Film top 6: november 2021

Nu het buiten kouder wordt hebben we weer meer tijd om films en series te bingen. En dat is maar goed ook want de afgelopen maand zijn er weer heel wat films en series verschenen! Zowel in de bioscoop als op de streamingdiensten is genoeg te zien. Zet de popcorn klaar, plan een filmdag in en bingen maar! Met deze film top 6 kom je de koude dagen wel door. 

1. You - Seizoen 3 (Netflix)

Joe en Love zijn getrouwd en hebben een baby. Ze zijn naar Madre Linda in Noord-Californië, waar ze worden omringd door bevoorrechte tech-ondernemers, veroordelende mama-bloggers en Insta-beroemde biohackers. Joe is toegewijd aan zijn nieuwe rol als echtgenoot en vader, maar is bang voor de dodelijke impulsiviteit van Love. En dan is er zijn hart. Zou de vrouw waar hij al die tijd naar op zoek was, naast de deur wonen? Uit een kooi in een kelder ontsnappen is één ding. Maar de gevangenis van een perfect huwelijk met een vrouw die goed is in jouw trucs? Nou, dat zal een veel gecompliceerdere ontsnapping blijken te zijn.

Lees hier de recensie.

2. The Guilty (Netflix)

Een getroubleerde rechercheur is overgeplaatst naar de alarmcentrale. Na een noodoproep probeert hij de wanhopige beller te redden, met onverwachte gevolgen.

Lees hier de recensie.

3. Queenpins (Bioscoop)

Connie en JoJo zijn beste vriendinnen en ware coupon queens: ze proberen hun torenhoge rekeningen weg te werken door met kortingsvouchers geld te besparen op boodschappen. Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste namaak-coupon oplichtingszaak in de Amerikaanse geschiedenis.

Om de inkomsten in een hogere versnelling te krijgen, zetten ze een ingenieus coupon-kartel op en slagen ze erin supermarktketens voor ruim 40 miljoen dollar op te lichten. Maar terwijl de bankrekeningen van de BFFs volstromen en hun club intussen uit miljoenen leden bestaat, raken ze in het vizier van twee agenten die ingezet worden om de oorsprong van de frauduleuze coupons op te sporen... Queenpins is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de grootste namaak-coupon oplichtingszaak in de Amerikaanse geschiedenis.

Lees hier de recensie.

4. Come from away (Apple tv+)

7.000 passagiers zijn opgehouden in het kleine dorp Newfoundland na de aanval van 11 september. Hier zijn de gestrandde mensen welkom. Deze productie is live gefilmd op het toneel in New York in het Gerald Schoenfeld Theater.

Lees hier de recensie.

5. Mijn beste vriendin Anne Frank (Bioscoop)

Hannah Goslar (1928) en Anne Frank (1929) zijn boezemvriendinnen in de tijd dat de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Wanneer de familie Frank onderduikt, verliezen ze elkaar uit het oog.

Drie jaar later, in 1945, volgt een bijzondere ontmoeting tussen de twee meisjes in het concentratiekamp Bergen-Belsen. De moedige Hannah zet haar leven op het spel in de hoop haar sterk verzwakte vriendin te helpen.

Lees hier de recensie.

6. No Time to Die (Bioscoop)

In No Time to Die is James Bond uit actieve dienst getreden en is hij aan het genieten van een rustig leventje in Jamaica. Maar de rust is maar van korte duur, want zijn vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) van de CIA vraagt James Bond om zijn hulp. De missie is om een gekidnapte wetenschapper te redden, maar het blijkt dat de missie veel verraderlijker is dan gedacht. Bond kruist hierdoor het pad van een mysterieuze slechterik die gewapend is met gevaarlijke nieuwe technologie.

Lees hier de recensie.

Lees ook: 10 x de mooiste filmbruiloften

Nieuwste artikelen

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

  • Zombies op school - Marieke Boeijen

Gerelateerde artikelen

  • Film top 6: juni 2017

  • Film top 6: april 2017

  • Film top 6: juni

  • Recensie: Pitch Perfect 2 (BIOS)

  • Film top 6: maart

Zoek in artikelen