Film & Serie Top 6: mei 2023

Een nieuwe maand, dus nieuwe films! Wij hebben een lijstje gemaakt van films die je echt niet mag missen. Voor sommige kun je een gezellig avondje inplannen voor de bioscoop, en andere kun je vanaf de bank streamen. Wij zetten de leukste films en series van de maand mei voor jullie op een rijtje. Mocht je deze films of series nog niet gezien hebben, raden wij ze je van harte aan!

The Super Mario Bros. Movie (Bioscoop)
Een loodgieter met de naam Mario reist met zijn broer Luigi door een ondergronds labyrint om een gevangengenomen prinses te redden. Mario en Luigi komen terecht in de bekende Mario gamewereld. Luigi wordt gevangen genomen door Bowser en Mario moet hem redden. Mario vindt een bondgenoot in Prinses Peach en samen reizen ze door Mushroom Kingdom om Luigi en de wereld te redden van de kwaadaardige Bowser.

Lees HIER onze recensie van The Super Mario Bros. Movie. 


Fall (Netflix)
Voor de beste vriendinnen Becky en Hunter draait het leven om het overwinnen van angsten en het verleggen van grenzen. Ze besluiten een afgelegen en verlaten radiotoren van 600 meter hoog te beklimmen om de as van Becky's overleden echtgenoot te verstrooien.

Lees HIER onze recensie van Fall. 


The Woman King (Netflix)
The Woman King is geïnspireerd op de ware gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het Koninkrijk van Dahomey. In de 18de en 19de eeuw was dit één van de krachtigste staten in Afrika. In de film volgen we het verhaal van Nanisca (Viola Davis), generaal van de vrouwelijke militaire eenheid (ook wel bekend als de Amazones), en haar dochter Nawi (Lupita Nyong’o) die samen vechten tegen de andere stammen die hun eer beschamen en hun volk tot slaven willen maken!


Beautiful Disaster (Bioscoop)
Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, vloekt niet en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis is de ultieme charmeur en windt alle vrouwen op de campus om zijn vinger. Hij spendeert zijn nachten op ondergrondse bokswedstrijden. Abby is de enige die niet geïnteresseerd is in hem en dat fascineert hem eindeloos. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht..

Lees HIER onze recensie van Beautiful Disaster. 


A Tourist's Guide to Love (Netflix)
Na een onverwachte breuk accepteert een reismanager een opdracht om undercover te gaan en meer te weten te komen over de toeristenindustrie in Vietnam. Onderweg vindt ze avontuur en romantiek bij haar Vietnamese expat-gids.

 

 


BEEF (Netflix)
BEEF volgt de nasleep van een verkeersongeval tussen twee vreemden. Danny Cho, een falende aannemer met een chip op zijn schouder, neemt het op tegen Amy Lau, een selfmade ondernemer met een pittoresk leven. De toenemende inzet van hun vete ontrafelt hun leven en relaties in deze duister komische en diep ontroerende serie.


Lees ook: 10x de beste psychologische thrillers

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Piekerprinsessen

  • Dat heb ik weer! #5

  • De aflossing

Zoek in artikelen