Film top 6: mei 2018

Wij gaan de nieuwe maand weer beginnen met allemaal nieuwe films! Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand mei op een rijtje. En het zijn allemaal echte aanraders! Sommige kan je lekker thuis op de bak kijken en voor de anderen moet je een avondje naar de bioscoop! 

Film Top 6: mei 2018

Avengers: Infinity War

Bioscoop

Tien jaar nadat de eerste film van het Marvel Cinematic Universe werd uitgebracht, komt de spanning tot een hoogtepunt in de grootste confrontatie aller tijden in Marvel’s Avengers: Infinity War. Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. 

De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Film top 6: mei 2018

Midnight Sun

Bioscoop

Overdag is de 17-jarige Katie Price (Bella Thorne) aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt. ‘s Avonds opent haar wereld wanneer ze zich naar het plaatselijke treinstation begeeft om gitaar te spelen voor de reizigers.

Het lot komt tussenbeide als ze Charlie (Patrick Schwarzenegger), die ze al jaren stiekem bewondert, tegen het lijf loopt. Ze verbergt haar ziekte voor hem en de twee beleven een bijna perfecte romantische zomer.

Film top 6: mei 2018

Blockers

Bioscoop

Als drie ouders erachter komen dat hun dochters alle drie van plan zijn om tijdens het grote Prom Night Eindexamenbal hun maagdelijkheid te verliezen, zetten ze alles op alles om dit te voorkomen.

Film top 6: mei 2018

Weg van jou

DVD

De ambitieuze dertiger Evi (Katja Herbers) is klaar voor de promotie van haar leven, een baan in Rio de Janeiro! Haar vriend (Lykele Muus) heeft de koffers al gepakt, als blijkt dat haar baas (Carly Wijs) hele andere plannen met haar heeft.

Evi wordt verantwoordelijk voor een groot project in Terneuzen. WAAR? Juist ja, Terneuzen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt af van het succes in Zeeuws-Vlaanderen. 

Ze laat haar comfortabele stadse leventje, haar vriend en twee beste vriendinnen (Imanuelle Grives, Elise Schaap) achter in Rotterdam en begint met vallen en opstaan aan haar nieuwe bestaan. Ze stuit op veel weerstand van de lokale bevolking en het lijkt wel alsof álles tegenzit. Maar wanneer ze de stoere schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet, ontdekt ze dat deze uithoek meer is dan alleen maar uitgestrekte landerijen. Zou Evi dan toch kunnen aarden in de Zeeuwse klei of keert ze zo snel mogelijk terug naar Rotterdam?

Lees hier de recensie.

Film top 6: mei 2018

Thelma

DVD

De verlegen Thelma verhuist van haar religieuze familie op het Noorse platteland naar Oslo om te gaan studeren. Kort na aankomst krijgt ze een onverwachte epileptische aanval, die ze voor haar ouders verborgen houdt. Tegelijkertijd ontmoet ze medestudente Anja, tot wie ze zich bijzonder aangetrokken voelt. Thelma wordt overspoeld door emoties die ze niet durft te erkennen. Langzamerhand wordt duidelijk dat ze over angstaanjagende, bovennatuurlijke krachten beschikt en op een dag is Anja spoorloos verdwenen.

Lees hier de recensie.

Film top 6: mei 2018

De Matchmaker

Bioscoop

Reizende fotograaf Chris verblijft tijdelijk in zijn geboortedorp bij zijn moeder Marja, tot dé kans zich voordoet waardoor hij weer zijn koffers kan pakken: hij mag een video maken voor een datingsite, en wie nu beter als model te gebruiken dan zijn vlotte single moeder? Chris maakt stiekem de video, maar wanneer deze online viral gaat, stromen de reacties van (leuke?) mannen binnen! Na enige verbazing durft Marja met hulp van ‘matchmaker’ Chris het datingavontuur aan te gaan. Maar wat als je in de zoektocht naar de perfecte match voor je moeder, misschien wel die voor jezelf tegen het lijf loopt...

 

 

Welke films ga jij in mei kijken?

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • De knapste mannen in Young Adult films

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • Stephenie Meyer wil nog 2 Twilight boeken schrijven

Zoek in artikelen