Film top 6: mei 2020

Ondanks dat de lente nu echt aangebroken is, is het toch fijn om een paar avonden (of dagen) binnen door te brengen. Er zijn namelijk nog genoeg leuke films of series om te kijken! In deze tijden kunnen wij natuurlijk geen bioscoopfilms meer recenseren, maar wij kijken wel genoeg Netflix, Disney+ en Videoland! Wij hebben daarom deze top 6 gemaakt met de leukste films en series op de streamingdiensten. Nummer 3 in deze lijst is hierop een kleine uitzondering. Dit was de laatste bioscoopfilm die wij hebben kunnen recenseren.

1. Altered Carbon seizoen 1

Na 250 jaar ingevroren te zijn geweest, keert een gevangene terug in een nieuw lichaam met één kans om zijn vrijheid te herwinnen: hij moet een complexe moord oplossen.

 

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

2. Unbelievable

Wanneer Marie op brute wijze wordt verkracht, is ze vastbesloten om aangifte te doen bij de politie. Al snel blijkt dat Marie, vanwege haar achtergrond en verleden, niet wordt geloofd. Ze besluit om haar aangifte te laten voor wat het is, maar krijgt daardoor niet de juiste hulp en ondersteuning die ze nodig heeft. Marie belandt in een neerwaartse spiraal. Kilometers verderop besluiten twee vrouwelijke rechercheurs samen te werken om een serieverkrachter op te sporen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

3. Guns Akimbo

In de gitzwarte actie komedie Guns Akimbo wordt de nerdy videogame-ontwikkelaar Miles onbedoeld deelnemer in een illegaal spel om leven en dood. Terwijl miljoenen mensen hem via de livestream volgen moet Miles zich in zijn eentje uit deze benarde positie zien te redden.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

4. Miss Americana

In deze verhelderende documentaire omarmt Taylor Swift haar rol als songwriter, artieste en vrouw die de kracht van haar stem ten volle gebruikt.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

 

5. Extraction

Tyler Rake is een keiharde huursoldaat die wordt ingehuurd voor allerlei levensgevaarlijke opdrachten. Wanneer de Indiase zoon van een drugsbaroon wordt ontvoerd, word Tyler ingehuurd om naar Dhaka af te reizen en Ovi Mahajan te redden. De missie gaat vrij gemakkelijk, te gemakkelijk eigenlijk, en al snel blijkt dat het bij het extraction punt mis gaat. De reddingsmissie van Ovi wordt een groot kat-en-muis spelletje vol improvisatie en actie.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

6. All the Bright Places

All The Bright Places is gebaseerd op het boek Waar het licht is van Jennifer Niven. Violet is op weg naar de klokkentoren van haar school, haar dood tegemoet tredend door middel van zelfdoding. Ze kan het verdriet van haar zusters dood niet meer verdragen. Bovenin de toren komt ze echter Theodore Finch tegen, die door de meeste leerlingen tot 'vreemd' gedoopt is, omdat hij last van woede en manische uitbarstingen heeft. Violet staat bekend als de populaire cheerleader. De twee vormen een onverwachte band. Samen moeten ze voor een schoolproject toeristische attracties bezoeken, wat er voor zorgt dat Violet langzaamaan herstelt. Theodore kampt helaas nog steeds met zijn gebruikelijke demonen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

Lees ook: Leuke films voor jou om met je kinderen te kijken op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • 8 huilboeken waar je tissues bij nodig hebt

  • Recensie: Unbelievable

  • Recensie: All the bright places

  • Film top 6: april 2017

Zoek in artikelen