Film & Serie Top 6: januari 2023

We gaan het nieuwe jaar goed in met een aantal goede films en series! Zowel in de bioscoop of thuis vanaf de bank, er is weer genoeg om van te genieten. Denk aan het langverwachte vervolg op Avatar of de nieuwe musical op Netflix Matilda! Wil jij weten welke titels je echt niet mag missen? Chicklit zet de leukste films en series voor de maand januari op een rijtje! 

Glass Onion: A Knives Out Mystery (Netflix)

De film draait om detective Benoit Blanc. Hij reist af naar Griekenland om een mysterie te ontrafelen waarbij een nieuwe cast een bonte verzameling van verdachten vormt. Miles Bron is een miljardair die ieder jaar zijn beste vrienden uitnodigt voor een extravagant feestje. Hij verzint een moordmysterie dat al snel realiteit wordt terwijl Bron zich heeft omringd met mensen die wel eens kunnen profiteren van zijn dood. 


Avatar: The Way of Water (Bioscoop)

Aan het einde van Avatar was te zien hoe marinier Jake Sully tussen de Na'vi op de planeet Pandora woont. Hij heeft zijn menselijke lichaam gedag gezegd en is compleet gebonden aan zijn vrouw Neytiri. In het begin van Avatar: The Way of Water zie je hoe hun gezin is ontstaan. Hoe ze een zoontje krijgen, een dochtertje adopteren (geboren uit de avatar van Grace) en uiteindelijk een gezin van zes worden met nog een zoon en dochter. Ze zitten op een roze wolk, maar daar komt snel een einde aan. Het leger keert terug en heeft het gemunt op Sully en zijn gezin. Om hun volk te redden vluchten ze naar een andere clan, maar ook daar zijn de bosbewoners niet veilig. 

Lees HIER onze recensie van Avatar: The Way of Water. 


Matilda The Musical (Netflx)

Een meisje met een scherpe geest en een levendige fantasie durft voor zichzelf op te komen en weet haar levensverhaal op wonderbaarlijk te veranderen. Gebaseerd op Roald Dahls klassieke boek, en de geliefde jeugdfilm uit 1996, maken we nu kennis met Matilda in een muzikaal jasje. 


Pinocchio (Netflix)

De wens van een vader brengt op magische wijze een houten jongen tot leven in Italië, waardoor hij de kans krijgt om voor het kind te zorgen. Gerigisseerd door Guillermo del Toro is deze stop motion film ook nog eens een musical. De film heeft niet alleen inspiratie gehaald uit het klassieke verhaal over de pop die niet amag liegen, maar ook uit Frankenstein!


Strange World (Disney+)

Strange World duikt diep in een onontdekt en levensgevaarlijk land waar de legendarische Clades ontmoetingen met fabelachtige dieren te wachten staan. Een familie van ontdekkingsreizigers die hun nieuwste -en vooral meest cruciale missie door al hun kleurrijke maar zo diverse karakters bijna dreigen te torpederen. 


Emily in Paris - seizoen 3 (Netflix)

In het derde seizoen van Emily in Paris is er alweer een jaar verstreken sinds Emily Chicago inruilde voor de romantische lichtstad. In het nieuwe seizoen zal ze (opnieuw) enkele belangrijke keuzes moeten maken die niet alleen van belang zijn voor haar persoonlijke, maar ook voor haar professionele toekomst.

 

 

 


Lees ook: Favoriete films en series van de Chicklit.nl redactie in 2022!

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Augustus 2015: Grey

  • De onbekende man - Chantal van Mierlo

  • Ontdek de spannende young adult serie 'Politie niet betreden'

Zoek in artikelen