Film top 6: maart 2019

Iedere maand verschijnen er weer heel veel leuke films, zowel in de bioscoop als op dvd. Ook maart heeft ons weer veel moois te bieden en deze maand zitten er ook een aantal Oscarwinnaars tussen die wij hoog gerecenseerd hebben. Dus welke films wil je echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de beste films voor de maand maart op een rijtje! 

Film top 6: maart 2019

1. Bohemian Rhapsody

DVD

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury's uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

Lees hier de recensie.

Film top 6: maart 2019

2. Green Book

Bioscoop

Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Lees hier de recensie.

Film top 6: maart 2019

3. Glass

Bioscoop

Na het einde van Split, zien we in Glass dat Dunn achter het bovenmenselijke figuur The Beast aangaat in een reeks escalerende confrontaties, terwijl de schaduwachtige aanwezigheid van Price op de achtergrond opdoemt, als een man die geheimen van beide mannen kent.

Lees hier de recensie.

Film top 6: maart 2019

4. Time Freak

Bioscoop

In Time Freak zien we hoe Stillman (Asa Butterfield), een natuurkundegenie, gedumpt wordt door zijn vriendin Debbie (Sophie Turner). Stillman besluit vervolgens om een tijdmachine te bouwen, zodat hij de fouten in zijn relatie met Debbie recht kan zetten. Hij creeërt een tijdlijn van zijn romance met Debbie, bouwt een tijdmachine om terug in de tijd te reizen en gaat samen met zijn wingman Evan terug in de tijd om al de fouten die hij in het verleden met Debbie heeft gemaakt recht te zetten. Maar al snel zien we dat het rechtzetten van zijn fouten niet zo makkelijk gaat als Stillman denkt.

Lees hier de recensie.

Film top 6: maart 2019

5. Vals

Bioscoop

De vriendinnen Kim, Abby, Feline en nieuwkomer Pippa besluiten hun laatste vrije dagen voor het eindexamen door te brengen in een afgelegen vakantiehuisje in de Ardennen. Wat een gezellig meidenweekend had moeten worden, verandert al gauw in een drama. Na een feestje met drie jongens uit een naburig huis is Feline ineens verdwenen. Door een dik pak sneeuw kunnen de meiden geen kant op en ze hebben geen mobiel bereik. 

Het lijkt erop dat iemand op hen jaagt en de sfeer wordt steeds angstaanjagender. Weten de meiden eigenlijk wel alles van elkaar en hoeveel valsheid kan een vriendschap verdragen?

Lees hier de recensie.

Film top 6: maart 2019

6. Instant Family

Bioscoop

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

Als Pete (Mark Wahlberg) en Ellie (Rose Byrne) een gezin willen stichten komen ze in de wereld van adoptie terecht. Wanneer ze de rebelse 15-jarige Lizzy (Isabela Moner) en haar jongere broer en zus leren kennen krijgt het stel onverwacht in één keer drie kinderen. Nu moeten Pete en Ellie de kneepjes van het ouderschap onder de knie zien te krijgen, in de hoop om met z'n vijven één grote familie te worden. Dit brengt niet alleen moeilijke situaties met zich mee maar ook grappige en ontroerende momenten. Instant Family is gebaseerd op echte gebeurtenissen in het leven van schrijver/regisseur/producent Sean Anders (Daddy's Home, Daddy's Home 2).

Lees hier de recensie.

 

Welke films ga jij in maart kijken?

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • Film top 6: juni 2017

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Leukste meiden series op Netflix

Zoek in artikelen