Film & Serie top 6: april 2024

Ook deze maand hebben we een film & serie top 6: april 2024 voor jullie gemaakt. Enkele films en series zijn al even uit, maar wij beoordelen altijd eerst of het echte aanraders zijn. We hebben weer verschillende genres zoals spanning, romantiek en science fiction in onze top 6 verwerkt. Er is dus voldoende keus en voor ieder wat wils. Het was een lastige keuze, want er zijn de laatste tijd weer veel leuke films en series toegevoegd aan de verschillende streamingdiensten. Welke film of serie wordt jouw volgende om te kijken?  

 


Poor Things (Disney+)

Deze film is geregisseerd door Yorgos Lanthimos en is gebaseerd op de roman uit 1992 van Alasdair Gray. Een jonge vrouw wordt opnieuw tot leven gewekt door een onorthodoxe wetenschapper. Bella gaat vervolgens op een avontuurlijke wereldreis. Ze komt daarbij op voor gelijkheid en vrijheid. Poor Things was maar liefst voor 11 Oscars genomineerd. Emma Stone heeft daarbij gewonnen als beste actrice. Een echte aanrader dus!


Damsel (Netflix)

Eeuwen geleden werden alle mannen van de koning gedood door een draak, waardoor de koning een pact heeft moeten sluiten. Elodie krijgt bij de huwelijksceremonie te horen dat de koning zijn drie dochters moest offeren voor de vrede. Maar tijdens een wandeling wordt ze door de prins in het hol van de draak gegooid en komt ze erachter dat zij het offer moet zijn. Damsel is een fantasierijke film over een jonge vrouw die geofferd wordt aan een vuurspuwende draak. Elodie is een sterke vrouw die de overlevingsstrijd aangaat.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijfster Evelyn Skaye.

Lees hier onze recensie van het boek.


The Gentlemen (Netflix)

De adellijke Eddie erft het familielandgoed wanneer zijn vader overlijdt. Als hij naar het landgoed gaat, ontdekt hij daar een wietplantage. De bewoners weigeren te vertrekken. Naast het landgoed, erft hij ook de schulden van zijn vader. Eddie wil niks te maken hebben met de drugs, maar door de schulden van zijn vader heeft hij weinig keus. Eenmaal een stap in de criminele wereld gezet te hebben, komt hij voor moeilijke situaties te staan waarin hij een keuze moet maken. De opties zijn alleen niet rijkelijk en hij zal daardoor nog dieper in de problemen komen. 


Shogun (Disney+)

Deze Amerikaanse miniserie is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1975 van James Clavell. De historische fictie serie speelt zich af in Japan in het jaar 1600, aan het begin van een langdurige burgeroorlog. Een Engelse zeevaarder strand met zijn schip en wordt op het land gevangen genomen door één van de vijf regenten van het land.  Het verhaal gaat over intriges en de machtsinvloeden in Japan.


Irish Wish (Netflix)

Een romantische komedie over Maddie. Haar droomman staat op het punt om met haar beste vriendin te trouwen. Ondanks dat ze moeite heeft dat hij met haar gaat trouwen, zet ze haar gevoelens opzij en wordt ze hun bruidsmeisje. Ze gaan in Ierland trouwen. Een paar dagen voor de bruiloft doet Maddie een wens om ware liefde te vinden. Als ze de volgende dag wakker wordt en merkt dat haar wens uitkomt, komt ze er snel achter dat het toch mooier leek dan ze gedacht had. 


3 body problem (Netflix)

Deze Amerikaanse science fiction film is gebaseerd op de Chinese roman The three body problem van Liu Cixin. Ye Wenjie ziet dat haar vader tijdens een worstelwedstrijd wordt doodgeslagen. Wanneer ze betrapt wordt met een boek dat illegaal is, moet ze naar een strafkamp. Ze speurt daar het heelal af naar buitenaards leven.   

Nieuwste artikelen

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

  • Wat vrouwen willen - Maxine Mei-Fung Chung

  • Schoon - Alia Trabucco Zerán

  • De zussen van Fjällbacka - Åsa Hellberg

Gerelateerde artikelen

  • Moederdag boeken top 6

  • Fictie top 6: februari 2024

  • De winnaar van de 'Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023' verkiezing

  • Young Adult top 6: oktober 2015

  • Film & Serie top 6: februari 2024

Zoek in artikelen