Film top 6: februari 2020

De maand februari is alweer aangebroken en bij een nieuwe maand horen natuurlijk ook nieuwe films om te kijken! In de maand januari zijn er namelijk weer heel veel prachtige films uitgekomen. Heb jij deze maand nog een paar avonden vrij? Dan raden wij je zeker aan om de onderstaande films en series eens te bekijken! Met deze film top 6 kom jij namelijk de maand wel door. 

1. 1917

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge Britse soldaten Schofield (George MacKay) en Blake (Dean-Charles Chapman) een op het eerste gezicht onmogelijke missie toegewezen. In een race tegen de klok moeten ze vijandelijk terrein betreden en een boodschap afleveren waarmee zij een dodelijke aanval op honderden soldaten kunnen voorkomen – waaronder Blake zijn eigen broer. 

Lees hier onze recensie. 

2. Jojo Rabbit

In Jojo Rabbit worden we mee terug genomen naar de Tweede Wereldoorlog en ontmoeten we de kleine Jojo (Roman Griffin Davis). Hij woont in Duitsland en heeft eigenlijk geen vrienden, behalve dan zijn denkbeeldige vriend Hitler (Taika Waititi). Jojo is een echte patriot en zijn wereldbeeld wordt dan ook ernstig aangetast als zijn moeder (Scarlett Johansson) een Joods meisje in huis neemt. Hij zal nu zijn grootste angsten onder ogen moeten komen!

Lees hier onze recensie. 

3. April, May en June

Drie halfzussen, met drie verschillende vaders vragen zich bij de naderende dood van hun moeder af: 'Waar staan we in het leven? Wat hebben we nog met elkaar?' En vooral: 'Wat straks te doen met onze autistische broer Jan?’

Als de ernstig zieke moeder van April, May en June zich realiseert dat ze niet lang meer te leven heeft, roept ze haar dochters naar huis. Ze kan dit leven pas met een gerust hart verlaten als ze weet dat er goed gezorgd zal worden voor haar zoon Jan. Maar geconfronteerd met de vraag blijkt al snel dat ze zich alle drie ongeschikt achten. Daarbij merken de zussen dat ze de laatste jaren nogal van elkaar en hun broer vervreemd zijn. De vier zullen elkaar opnieuw moeten leren kennen, willen ze elkaar tot steun zijn in de moeilijke tijd die komt.

Lees hier onze recensie. 

4. New Amsterdam

Het verhaal draait om de charismatische Dr. Max Goodwin die er alles aan doet om het ziekenhuis succesvol te maken en zijn medewerkers een prettige werkomgeving te bieden. Dr. Goodwin, die geen nee als antwoord accepteert, moet de status quo verstoren en bewijzen dat hij er alles aan zal doen om dit onderbemande, ondergefinancierde en ondergewaardeerde ziekenhuis — het enige ter wereld waar het mogelijk is Ebola patienten, gevangen van Rikers en de president van de Verenigde Staten onder één dak te behandelen– nieuw leven in te blazen en het in ere te herstellen.

Lees hier onze recensie. 

5. The Witcher

Geralt of Rivia, beter bekend als The White Wolf, reist over het Continent als monster jager. Yennefer of Vengerburg groeit op als een misvormd kind met krachten die ze zelf niet begrijpt. Pinses Cirilla verliest haar grootmoeder, de koningin van Cintra, en daarmee de enige houvast die ze had in haar jonge bestaan. Het leven van deze drie kunnen op het eerste gezicht niet verder uit elkaar liggen. Toch worden ze door wrede omstandigheden verweven in een noodlot dat koninkrijken te boven gaat, en families uit elkaar scheurt. 

Lees hier onze recensie. 

6. The Informer

Pete Koslow is een infiltrant voor de FBI in een grote Poolse drugshandel in New York. Wanneer hij een fout maakt, laat de leider van het drugskartel hem de gevangenis ingaan, zodat hij daar drugs naar binnen kan smokkelen en verkopen. Pete wil natuurlijk niet, maar wanneer zijn gezin bedreigd wordt, heeft hij weinig keus. De FBI maakt het hem ook niet makkelijk, en het lijkt erop dat Pete er alleen voor staat.

Lees hier onze recensie. 

 

Lees ook: 16x de leukste musical films

Nieuwste artikelen

  • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

  • Film & Serie Top 6: december 2022

  • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

  • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen