Recensie: Nintendo 3DS spel Tomodachi Life

Naast het verslinden van heel veel boeken, vinden wij het ook heerlijk om eindeloos spelletjes te spelen. We vermaken ons uren met The Sims, houden wel van een potje Mario Kart en Rollercoaster hebben we zo vaak gespeeld. Houd jij ook van gamen? Dan hebben we goed nieuws. Want je vindt op onze website voortaan ook recensies over spelletjes. Dit keer het spelletje Tomodachi Life op de Nintendo 3DS. 

In Tomodachi Life bouw je een uniek Mii-personage zodat er een hele fantasiegemeenschap ontstaat. Ieder personage heeft zijn eigen persoonlijkheid en kan helemaal zelf door jou gecreëerd worden. In het spel kunnen ze emotionele banden aangaan met andere personages, zijn er taken te vervullen en kunnen ze zelfs trouwen en kinderen krijgen!

Zorg dat je over genoeg tijd beschikt, want speel je dit spel voor het eerst, dan moet je er toch echt even voor gaan zitten. Je wordt als het ware aan de hand genomen en leert aan de hand van veel informatie het spel steeds beter kennen. Dat kost dus even tijd. 

Maar ingewikkeld is het zeker niet. Je maakt een Mii-personage aan door voor unieke eigenschappen te kiezen. Van de haarkleur tot de persoonlijkheid, bijna alles is aan te passen. Maak jij je favoriete beroemdheid na of ga je voor een evenbeeld van jezelf? De keuze is aan jou! Vervolgens wordt je personage in een huis gestopt, en vanaf hier begint het spel pas echt. Jij bepaalt wat ze eten, doet de boodschappen, laat ze kennis maken met andere personages en zorgt ervoor dat ze gelukkig zijn. Hoe gelukkiger ze zijn, hoe beter je bent in het spel.

Simpel dus. Maar wel erg vermakelijk! Toch mist er wat uitdaging in het spel. Er zit geen echte verhaallijn in, de enige zorg die je hebt is dat je personages gelukkig blijven. Hierdoor kan je al erg snel verveeld raken, en dat is zeker jammer. Zat er wat meer spanning in het spel, dan was het al meteen wat leuker. 

Ook de 3D functie voegt niet erg veel toe aan het spel. Het is zeker leuk om te zien dat de poppetjes uit het beeld lijken te springen, maar je kunt het ook gerust spelen zonder deze functie. 

Een vermakelijk spelletje dat iets wegheeft van The Sims en de oude vertrouwde Tamagotchi. 

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Speel met mij

  • Recensie: Dubbelspel

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • Black Box

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

Zoek in artikelen