Film top 6: maart 2018

Wij gaan de nieuwe maand weer beginnen met allemaal nieuwe films! Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand maart op een rijtje! En het zijn allemaal echte aanraders!

Black Panther

Bioscoop

Na de gebeurtenissen van Captain America: Civil War, keert Koning T’'Challa terug naar huis, naar het teruggetrokken levende, technologisch geavanceerde Afrikaanse land Wakanda, om te dienen als de nieuwe koning. Al snel blijkt dat zijn claim op de troon niet zo veilig is als hij gedacht had en moet hij samenwerken met CIA-agent Evertt K. Ross en leden van de Dora Milaje, de special forces van Wakanda, om te voorkomen dat er oorlog uitbreekt.

Lees hier de recensie

The Shape of Water

Bioscoop

1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.

Gek van Oranje

Bioscoop

Het is 2010 en Nederland scoort onverwacht hoge ogen tijdens het WK voetbal in Zuid Afrika. De liefhebbers dromen met elke gewonnen wedstrijd van een plek in de finale, terwijl zij die niks met voetbal hebben de verlaten straten voor zichzelf hebben. In deze licht verhitte gemoedstoestand worden mensen naar elkaar toe of juist verder van elkaar af gedreven, om na vier weken, als het carnaval van het WK voorbij is, nooit meer dezelfde te zijn.

Lees hier de recensie

Wakefield

DVD

Bryan Cranston speelt de getrouwde labiele advocaat Howard Wakefield die een desastreuze zenuwinzinking krijgt. In een vlaag van verstandsverbijstering verlaat hij zijn familie en neemt zijn toevlucht neemt tot...hun zolder. Howard ontwikkelt zich tot een volleerd kluizenaar en verlaat de zolder uitsluitend 's avonds om ongezien eten te zoeken in nabijgelegen vuilnisbakken. Overdag bespioneert hij zijn familie en is er getuige van hoe angstvallig snel zij gewend raken aan een leven zonder Howard. Gebaseerd op een kort verhaal van Nathaniel Hawthorne en van de makers van o.a. The Curious Case of Benjamin Button, Albert Nobbs en Memoirs of a Geisha.

Lees hier de recensie

Game Night

Bioscoop

Voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels wordt de lat hoger gelegd wanneer Max’s charismatische broer, Brooks (Chandler), een moord mysterie partijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped hoort dat bij het spel... toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt. 

In de loop van één chaotische nacht, bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Iedere wending die het ‘spel’ neemt leidt tot een nieuwe onverwachtse richting waar ze zich uit moeten werken. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt of het leukste spel ooit, of ... game over.

A Gentle Creature

DVD

Een vrouw woont alleen aan de rand van een Russisch dorp. Haar man zit in de gevangenis. Op een dag krijgt ze een pakketje retour dat aan hem gericht was. Ze besluit naar de afgelegen gevangenis te reizen voor een verklaring. Zo begint het verhaal van de strijd tegen een onneembare vesting, waar sociaal onrecht aan de orde van de dag is. De medewerkers van de gevangenis zijn corrupt en de ogenschijnlijk behulpzame dorpsbewoners blijken al even onbetrouwbaar. Toch zet de vrouw alles op alles om haar man te kunnen spreken. A Gentle Creature is de derde speelfilm van Sergei Loznitsa (Austerlitz, My Joy) en werd in Nederland gecoproduceerd. Het virtuoze drama is geïnspireerd door Fjodor Dostojevski's gelijknamige verhaal. De film werd dit jaar in Cannes genomineerd voor een Gouden Palm.

Lees hier de recensie

 

Welke film ga jij in februari kijken?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Film top 6: april 2017

  • Film top 6: juni

  • Recensie: Pitch Perfect 2 (BIOS)

  • Film top 6: maart

Zoek in artikelen