Film top 6: mei 2021

De bioscopen zijn helaas nog steeds dicht, maar gelukkig verwennen de streamingdiensten ons met genoeg nieuwe films en series! Netflix, Disney+ en Amazon Prime hebben de laatste tijd weer heel wat films en series aan hun aanbod toegevoegd. Weet je nog niet wat je moet gaan kijken in de maand mei? Doe dan inspiratie op met onze film top 6!

1. Ma Rainey's Black Bottom (Netflix)

In afwachting van de komst van de legendarische "Mother of the Blues" Ma Rainey, lopen de spanningen en temperatuur hoog op tijdens een studiosessie in het Chicago van 1920. Wanneer de onverschrokken Ma veel te laat aankomt en de opnamesessie uiteindelijk van start gaat, raakt de zangeres in een verhitte discussie met haar witte manager en producer over de artistieke keuzes van haar muziek. De ambitieuze trompettist Levee, die zijn oog heeft laten vallen op Ma's vriendin en vastberaden is het zelf te maken in de muziekindustrie, spoort tijdens het wachten in de broeierige oefenruimte zijn medemuzikanten aan tot het delen van persoonlijke verhalen. Niet wetende dat dit voor altijd hun levens zal veranderen.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

2. Shadow and Bone (Netflix)

In de Shadow and Bone serie is de wereld in tweeën gesplitst door een enorme barrière van eeuwige duisternis. Hier smullen onnatuurlijke wezens van menselijk vlees. Op een dag ontdekt de jonge soldaat Alina dat ze over een bijzondere kracht beschikt. Deze kracht zou haar land uiteindelijk van de ondergang kunnen redden. Terwijl ze haar krachten onder controle probeert te krijgen, zijn er duistere machten bezig met een complot tegen haar. Misdadigers, dieven, moordenaars en heiligen zijn nu in oorlog en er is meer nodig dan magie om te overleven.

Lees hier de recensie.

 

 

 

3. The Undoing (dvd)

Grace Sachs leidt het leven dat ze altijd gewild heeft. Ze is een succesvolle therapeute die op het punt staat haar eerste boek te publiceren, ze heeft een toegewijde echtgenoot, Jonathan, en hun zoontje doet het goed op school. In haar voortvarende leven komt plots verandering door een gewelddadige dood en een reeks verschrikkelijke onthullingen die het gevolg zijn. Terwijl ze het ene leven probeert te ontleden, moet ze dat van haar gezin proberen in stand te houden.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

4. The Falcon and the Winter Soldier (Disney+)

Bucky en Falcon moeten het opnemen tegen de slechterik Zemo. Zemo vindt namelijk dat superhelden niet mogen bestaan. Bucky en Falcon reizen de wereld over om te proberen hem tegen te houden, wat veel actievolle scènes oplevert!

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

5. Monster Hunter (dvd)

Als een onverwachte zandstorm Captain Artemis en haar militaire eenheid transporteert naar een nieuwe wereld, ontdekken ze dat deze onbekende plek vol levensgevaarlijke dreigingen zit, waar gigantische en angstaanjagende monsters leven, die niet te stoppen zijn met hun wapens. Tijdens hun wanhopige strijd om te overleven ontmoet de eenheid de mysterieuze Hunter, die de machtige wezens telkens een stap voor weet te blijven. Artemis ontdekt dat Hunter deel uitmaakt van een team onder leiding van The Admiral. Dan worden ze geconfronteerd met een gevaar dat zo groot is dat het hun werelden zou kunnen vernietigen waardoor ze moeten samenwerken en hun unieke skills moeten combineren voor de ultieme battle.

Lees hier de recensie.

 

 

 

6. Wonder Woman 1984 (dvd)

Diana Prince leeft rustig tussen stervelingen in de levendige, strakke jaren tachtig - een tijdperk van overdaad dat wordt aangedreven door het streven om alles te hebben. Hoewel ze volledig tot haar recht is gekomen, blijft ze onopvallend door oude artefacten samen te stellen en alleen incognito heroïsche daden uit te voeren. Maar binnenkort zal Diana al haar kracht, wijsheid en moed moeten verzamelen als ze het opneemt tegen Maxwell Lord en de Cheetah, een schurk die bovenmenselijke kracht en behendigheid bezit.

Lees hier de recensie.

 

 

 

 

 

 

Lees ook: 17 romantische series die je wil zien

Nieuwste artikelen

  • Hannahs vlucht - Jan Eliasberg

  • Tot aan de zon en terug - Jill Mansell

  • De Code - Denise Rudberg

  • Grenzeloze liefde - Kyra Rutgers

  • Zelfs de honden - Jon McGregor

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • Pikante films op Netflix

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

Zoek in artikelen