Film top 6: juli 2016

Elke maand komen er zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand op een rijtje!

Finding Dory

Bioscoop

De vriendelijke, maar vergeetachtige blauwe vis Dory duikt opnieuw in het diepe met haar vrienden Nemo en Marlin, tijdens een zoektocht naar haar vergeten verleden. Wat kan Dory zich nog herinneren? Wie zijn haar ouders? En waar leerde ze met walvissen praten? 

Finding Dory is geregisseerd door Andrew Stanton (Finding Nemo,WALL•E) en wordt geproduceerd door Lindsey Collins (co-producer WALL•E). De film bevat in de Originele Versie (Engels gesproken) de stemmen van Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Eugene Levy en Diane Keaton. Disney•Pixar’s Finding Dory duikt in de zomer van 2016 de Nederlandse bioscopen in. 

Me Before You

Bioscoop

Vaak vind je de liefde waar je haar niet verwacht, soms brengt het je naar een plek waar je nooit had gedacht te zullen gaan…
Louisa ‘Lou’ Clark (Clarke) woont in een afgelegen dorpje op het Engelse platteland. Zonder duidelijke richting in haar leven, hopt de eigenzinnige en creatieve 26-jarige van baan naar baan, voornamelijk om het hoofd boven water te houden. 

Haar vrolijke voorkomen wordt op de proef gesteld, wanneer ze weer eens switched van baan. Ze wordt ingehuurd om de zorg op zich te nemen van Will Traynor (Claflin), een welgestelde jonge bankier wiens leven na een ongeluk compleet is veranderd. Hij was een echte avonturier, maar zijn handicap heeft hem cynisch gemaakt en zijn levenslust is ... verdwenen. Lou is vastberaden hem ervan te overtuigen dat het leven zeker nog zin heeft. Samen brengen ze veel tijd door en langzaamaan merken ze dat, door al hun belevenissen, zowel hun leven als hart een richting heeft gekozen, waarvan ze beiden niet wisten dat deze bestond.

Me Before You is gebaseerd op het succesvolle boek ‘Voor Jou’ van Jojo Moyes. Emilia Clarke (Game of Thrones) en Sam Claflin (The Hunger Games series) spelen de hoofdrollen in dit regie debuut van Thea Sharrock. 

Central Intelligence

Bioscoop

CIA-agent (Johnson) werd als kind werd gepest en gaat nu naar de reünie van zijn middelbare school.
Hij beweert bezig te zijn met een uiterst geheim onderzoek en roept de hulp in van een accountant die vroeger bij hem op school zat (Hart) en heel populair was. De onvoorspelbare CIA-agent sleept zijn oud-klasgenoot mee in een wereld van schietpartijen, verraad en spionage. Wanneer de brave accountant beseft in wat voor een gevaarlijke situatie hij is beland, is er geen weg terug meer. 

Room

DVD

Room gaat over het interessante levensverhaal van Jack, een 5 jaar oude kleuter op zoek naar zijn geliefde moeder. Zo goed als ze als moeder is probeert Jack een gelukkige en veilige leven te geven, door bijvoorbeeld spelletjes te spelen en verhalen voor te lezen. Hun leven is helaas ver van normaal, ze zitten vast in een doorzichte kamer van 3 vierkante meter, die ze 'Room' noemen. De moeder van Jack heeft een gehele universum gecreëerd voor Jack zodat Jack een veilig leven heeft. Zodra de nieuwsgierigheid van Jack een hoogtepunt bereikt wilt hij ontsnappen uit zijn 'Room' en wilt hij het meest angstaanjaagende de confrontatie aan gaan; de echte wereld.

Brooklyn

DVD

Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn, New York haar weg probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door haar verleden en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

The Divergent Series: Allegiant

DVD
 
In The Divergent Series: Allegiant wagen Tris (Shailene Woodley) en Four (Theo James) zich in de wereld buiten het hek.

Zij worden echter al snel in hechtenis genomen door een mysterieuze organisatie, die bekend staat als 'The Bureau of Genetic Welfare'.


Welke film wil jij deze maand graag zien? 

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Film top 6: juni 2017

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen