Film top 6: december 2020

Als het buiten zo koud is, is het heerlijk om binnen lekker warm te zitten en een goede film of serie op te zetten. De afgelopen maand hebben Netflix en andere streamingdiensten weer veel aan hun aanbod toegevoegd! Zo kun je op Amazon Prime genieten van een nieuwe rampenfilm met Gerard Butler en verwent Netflix zijn abonnees met een hele hoop kerstfilms. Kortom, genoeg te zien in de maand december!

1. The Crown - seizoen 4 (Netflix)

The Crown seizoen 4 speelt zich af aan het eind van de jaren zeventig. Koningin Elizabeth en haar familie proberen een geschikte bruid voor prins Charles te vinden - die op zijn dertigste nog steeds ongehuwd is - om zo de erfopvolging veilig te stellen. Daarnaast ontstaan er spanningen tussen de eerste vrouwelijke premier van Groot-Brittannië, Margaret Thatcher, en koningin Elizabeth. Deze spanningen nemen toe naarmate Thatcher het land de Falklandoorlog in leidt, waardoor er conflicten ontstaan binnen de republiek.

Lees hier de recensie.

 

 

 

2. The Queen's Gambit (Netflix)

In een weeshuis in de jaren 1950 ontdekt een jong meisje dat ze een groot schaaktalent is. Ze wordt onverwacht een ster terwijl ze worstelt met haar verslaving.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

3. Jingle Jangle: A Christmas Journey (Netflix)

Jeronicus Jangle is een speelgoedmaker die de meest bijzondere dingen uitvindt. Op een dag wordt Jeronicus' zijn meest waardevolle uitvinding gestolen. Wanneer blijkt dat zijn vertrouwde leerling hierachter zit, is het aan de slimme en innovatieve kleindochter van Jeronicus de taak om hem te helpen. Samen doen ze er alles aan om de magie terug te brengen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

4. Holidate (Netflix)​​​​​​​

Enkele maanden nadat ze haar vriend Luc betrapte met het koffiemeisje is Sloane nog steeds single, overtuigd dat ze de liefde van haar leven heeft verloren. Het enige nadeel aan het vrijgezel zijn, is het plaatsje aan de kindertafel tijdens de feestdagen. Als Sloane, tijdens het terugbrengen van een fout kerstcadeau, Jackson leert kennen, blijken ze het goed te kunnen vinden. Gaandeweg rijpt het idee om vanaf nu elkaars holidate te zijn. Geen voorwaarden, geen verwachtingen en gegarandeerd gezelschap op iedere feestdag. Klinkt ideaal toch? Maar kunnen Sloane en Jackson hun arrangement vriendschappelijk houden?

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

5. The Christmas Chronicles 2 (Netflix)​​​​​​​

he Christmas Chronicles 2 speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen van de eerste film af. Broer en zus Teddy en Kate hebben twee jaar geleden samen met de kerstman Kerstmis gered. Maar sindsdien is er veel veranderd. Kate is nu een cynische tiener geworden. Ze is op vakantie met haar moeder, haar moeders nieuwe vriend en zijn zoon Jack, als Kate en Jack plotseling naar de Noordpool getransporteerd worden. Een mysterieuze onruststoker genaamd Belsnickel is er namelijk op uit om de Noordpool te verwoesten en op deze manier voor altijd een eind te maken aan Kerstmis. Het is aan Kate, Jack, de Kerstman en zijn vrouw Mrs. Claus om Kerstmis te redden!

Lees hier de recensie.

 

 

 

6. Greenland (Amazon Prime)

Wanneer een naderende wereldwijde catastrofe de mensheid dreigt te vernietigen heeft John Garty (Gerard Butler) slechts vier dagen tijd om zijn gezin in veiligheid te brengen. Terwijl de klok genadeloos tikt en de maatschappij wanhopig vervalt in chaos moet hij alles uit de kast halen om zijn familie van New York naar een geheime militaire bunker in Groenland te brengen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

Lees ook: Alle kerstfilms op Disney+

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

Zoek in artikelen