Film top 6: februari 2022

De bioscopen zijn weer open in Nederland en daar zijn filmliefhebbers ontzettend blij mee. Als je het niet ziet zitten om naar de bioscoop te gaan is dat ook geen probleem, want er valt ook genoeg te streamen via Netflix, Disney+, Amazon Prime... Noem het maar op. In dit artikel geven wij jou een overzicht van onze film top 6 voor februari. Mocht je deze films nog niet gezien hebben, raden wij ze je van harte aan!

Spider-Man: No Way Home

Deze film gaat verder op de gebeurtenissen van Spider-Man: Far From Home. De identiteit van Peter Parker is gelekt en iedereen weet nu dat hij Spider-Man is. Gelukkig gaan er ook een aantal dingen goed in het leven van Peter, want hij heeft nu een relatie met MJ. Toch staat zijn leven momenteel op zijn kop. Maar dan komt Doctor Strange hem te hulp. Hij creëert een spreuk waarmee hij ervoor zorgt dat Peter Parkers identiteit nooit uitgelekt is. Dit is echter niet zonder gevolgen, want hierdoor komen er een aantal oude bekende schurken terug. Zo zien we Doc Ock uit Spider-Man 2, horen we de stem van de Green Goblin uit Spider-Man 1 en lijken we een glimp op te vangen van Electro uit The Amazing Spider-Man 2.

We hebben een uitgebreid artikel geschreven over Spider-Man: No Way Home. Die lees je hier

Lees hier onze recensie van Spider-Man: No Way Home.

The Wheel of Time - seizoen 1

Het verhaal speelt zich af in een uitgestrekte, epische wereld waar magie bestaat waar alleen bepaalde vrouwen er toegang toe hebben. Het verhaal volgt Moiraine (Rosamund Pike), lid van de ongelooflijk machtige, geheel vrouwelijke organisatie genaamd de Aes Sedai, als ze aankomt in het kleine stadje Two Rivers. Daar begint ze aan een gevaarlijke, wereldomspannende reis met vijf jonge mannen en vrouwen, waarvan één de herboren draak zal zijn, die de mensheid zal redden of vernietigen.

Lees hier onze recensie van The Wheel of Time - seizoen 1

Tick, Tick... Boom!

De film volgt Jon (Andrew Garfield), een jonge theatercomponist die in 1990 tafels serveert in een New York City diner terwijl hij schrijft aan wat hij hoopt dat de volgende grote Amerikaanse musical zal worden. Enkele dagen voordat hij zijn werk moet laten zien in een make-or-break voorstelling, voelt Jon de druk van overal: van zijn vriendin Susan, die droomt van een artistiek leven buiten New York City; van zijn vriend Michael, die van zijn droom is overgestapt naar een leven van financiële zekerheid; te midden van een artistieke gemeenschap die wordt geteisterd door de AIDS-epidemie. Terwijl de klok tikt, staat Jon op een tweesprong en wordt hij geconfronteerd met de vraag waar iedereen rekening mee moet houden: Wat moeten we doen met de tijd die we hebben?

Lees hier onze recensie van Tick, Tick... Boom!

Hotel Transylvania 4: Transformania

In de vierde film van Hotel Transylvania heeft Jonathan het gevoel dat Drac hem niet als familie beschouwt, omdat hij geen monster is. Van Helsing hoort dit en besluit om Jonathan te helpen. Hij heeft een Vermonsteringsstraal in zijn bezit die mensen in monsters verandert en monsters in mensen. Jonathan besluit er gebruik van te maken en Van Helsing gebruikt de straal op hem zodat hij in een monster verandert. Echter slaat de straal op hol en worden de monsters ook geraakt! Hierdoor veranderen alle monsters ineens in mensen! Ineens heeft Drac geen speciale krachten meer en geniet Johnny met volle teugen van zijn leven als monster. Ze moeten samenwerken om een middel te vinden die iedereen terug kan veranderen. Mavis en de vrienden van Drac helpen hun een manier te vinden om te voorkomen dat de transformatie definitief wordt...

Lees hier onze recensie van Hotel Transylvania 4: Transformania.

The Unforgivable

Na jarenlang vastgezeten te hebben wordt Ruth Slater vrijgelaten na het plegen van een gewelddadig misdrijf. Toen ze de gevangenis in ging, liet ze haar jonge zusje alleen achter. Nu ze vrij is gaat ze naar haar op zoek.

Lees hier onze recensie van The Unforgivable.

Luizenmoeder: De Film

Hallo allemaal, wat fijn dat je er weer bent... Juf Ank en de andere welbekende gezichten van basisschool De Klimop zijn terug in hun eerste bioscoopfilm! Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega's de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Een film vol humoristische- en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Lees hier onze recensie van Luizenmoeder: De Film.

 

Lees ook: Snow White van Disney krijgt geen dwergen

Nieuwste artikelen

  • Dit belangrijke personage is niet te zien in tv serie Willow

  • Film & Serie Top 6: december 2022

  • Indiana Jones 5 trailer onthuld!

  • Guardians of the Galaxy Vol. 3 trailer is uit!

  • Young adult top 6: december 2022

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen