Film top 6: april 2019

Ondanks dat de lente, en daarmee ook het mooie weer, in aantocht is raden wij je toch aan om één of twee avondjes binnen te blijven in april. Er zijn namelijk weer een aantal prachtige films uitgekomen die je absoluut niet mag missen! Wij hebben voor jullie weer 6 films uitgekozen die je in april zeker moet zien. 

1. Dumbo

Bioscoop

Circus-eigenaar Max Medici vraagt voormalige ster Holt Farrier en zijn kinderen Milly en Joe om te zorgen voor een pasgeboren olifant, wiens oversized oren hem een lachertje maken in een al worstelend circus. Maar wanneer ze ontdekken dat Dumbo kan vliegen, maakt het circus een ongelooflijke comeback, wat spoedig ondernemer V.A. Vandevere ten ore komt, die vervolgens de bijzondere olifant rekruteert voor zijn nieuwste, groter dan levensgrote entertainment onderneming, Dreamland. Dumbo zweeft naar nieuwe hoogten naast de charmante en spectaculaire lucht acrobaat, Colette Marchant, tot Holt ontdekt dat Dreamland vol zit met duistere geheimen.

Lees hier de recensie. 

2. What men want

Bioscoop

Wat mannen denken is geen geheim meer. Ali David is een succesvolle sportagent die moet concurreren met haar mannelijke collega’s. Wanneer ze gepasseerd wordt bij een welverdiende promotie, vraagt ze zich af wat ze moet doen om te slagen in deze mannenwereld.

Door een samenloop van omstandigheden kan ze ineens de gedachten van mannen horen. Met deze nieuwe gave is ze haar collega’s te slim af maar zet ze wel haar relaties, waaronder die met haar nieuwe vriend, op het spel.

Lees hier de recensie.

3. Captain Marvel

Bioscoop

In deze nieuwe superheldenfilm van Marvel Studios gaat het over Carol Danvers, een soldate die superkrachten heeft, maar geen idee heeft hoe ze er aan is gekomen. Ze is haar geheugen verloren, maar vecht samen met haar vrienden tegen de vijand, omdat dat alles is wat ze kent. Maar niet alles is wat het lijkt, en als Carol meer over haar verleden te weten komt, veranderen er dingen voor haar.

Lees hier de recensie.

4. On the Basis of Sex​

Bioscoop

Ruth Bader Ginsburg staat in 1971 aan het begin van haar carrière en worstelt zij met discriminatie op basis van geslacht. Samen met haar man Martin Ginsburg stuit zij op een zaak die haar carrière én het rechtssysteem voorgoed zou kunnen veranderen. Met de onvoorwaardelijke steun van haar gezin probeert zij de zaak in hoger beroep te winnen om een eeuw aan seksisme te veranderen. Ruth Bader Ginsburg is één van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft enorm veel betekend voor vrouwenrechten en emancipatie wereldwijd. Anno 2018 is haar verhaal relevanter dan ooit.

Lees hier de recensie.

5. Smallfoot

Dvd

Smallfoot zet een mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze ‘Smallfoot’ zorgt voor oproer binnen de onwetende yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen.

Lees hier de recensie.

6. De Dirigent

Dvd

De Dirigent is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over het leven van Antonia Brico, maar in deze film is dat niet haar naam. De Nederlandse 24-jarige Antonia Brico is als kind met haar ouders geëmigreerd naar Amerika. Ze wil dolgraag aan het conservatorium studeren, maar moet het geld zien te verdienen om haar lessen te betalen. Haar droom is om zelf dirigent te worden, en ze laat de mensen die haar zeggen dat ze het niet kan, haar niet in de weg zitten!

Lees hier de recensie.

Welke film ga jij in april kijken?

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 16 x gezellige Halloween films

  • 10 x feel good series

  • Boekverfilmingen in 2019/2020

  • Heksenfilms, de leukste films over heksen

  • Nieuwe Disney-verfilmingen!

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen