Film top 6: mei 2019

Wij gaan de nieuwe maand weer beginnen met allemaal nieuwe films! Maar welke wil je nu echt niet missen en welke kan je beter overslaan? Chicklit zet de leukste films van de maand mei op een rijtje. En het zijn allemaal echte aanraders! Sommige kan je lekker thuis op de bank kijken en voor de anderen moet je een avondje naar de bioscoop. 

1. Avengers: Endgame

Bioscoop

De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen in Avengers: Endgame.

Lees hier de recensie.

2. They Shall Not Grow Old

Bioscoop

Dit is het verhaal van ‘De oorlog die een eind maakt aan alle oorlogen’, verteld door de soldaten die het meegemaakt hebben. Door het restaureren van de oorspronkelijke beelden ontstaat een helder en levendig beeld van de menselijke kant van de Eerste Wereldoorlog. De film toont de dagelijkse realiteit en de ervaringen van de soldaten aan het front: wat zij vinden van het conflict, hun kameraadschap, de noodzaak van humor tijdens de verschrikkingen, het leven in de loopgraven en tijdens periodes van rust. 

Lees hier de recensie.

3. Wonder Park

Bioscoop

Wonder Park vertelt het verhaal van een geweldig pretpark, waar de verbeelding van een creatief meisje genaamd June tot leven komt.

Lees hier de recensie.

 

4. The Wife

DVD

 

Veertig jaar lang heeft Joan Castleman haar eigen talenten, dromen en ambities opzij gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.

Lees hier de recensie.

5. Becoming Astrid

DVD

Als jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Lees hier de recensie.

6. Shazam!

Bioscoop

Iedereen is vanbinnen een superheld, soms heb je alleen wat magie nodig. In Billy Batons geval moet hij het woord Shazam! schreeuwen. Hierdoor kan de 14-jarige Billy veranderen in een volwassen superheld genaamd Shazam.

Lees hier de recensie.

Welke films ga jij in mei kijken?

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • Film top 6: juni 2017

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Leukste meiden series op Netflix

Zoek in artikelen