Film top 6: december 2018

Het begint nu echt winter te worden en dus is het tijd om lekker knus op de bank een filmpje te kijken of om naar de bioscoop te gaan! Elke maand komen er namelijk hele leuke films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand december op een rijtje! 

Film top 6: december 2018

1. Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

Bioscoop

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald met de hulp van Newt Scamander gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika).Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens. 

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.

Lees hier de recensie.

film top 6: december 2018

2. Mortal Engines

Bioscoop

Mortal Engines speelt zich vele duizenden jaren in de toekomst af. De steden van de wereld bewegen op gigantische wielen rond en de bevolkingen van de steden voeren oorlog met elkaar over de laatste grondstoffen op de planeet. In een van die steden ontmoet Tom Natsworthy een mysterieuze jonge vrouw van de landen buiten de stad, die zijn leven voor altijd zal veranderen.

Lees hier de recensie.

Film top 6: december 2018

3. Widows

Bioscoop

Widows is het verhaal over vier vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een schuld die is achtergelaten door de criminele activiteiten van hun overleden echtgenoten. In het hedendaagse Chicago, in een tijd van onrust, ontstaan spanningen wanneer Veronica (Oscar®winnares Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) en Belle (Cynthia Erivo) hun lot in eigen handen nemen en samenzweren om een toekomst te smeden op hun eigen voorwaarden. Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya en Brian Tyree Henry maken tevens deel uit van de cast van Widows.

film top 6: december 2018

4. Robin Hood

Bioscoop

Na een felle strijd tijdens de kruistochten besluit Robin Hood terug naar huis te keren. Eenmaal daar komt hij erachter dat zijn geliefde Sherwood Forest een corrupte plaats is geworden. Samen met een groep bendeleden besluit hij zijn thuis te heroveren.

Robin van Loxley (Taron Egerton), een door oorlog geharde kruisvaarder keert met hulp van de Moorse commandant Little John (Jamie Foxx) na jaren terug naar Engeland. Thuis blijkt zijn landgoed verwoest, heeft de liefde van zijn leven een ander omdat hij ten onrechte dood werd verklaard en heerst er armoede onder de inwoners van Nottingham dankzij de meedogenloze sheriff (Ben Mendelsohn). Robin en John beginnen een dappere opstand tegen de corrupte Engelse kroon en zetten hun nieuwe vechtstijl in om belastinggeld te onderscheppen. In een actie avontuur vol ruige slagvelden, knallende gevechten en tijdloze romantiek ontwikkelt Robin zich tot een legendarische rebel met een niet te stoppen leger.

Lees hier de recensie.

film top 6: december 2018

5. The Grinch

Bioscoop

De Grinch is een verbitterd op een kat lijkend wezen met een hart dat twee maten te klein is. Hij woont in een grot op een besneeuwde bergtop ten noorden van Whoville, het thuis van de warmhartige en vrolijke Who's. Zijn enige vriend is zijn hond, Max. Vanaf zijn bergtop hoort de Grinch de luidruchtige voorbereidingen voor de kerst. Jaloers op de vrolijkheid van de Who's, maakt hij plannen om de berg af te dalen en de cadeaus en kerstversieringen te stelen, en zo te voorkomen dat Kerstmis door kan gaan.

film top 6: december 2018

6. Skyscraper

DVD

Johnson speelt in Skyscraper een voormalig FBI Hostage Rescue Team leider en oorlogsveteraan die nu de veiligheid van wolkenkrabbers bekijkt. Tijdens een opdracht in China, ontdekt hij een brand in het hoogste en veiligste gebouw van de wereld en krijgt hij daar de schuld van. Vervolgens is hij een gezocht man, en moet hij de verantwoordelijken vinden, zijn naam zuiveren en zijn familie zien te redden die bovenin het gebouw, boven de brand, zit.

Lees hier de recensie.

Welke films ga jij deze maand kijken?

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 10 redenen waarom Regé-Jean Page een lekker ding is

  • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

  • Film top 6: juni 2017

  • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

  • Fantastic Beasts 4 en 5, komen ze nog of stopt de franchise nu

Zoek in artikelen