Recensie: PS4 spel Mirror's Edge Catalyst | 4 hartjes

Recensie: Mirror's Edge Catalyst

De fans hebben er lang op moeten wachten, maar acht jaar na de eerste Mirror’s Edge game komt DICE nu dan toch eindelijk met het vervolg: Mirror’s Edge Catalyst, waarin we terugkeren naar de fictieve wereld van Cascadia en we een nieuwe ontmoeting hebben met Faith. Het spel was destijds enorm populair. Niet zo gek dus, dat de verwachtingen voor deze nieuwe game hooggespannen zijn.

Net als in het origineel draait de game ook nu weer om Faith en haar strijd tegen de KrugerSec in de City of Glass in Cascadia. Faith is een runner en het spel bestaat grotendeels uit precies dat: freerunnen. Over wolkenkrabbers, langs bruggen, soepel van het ene punt naar het andere springend, terwijl onder je de City of Glass je tegemoet schittert. Het spel ziet er fantastisch uit. De basis is wit en de kleuraccenten zijn in felle neonkleuren.

Het spel is mooi vormgegeven en als speler zie je alles vanuit ‘first person’ view (vanuit de ogen van Faith). Faith is het hoofdpersonage en zij voert nog altijd strijd tegen de KrugerSec, agents die de stad in handen hebben. Deze agents kom je regelmatig tegen. Je hebt daarin de keuze: rennen of vechten. Welke van die twee je kiest ligt eraan wie je voor je hebt, want niet iedereen is even gemakkelijk te verslaan. Naarmate je in level stijgt krijg je wel steeds meer skills, zowel in rennen als in vechten, dus kun je die ene agent die je maar niet neer krijgt later wellicht wél verslaan. De vechtgedeeltes bieden een fijne afwisseling aan het spel, wat verder vooral uit freerunnen bestaat. Maar dat freerunnen, dát is nu juist het allerleukste. DICE heeft ervoor gezorgd dat dit zeer soepel gaat en er geweldig uitziet. Het vergt even wat hand-oog-controller coördinatie, maar heb je dit eenmaal door dan vlieg, ren en glijd je als een wervelwind door de stad. Pas wel op, want zoals de naam van de stad al doet vermoeden bestaat alles uit glas, en als jij hard komt aanrennen kan het zomaar gebeuren dat je een glazen muur over het hoofd ziet en er hard tegenaan knalt.

Behalve het verkennen van de diverse stadsdelen (er is bijvoorbeeld een nightlife gedeelte, een downtown en een strandgedeelte) kun je naast de hoofdverhaallijn, waarin je negentien missies kunt doen, ook diverse nevenmissies spelen. Deze nevenmissies geven steeds wat meer informatie vrij over de karakters en het verhaal, dus het is zeker aan te raden deze te spelen. Zo kun je bijvoorbeeld een ‘fragile delivery’ doen, waarin je in heel korte tijd een pakje van de ene naar de andere kant van de stad moet brengen. Een soort DHL Playstation-style dus, maar hiervoor moet je wel even flink oefenen. Een leuke uitdaging! Naast de missies kun je ook nog allerlei zaken verzamelen: documenten en tapes bijvoorbeeld, waarmee je weer nieuwe missies en extra’s vrijspeelt.

Helaas heeft Mirror’s Edge Catalyst geen multiplayer modus, maar het is wel mogelijk om routes achter te laten voor je vrienden, een soort time trials, en ze zo uit te dagen om jouw tijd te verbeteren. Verslavend om steeds een betere tijd neer te willen zetten!

Je leest het al, Mirror’s Edge Catalyst is een spel waarin je je niet snel zult vervelen. Bijzonder mooi vormgegeven en vol met uitdagingen en fijn uitgewerkte karakters die het spel helemaal tot leven brengen. Het lange wachten op dit vervolg was het zeker waard. Een mooie aanwinst in de collectie van iedere Playstation fan!

Recensie: Mirror's Edge Catalyst

Nieuwste artikelen

  • Netflix hits en de bijbehorende boeken

  • De slechtste romantische relaties die ontstonden in tv-series

  • 10x dezelfde kostuums die in verschillende films zijn gebruikt

  • Top 10 Nederlandse romcoms

  • Wat doet de cast van The Santa Clause nu?

Gerelateerde artikelen

  • Recensie: PS4 spel Assassin's Creed Odyssey | 5 hartjes

  • Recensie: PS4 spel Titanfall 2 | 4 hartjes

  • Recensie: Animal Crossing: New Horizons | 5 hartjes

  • Recensie: Life is strange Life is strange before the storm | 2 hartjes

  • Recensie: Pokémon Sword | 5 hartjes

Zoek in artikelen