Film top 6: januari 2021

Het nieuwe jaar is weer aangebroken. Het is nog volop winter en dat betekent dat we nog lekker onder een warm dekentje kunnen wegkruipen met een goede film of serie op Netflix of een andere streamingdienst. Maar welke films en series mag je nu écht niet missen in januari? Wij geven het antwoord in dit artikel!

1. Bridgerton (Netflix)

De serie gaat over de oudste dochter van de familie Bridgerton, Daphne. Ze maakt haar debuut op de huwelijksmarkt van Regency London en wil net als haar ouders de ware liefde vinden. Haar vooruitzichten lijken hoopvol. Maar dan begint haar broer potentiële kandidaten uit te sluiten en schrijft de mysterieuze Lady Whitledown in een high society roddelblad negatief over Daphne. Haar zoektocht naar de liefde wordt er niet makkelijker op als ze de rebelse, eeuwige vrijgezel Duke of Hastings leert kennen. Allebei houden ze vol dat ze elkaar niet leuk vinden, maar hun aantrekkingskracht is ongekend. Ze raken verwikkeld in een innerlijk gevecht waarbij ze moeten kiezen tussen wat ze echt willen en wat juist is om te doen, terwijl ze proberen te voldoen aan de verwachtingen van het aristocratische high society van Regency London. 

Lees hier de recensie.

2. Soul (Disney+)

Joe Gardner (Jamie Foxx) is een muziekleraar, die zijn carrière als muzikant eigenlijk nooit heeft waargemaakt. Maar op een mooie dag krijgt hij ontzettend leuk nieuws, maar dan staat het lot in de weg. Hij valt in een put en hierdoor wordt zijn ziel van zijn lichaam gescheiden. Zijn ziel belandt dan in de Soul-wereld. Hier ontmoet hij 22 (Tina Fey) en samen bedenken ze een plan om te ontsnappen. Hij wil namelijk niks liever dan muziek maken in zijn lichaam!

Lees hier de recensie.

3. The Prom (Netflix)

 Emma is gay en woont in Indiana. En dat is absoluut niet gemakkelijk. Terwijl ze eigenlijk maar één ding wil, iets heel eenvoudigs: samen met haar vriendin naar het eindejaarsbal gaan. De PTA (ouderraad) steekt hier een stokje voor. Wanneer dit bericht landelijk het nieuws haalt, komen een aantal Broadway-sterren steunen in de strijd naar emancipatie en naastenliefde. Maar, komen ze voor Emma of komen ze vooral voor het redden van hun eigen imago?  

Lees hier de recensie.

4. Godmothered (DIsney+)

Eleanor is in opleiding om een heuse goede fee te worden wanneer blijkt dat de wereld niet meer in ´en ze leven nog lang en gelukkig´ gelooft. Daardoor worden de feeën overbodig en zal ze nooit iemand kunnen helpen. Vastbesloten gaat ze op zoek naar iemand die een goede fee nodig heeft in de echte wereld. Alleen heeft ze geen idee hoe ze in de normale wereld moet overleven...

Lees hier de recensie.

 

 

 

5. Zwaar verliefd 2 (bioscoop)

In deze tweede film hebben Isa en Ruben een relatie en besluiten ze om te gaan samenwonen. Er is niet alleen sprake van spanning en romantiek, maar liefde en intimiteit komen nu ook om de hoek kijken. Toch is samenwonen niet alleen maar geweldig, want Isa en Ruben krijgen ook te maken met dagelijkse sleur en realitiet. De twee zijn nog steeds ontzettend verliefd op elkaar, maar hun verschillende achtergrond en interesses blijven hun liefde op de proef stellen. Dan ontmoet Isa uit het niets de perfecte man, namelijk dierenarts Hugo, en Ruben krijgt een wel heel aantrekkelijke timmerklus aangeboden. Zal hun liefde dit overleven?

Lees hier de recensie.

6. Hjem til jul/Home for christmas - seizoen 2 (Netflix)

Johanne begint een veelbelovende relatie, maar worstelt met nieuwe buren, ex-vriendjes en haar eigen moeilijke familie.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

Lees ook: De meest iconische romcoms

Nieuwste artikelen

  • Dit weten we over Lucifer seizoen 5 part 2

  • Lupin seizoen 1 part 2 trailer onthuld door Netflix

  • Hope Again - Mona Kasten

  • Recensie: Coming 2 America

  • Storm and Fury - Jennifer L. Armentrout

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen