Recensie: PS4 spel Need for Speed | 4 hartjes

Recensie: Need for Speed 

Om maar met de deur in huis te vallen, Need for speed ziet er werkelijk prachtig uit. Waar de meeste een beetje huiverig waren vanwege de laatste Need for speed, maakt deze game dat weer helemaal goed. Deze Need for speed heeft geen tweede naam, zoals wel gebruikelijk is bij de games. Hiermee willen de makers laten zien dat ze weer terug naar hun roots gaan met hun game. Hierbij hebben ze zo te zien goed geluisterd naar alle kritieken en positieve reacties van de afgelopen tijd. De game ziet er op het eerste gezicht uitstekend uit en is weer teruggegaan naar de basis zoals het spel hoort te zijn. 

Het mooiste van het spel zijn misschien wel de real live filmpjes. Je kijkt naar de mensen alsof je er zelf bij staat. Ze praten tegen je en maken grapjes over je. Het is allemaal net echt. Ergens kan dit overigens ook vervelend zijn, het is niet mogelijk om deze filmpjes door te spoelen en vooral in het begin krijg je een extreem lang live filmpje te zien.

In de game zit een uitgebreid verhaal. Dit verhaal is ongeveer opgesplitst in vijf delen. Er zijn vijf hoofdkarakters in het spel en zij hebben allemaal hun eigen missies. Het mooie van deze verhalen is dat je nergens toe verplicht bent, als je een karakter niet leuk vindt speel je hem/haar gewoon niet.

Daarnaast is het ook mogelijk om ‘gewoon te racen’. Niet iedereen wil per se de verhaallijn volgen en sommigen vinden het gewoonweg erg leuk om te racen. Ook dit is natuurlijk mogelijk en erg leuk om te doen. Je kunt verschillende racen volgen en met ‘pech’ achtervolgd de politie je ook nog eens. Als dit vaker gebeurt, kun je ook verschillende missies gaan doen waarbij je de politie moet ontlopen. Lekker racen dus!

Wat natuurlijk ook altijd leuk is aan Need for speed is het klaarmaken van je auto. Wil je een roze auto met bloemetjes? Prima, het kan allemaal. Urenlang kun je hier mee bezig zijn en alleen al je auto mooi maken en speciale functies geven is natuurlijk al geweldig om te doen.

Een andere mooie toevoeging is de multiplayer functie. Hiermee kun je online tegen andere mensen racen.

Een eindoordeel voor dit spel is dan ook zeker goed. Ik denk dat dit zeker een van de beste Need for speeds is die zij de afgelopen jaren hebben uitgebracht. Mocht de laatste game je hebben teleurgesteld, moet je deze zeker kopen om het goed te maken!

Recensie: Need for Speed 

Nieuwste artikelen

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

  • Film top 6: december 2021

Gerelateerde artikelen

  • De favoriete (bord)spellen van de redactie

  • Beste games uit 2019 tot nu toe

  • 5 games voor elke fantasie- en verhaalliefhebber

  • Games met goede verhaallijnen

  • Wreck-it Ralph (DVD)

Zoek in artikelen