Recensie: PS4 spel Star Wars Battlefront | 4 hartjes

​Recensie: Star Wars Battlefront 

Star Wars Battlefront brengt je met zijn realistische 3D technieken, typische muziek en gekende locaties helemaal in de wereld zoals we die kennen van de films. Je leert de Millennium Falcon, X-Wings en TIE Fighters besturen maar krijgt ook de kans om door het bos heen te racen met een wendbare speedermotor.

Ook kun je in de huid kruipen van de legendarische personages zoals Dart Vader, Boba Fett, Stormtroopers en zelfs de Sullustans! Dit alles in single mode, split screen of online, afhankelijk van wat jou als speler het meest aanspreekt.

Tijdens het installeren van het spel kan je de besturing al onder de knie proberen te krijgen in een leuke mini-game waarbij je zoveel mogelijk stormtroopers moet elimineren. Dit maakte het wachten een stuk aangenamer en ik kon in een “veilige” modus (je verliest hier geen levens) het spel verkennen.

Eens het spel geïnstalleerd is krijg je de keuze om meteen aan het echte werk te beginnen of eerst enkele lessen te volgen. Deze lessen kunnen gaan over het leren besturen van een wendbare speedmotor, het leren bewegen in een sneeuwvlakte of het neerhalen van bots.

Je kunt eigenlijk constant wisselen tussen de lessen en de missies. Rond je een les of missie af, dan kun je een trofee ontvangen en staat deze tussen jouw achievements in je profiel. De lessen zelf vond ik erg welkom. Op het eerste gezicht zag het spel er eenvoudig uit, maar de bediening van de controllers liep toch erg anders dan ik gewend was.

Het reactievermogen tussen het spel en de controllers is echt enorm goed. Dit maakt wel dat je constant alert moet zijn bij het bedienen van de voertuigen want een overhaaste beweging te veel en je plakt zo tegen een boom of rots!

Gelukkig krijg je bij elk spel vier levens en gaat het spel gewoon verder zolang je nog levens hebt. Vooral in het begin is het leuk dat je een spel kan afronden, zonder telkens opnieuw te moeten beginnen. Al had ik de eerste keren toch al snel mijn levens verloren zonder het onderdeel te kunnen afronden.

Qua design en sfeer is het spel helemaal top. De grafische effecten zijn geweldig mooi en enorm realistisch. Ook word je ondergedompeld in de typische muziek en zeggen de personages tussendoor bekende quotes uit de films. Dit zorgt ervoor dat je al snel helemaal opgaat in het spel.

Op gebied van besturing had ik het gevoel dat je toch wat game-ervaring moest hebben om er vlot mee overweg te kunnen. En dan nog word je soms verrast door een plotse beweging bij de minste aanraking van de controller.

Fans van Star Wars gaan dit spel zeker een mooie aanvulling vinden. Maar ook andere game-fans die houden van actiespellen zullen ervan kunnen genieten.

Star Wars Battlefront is mooi vormgegeven, erg gedetailleerd en dompelt je volledig onder in de Star Wars sfeer. Door de tutorials en missies is het spel geschikt voor beginnende en ervaren gamers, iedereen kan op z’n eigen tempo het spel onder de knie krijgen en mee strijden met of tegen “The Dark Force”. Als Star Wars fan zou ik het zeker aanraden aan andere Star Wars fans!

Recensie: Star Wars Battlefront 

Nieuwste artikelen

  • The Witcher seizoen 3 komt eraan en nieuwe trailer onthuld

  • Spannende Stranger Things seizoen 4 teaser onthult een spookhuis

  • Bridgerton seizoen 2 teaser: Anthony Bridgerton ontmoet liefdesinteresse Kate Sharma

  • De schaduwkoningin - Marianne en Theo Hoogstraaten

  • Later als ik groot ben - Marian Keyes

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: PC Spel De Sims 4 | 4 hartjes

  • Recensie: PS4 spel Need for Speed: Payback | 4 hartjes

  • Recensie: PS4 spel Titanfall 2 | 4 hartjes

Zoek in artikelen