Film top 6: november 2019

Een nieuwe maand betekent een nieuwe film top 6 en dit keer is november natuurlijk aan de beurt. Wij hebben geprobeerd om zoveel mogelijk films voor jullie te kijken, zodat we jullie kunnen vertellen welke films je echt niet mag missen in november. Hieronder vind je de 6 beste films en het zijn echt allemaal aanraders. Dus bel snel een vriend(in) op om een filmavondje in te plannen deze maand.

Film top 6: november 2019

1. Maleficent: Mistress of Evil

Bioscoop

De jaren zijn goed geweest voor Maleficent en Aurora. Hun relatie, geboren uit liefdesverdriet, wraak en een uiteindelijke liefde, bloeit op. Toch bestaat er nog steeds een haat tussen mensen en feeën. Aurora’s naderende huwelijk met Prins Phillip is een reden tot feest in het Koninkrijk van Ulstead en de naburige Moren. De bruiloft dient namelijk als vereniging van de twee verschillende werelden. Wanneer een onverwachte ontmoeting een krachtig, nieuw bondgenootschap introduceert, worden Maleficent en Aurora in tegengestelde partijen uit elkaar getrokken in de Grote Oorlog, waarbij hun loyaliteit op de proef wordt gesteld en ze zich moeten afvragen of ze echt familie kunnen zijn.

Lees hier de recensie.

Film top 6: november 2019

2. Joker

Bioscoop

Joker draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. De rauwe karakterstudie over Arthur Fleck gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Lees hier de recensie.

Film top 6: november 2019

3. Ad Astra

Bioscoop

Astronaut Roy McBride (gespeeld door Brad Pitt) reist naar het uiterste randje van het zonnestelsel om zijn vermiste vader te vinden en onthult een mysterie dat de overleving van onze planeet bedreigt. Zijn reis zal geheimen ontdekken die de aard van het menselijk bestaan en onze plaats in de kosmos uitdagen.

Lees hier de recensie.

Film top 6: november 2019

4. Kapsalon Romy

Bioscoop

Met frisse tegenzin past oma Stine (Beppie Melissen) op haar kleindochter Romy (Vita Heijmen), omdat haar pas gescheiden dochter Margot (Noortje Herlaar) moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer.

Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past maar zij ook op oma.

De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar jeugd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma’s grootste wens in vervulling te laten gaan.

Lees hier de recensie.

Film top 6: november 2019

5. Fisherman's Friends

Bioscoop

Als de bijdehante Danny, een muziekproducent uit Londen, met zijn collega’s in Port Isaac is voor een vrijgezellenfeest, ziet hij de Fisherman’s Friends op de kade zingen en wordt hij gegrepen door hun optreden. Danny is vastberaden een platencontract voor ze af te sluiten, maar deze vissers zijn behoorlijk eigenwijs. Door hun oprechte en onbevangen karakter leert Danny wat uiteindelijk echt belangrijk is in het leven.

Lees hier de recensie.

Film top 6: november 2019

6. I Dream In Another Language

DVD

Wanneer een taal uitsterft, verdwijnt er een unieke blik op de wereld en gaan herinneringen voor altijd verloren. Deze gedachte staat centraal in het veelbekroonde I Dream in Another Language, de poëtische, soms magisch-realistische nieuwe film van de Mexicaanse regisseur Ernesto Contreras. Zijn broer Carlos schreef het scenario. De inheemse taal 'Zikril' is in gevaar omdat twee van de drie laatste sprekers ervan al meer dan 50 jaar geen contact meer willen. Reden hiervoor: Evaristo en Isauro, beide in de zeventig en vroeger dikke vrienden, kregen ooit vreselijke ruzie. De jonge linguïst Martín reist naar een dorpje midden in de Mexicaanse jungle en ontmoet de bejaarde Jacinta, de derde overgebleven spreekster. Zij legt uit dat het Zikril de taal is die álle levende wezens in de jungle spreken. Hij heeft de uitdaging aangenomen om met hulp van Jacinta de twee voormalige vrienden met elkaar te verzoenen, en ze aan de praat te krijgen. Op deze manier kan hij opnames maken van het Zikril en de bijna uitgestorven taal bestuderen. Het blijkt een lastige opgave, want verstopt in het hart van de jungle, ligt een oud geheim.

Lees hier de recensie.

 

Lees ook: Dit zijn de Netflix kerstfilms 2019

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De ergste film clichés 

  • Film top 6: juni 2017

  • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

  • 16 x gezellige Halloween films

  • Leukste meiden series op Netflix

Zoek in artikelen