Film top 6: februari 2019

Elke maand komen er weer zoveel leuke series en films uit, zowel in de bioscoop als op dvd. Ook februari heeft ons weer veel moois te bieden om de kortste maand van het jaar mee door te komen. Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand februari op een rijtje! 

Film top 6: februari 2019

1. The Hate U Give

Bioscoop

Het verhaal in The Hate U Give gaat over Starr Carter. Haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer, maar hij had geen wapen op zak. Starr probeert na deze gebeurtenis zichzelf weer te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De school waar ze elke dag naartoe gaat is in groot contrast met de armoedige buurt waar ze woont. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger.

Film top 6: februari 2019

2. Hoe tem je een draak 3

Bioscoop

Wat begon met de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jonge Viking en een echte Helleveeg-draak is nu uitgegroeid tot een trilogie over de avonturen van Hikkie en Tandloos. In dit nieuwe hoofdstuk ontdekken ze eindelijk waar ze voor bestemd zijn: Hikkie wordt het hoofd van het dorp Berk met Astrid aan zijn zijde, en Tandloos wordt de leider van de draken. Dan worden ze geconfronteerd met een levensbedreigend gevaar en valt Tandloos voor een Hemelfeeks-draak op. De vriendschap tussen Hikkie en Tandloos wordt hierdoor meer dan ooit op de proef gesteld.

Film top 6: februari 2019

3. De Kleine Heks

DVD

De kleine heks is vastberaden de beste heks van het bos te worden. Hierdoor rolt ze samen met haar raaf Abraxas van het ene in het andere avontuur! Van zo'n heksje moét je wel houden!

De Kleine Heks woont samen met haar raaf Abraxas diep in het bos. Ze is pas 127 - wat nog heel jong is voor een heks - en mag nog niet naar het grote heksenfeest op de Bloksberg. Maar de Kleine Heks wil heel graag dansen met de andere heksen en rondjes vliegen op haar bezemsteel, dus ze besluit er stiekem heen te gaan. Als ze wordt betrapt mag ze alleen terugkomen als ze binnen één jaar alle spreuken van het grote magische boek uit haar hoofd leert. De Kleine Heks oefent dagenlang op de gekste heksenspreuken, haalt heel wat streken uit en rolt van het ene avontuur in het andere met Abraxas en haar vriendjes Thomas en Fietje. Lukt het haar alle toverspreuken te onthouden en iedereen in het bos te overtuigen dat ze de állerbeste is?

Lees hier de recensie.

Film top 6: februari 2019

4. The Favourite

Bioscoop

Deze film speelt zich af in de 18e eeuw toen Engeland in oorlog was met Frankrijk. Een verzwakte koningin Anne zit op de troon en haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar naam terwijl ze ondertussen voor Anne zorgt. Wanneer abigail, een nieuw dienstmeisje arriveert besluit Sarah om haar onder haar hoede te nemen. Abigail ziet hier een kans om terug te keren naar haar aristocratische geschiedenis. De oorlog begint voor Sarah veel tijd in te nemen, waardoor Abigail kans ziet om haar plaats in te nemen bij de koningin. De vriendschap die tussen haar en koningin Anne ontstaat geeft haar een kans om haar ambities te bereiken en ze laat niets of niemand dat in de weg staan.

Film top 6: februari 2019

5. Hearts Beat Loud

DVD

Terwijl alleenstaande vader Frank zich klaarmaakt om zijn hardwerkende dochter Sam naar de universiteit te sturen, beseft hij dat hij moet accepteren dat zijn eigen platenzaak mislukt. In de hoop om verbonden te blijven met zijn dochter door hun gedeelde liefde voor muziek, dringt hij er bij haar op aan om van hun wekelijkse "Jamsessie" een echte band te maken. Onverwacht wordt hun eerste nummer een kleine Spotify-hit.

Lees hier de recensie.

Film top 6: februari 2019

6. Alpha

DVD

Europa, 20.000 jaar geleden. Een jonge man, Zeta, raakt tijdens zijn eerste jacht gewond en wordt na wat bedoeld was als initiatie in de elite van zijn stam voor dood achter gelaten, een jacht op een bizon die vreselijk misging. Hij wordt wakker en komt erachter dat hij gebroken is, alleen en mijlenver verwijderd van zijn dorp. Dus moet hij zien te leren overleven en zijn weg zien te vinden door de harde en nietsontziende wildernis. Voorzichtig temt hij een eenzame wolf, Alpha, die achtergelaten is door zijn roedel. Het paar leert op elkaar te vertrouwen en samen te jagen. Zo worden ze onwaarschijnlijke partners, die tegen alle verwachtingen in ontelbare gevaren trotseren om hun weg terug naar huis te vinden voordat de dodelijke winter inzet.

Lees hier de recensie.

Welke film ga jij in februari kijken?

Nieuwste artikelen

  • De vuurdraak - Alastair Chisholm

  • Canary Islands - Charles van Haverbeke

  • Baba Jaga legde een ei - Dubravka Ugrešić

  • Rozen & revolutie - Sarah Maclean

  • De lijst van Violet Sopjes - David Vlietstra

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Young Adult boekverfilmingen

  • Recensie: The hate u give

  • 11 geweldige vrouwen in YA

  • De leukste Young Adult films op Disney+

Zoek in artikelen