelen